Peste 80 de companii din industria ospitalităţii expun la Romhotel
Între 16 și 19 noiembrie, în Centrul Expoziţional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalităţii, Expoziţia Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante - Romhotel (www.romhotel.ro). Peste 80 de companii își prezintă ofertele de produse şi servicii specifice pieţei de HoReCa, precum şi noutăţile apărute într-un domeniu în care calitatea este pe primul loc pentru consumator.
La cea de-a 25-a ediţie a Romhotel, companiile prezente oferă:
- soluţii dedicate amenajării şi dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, cum ar fi: mobilier, decoraţiuni şi accesorii pentru structurile de primire, unităţile de alimentaţie publică, catering, fast-food;
- echipamente profesionale nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora, printre care cele: de pregătire, servire și depozitarea a preparatelor culinare și a băuturilor, de producere, direct în unitate, a apei plate și a celei carbogazoase de asigurare a igienei şi curăţeniei, de întreţinere a reţelelor electrice şi de încălzire a acestor incinte, etc.
Evenimentul dă ocazia companiilor româneşti de a-şi promova soluţiile dedicate jucătorilor de pe piaţa de HoReCa, prin stabilirea unor relaţii comerciale cu producători şi distribuitori naţionali şi internaţionali.
Sisteme de îmbuteliere a apei direct în unitatea hotelieră sau de alimentație publică și sisteme de dedurizare
Printre expozanți, la Romhotel 2017, se numără și Vivreau, prima companie care a lansat pe piața conceptul de apă potabilă filtrată și îmbuteliată pe loc, direct la locație, în sticle designer reutilizabile.
Sistemele produc atât apă plată, cât și carbogazoasă gata răcită și se închiriază împreună cu un număr de sticle reutilizabile, contra unui tarif fix lunar, indiferent de volumul de apă furnizat.
Liderul mondial în producția de echipamente pentru dedurizarea apei, Ecowater Systems, este prezent la Romhotel 2017 cu cele mai performante dedurizatoare produse la nivel mondial în acest moment.
Echipamente pentru pregătirea, servirea și depozitarea preparatelor alimentare și băuturilor
Romhotel 2017 reunește companii producătoare, importatoare și distribuitoare de produse profesionale dedicate modului cum sunt pregătite și depozitate preparatele culinare și băuturile într-o unitate HoReCa.
Printre aceste companii se numără Horeca Pro, care vine la Romhotel 2017 cu o ofertă ce cuprinde:
- vase pentru: gătit, servire, menținerea caldă a mâncării, veselă de servire, tacâmuri, pahare, cuțite profesionale, râșnițe pentru condimente, coșulete pentru pâine și pentru fructe, mașini de paste etc.
La Romhotel se găsesc și diverse game de articole de uz casnic din inox, cum ar fi cele produse și comercializate de Inoxriv Romania: tacâmuri, vase de gătit (oale, cratițe, tigăi), tăvi de servire și de cuptor, articole de servire la masă (solnițe, oliviere, frapiere, vase de servit), articole de bucătărie (ustensile, site, clești, strecurători).
Echipamente profesionale de bucătărie și servicii de consultanță în domeniul gastronomiei, sunt oferite în cadrul Romhotel și de Hausmann World, reprezentată de expertul culinar Jakob Hausmann. Printre aceste echipamente se numără:
- grătarele portabile fără fum
- tocatoare profesionale
- echipamentele pentru vidat
- mașinile pentru gătit în sous-vide
- termometrul pentru friptură de ultimă generație germană ce combina cele trei stadii principale de gătire a cărnii (mediu rare, medium sau medium well) într-un singur dispozitiv electronic cu led, care clipește atunci cand friptura este gata.
Textile antialergenice și cosmetice eco-friendly, pentru industria ospitalității
De la Romhotel 2017 nu lipsesc companiile care activează pe piața textilelor destinate unităților HoReCa și de catering, în calitate de producători și distribuitori.
Dormisete Hotel & Spa, unul dintre principalii furnizori ce activează în industria dinamică a acestor textile prezintă în zilele expoziției colecția 2017 de:
- lenjerii de pat pentru uz hotelier, confecționate din țesături 100% bumbac, cotton rich și policotton într-o gamă diversă: satin plain, jaquard si cu dungi, percale, renforce, hardy, pilote matlasate primavară-vară, toamnă-iarnă și 4 anotimpuri, perne antialergice, huse protectie saltea, matlasate și impermeabile, cuverturi și perne decorative, draperii și perdele, prosoape și halate de baie, textile pentru dotarea restaurantelor și sălilor de evenimente, cosmetice naturale pentru centre spa.
Cel mai mare producător de prosoape din Bulgaria, Yana, este prezent la Romhotel 2017.
Astfel, hotelierii vor avea acces la colecții dedicate hotelurilor, care cuprind: prosoape, halate de baie și alte articole conexe, fabricate din bumbac 100%. Producătorii bulgari se concentrează pe producția de produse rezistente, în echilibrul cu natura.
Cosmeticele eco-friendly nu lipsesc de la Romhotel 2017, acestea fiind prezentate în game și variante diverse (miniaturi de 10ml, 20ml, 30ml, în ambalaj tip sachet, doypack, sticluță sau tub și variante pentru dispensere - 340ml, 380ml, 3l) de către o companie nou apărută pe piața produselor hoteliere din România, Cosmetice Hotel.
Produsele cosmetice comercializate de aceasta companie se conformează celor mai exigente norme europene, având prețuri competitive. Ele nu au extracte organice active, nu conțin parabeni, BHT, sunt testate clinic, hipoalergenice, eco-friendly și nu au fost testate pe animale.
Ce se folosește în igiena unităților HORECA?
Ofertele companiilor prezente la Romhotel cuprind și o serie de echipamente de asigurare a igienei și curățeniei în industria ospitalității. Printre cei care vin cu astfel de oferte se numără Elit Hoteliere care prezintă un echipament de curățenie cu abur pentru: mochetă, gresie și marmură și Misavan, companie a cărei ofertă cuprinde produse profesionale, soluții și sisteme de curățenie, dar și servicii de montaj sisteme de dozaj al detergenților.
Chefi români și francezi își dau întâlnire la Romhotel
Pe parcursul desfășurării Romhotel, vor avea loc în pavilionul G7 Romexpo seminarii și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România și de pe plan internațional.
Mai multe informații despre programul complet al seminariilor, demonstrațiilor și al altor activități conexe se găsesc pe http://www.romhotel.ro/manifestari-conexe.
Program și bilete
Programul de vizitare al expoziţiei Romhotel: 16-18 noiembrie 2017 între orele 10:00 și 18:00; 19 noiembrie 2017 între orele 10:00 și 16:00.
Biletele de intrare costă 10 lei/zi pentru adulți, iar copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități/persoanele instituționalizate intră gratuit. Biletele pot fi achiziționate și online, accesând platforma de bilete Romexpo.
Comentarii