A life story, not just a coffe
O apariție proaspătă și-a făcut simțită prezența în industria cafelei la începutul anului trecut. Un brand care se adresează exclusiv unei generații curioase, în continuă schimbare, cu o dinamică proprie.
Vorbim despre generaţia ce schimbă lumea pe care o știm. Oameni care nu acceptă reţete clasice și resping convenţionalul. Cei ce sunt idealiști și luptă cu tot entuziasmul pentru cauzele în care cred. Sau cei ce observă și pun preţ pe detalii care altor generaţii li se par irelevante. Nu acceptă să fie un număr într-o serie, ci vor totul, acum, custom made.
Pentru ei a apărut BeanZ Cafe. BeanZ Cafe nu este doar cafea. BeanZ Cafe este explorare, este schimb continuu de valori. Un ritual în sine. Iar pentru a ajunge în cana consumatorului, cafeaua a avut un drum lung și un istoric pe măsură. Din toată lumea, doar șase fermieri au fost aleși pentru a produce gama de cafea BeanZ Cafe direct de la fermieri. Dar selecţia pentru un produs premium nu se încheie aici, întrucât, odată aleasă bob cu bob, cafeaua trece prin procesele de prăjire, măcinare și încapsulare atent monitorizate.
Unul dintre acești șase fermieri este Syeh din Indonezia...
Cafeaua produsă de el este incredibil de aromată, ca și cum ar fi cultivată în ceruri. Și, într-un fel, chiar așa este. Altitudinile ridicate dau boabelor o aromă incomparabilă, regăsită doar în această parte a lumii, iar Seyh este mai mult decât mândru de cafeaua lui. Și pe bună dreptate! Efortul de a cultiva cafea în astfel de condiţii are rezultate pe măsură: o cafea seducătoare, o combinaţie perfectă de note calde de caramel și condimente, precum nucșoară și piper alb, dar și o urmă de unt. Corpul cremos și fin, precum și intensitatea medie fac din această cafea alegerea perfectă oricând îţi dorești să evadezi din cotidian și să zbori cu gândul către „salba de smaralde a Ecuatorului”. Chiar și astăzi, Seyh întrebuinţează aceleași tehnici bine păstrate ale cultivării cafelei, transmise de la părinţii și bunicii săi. Iar tradiţia trebuie să continue. „Cafeaua e mândria noastră și ne modelează dealurile, oferind un peisaj de tablou”. Cafeaua de origine unică a lui Seyh este extrem de preţioasă, desăvârșită într-o regiune deosebită a lumii și creată pentru a te răsfăţa.
Syeh Abdullah este un indonezian de 48 de ani, căsătorit și tată a patru copii. Este fermier de când era mic, ocupaţie pe care a moștenit-o de la părinţii și bunicii lui. „Cunosc cafeaua foarte bine, o iubesc și știu cât de important este fiecare pas din procesul de cultivare. Dacă vrei o cafea de calitate, trebuie să ai răbdare.” Pentru oamenii din regiune, fermele de cafea sunt cruciale pentru existenţă, cultivarea ei le susţine traiul de zi cu zi și consideră că prin intermediul cafelei pot prospera.
Cafeaua lui Syeh are un gust unic, cu arome subtile de avocado, vanilie și fructe. „Cu cât plantăm la o altitudine mai ridicată, cu atât cafeaua este mai de calitate, pentru că aerul este mai pur, mai curat. Un alt secret este că plantez arborii de cafea la o distanţă de 3 metri unul de celălalt, pentru a avea spaţiu suficient pentru a se dezvolta și folosesc numai îngrășăminte organice.”
Cafeaua cu adevărat specială necesită timp, atenţie și, mai ales, pasiune, toate ingredientele pe care le recunoaștem și la Syeh, atunci când ne dezvăluie ritualul sau de băut cafea: „Beau prima cafea după micul dejun, la prânz iau întotdeauna o pauză de cafea, iar după-amiaza mai beau una. Și întotdeauna fără zahăr, pentru că atunci simţi gustul adevărat al cafelei.” Sperăm ca cei care încearcă pentru prima oară această cafea să o iubească de la prima înghiţitură, să savureze aroma și să le rămână în minte gustul unic provenit din pasiunea lui Syeh.
Descoperă cafele direct de la fermieri pe www.beanzcafe.ro
Comentarii