
Getting lost in Louisiana pe ritmuri de blues, jazz & soul …

Începând de astăzi este oficial: muzica blues, jazz & soul va răsuna mereu în Louisiana. De data aceasta nu este vorba despre Louisiana americană ci despre noul club bucureştean unde asculţi muzică de gen, sau cântăreţi care şi-au desăvârşit carierele adaptând aceste ritmuri pe alte noi stiluri muzicale.
Pe 14 septembrie a fost lansarea oficială a Clubului Louisiana, care şi-a anunţat deschiderea printr-un eveniment privat, la care au participat jurnalişti interesaţi de mediul cultural bucureştean, şi blogeri care scriu în zona muzicii, fashion sau a artei culinare. Cei care au dat curs invitaţiei au avut parte de o atmosferă pe placul iubitorilor muzicii de blues, jazz şi soul, alături de formaţia Clay Windham Blues Band. Meniul ales a fost pregătit de Chef Cristian Marin şi a inclus specialităţi din bucătăria americană.
Muzica Blues, Jazz, Clay Windham şi Louisiana
În termeni muzicali,Club Louisiana înseamnă ziua şi artistul. Sau: ziua artistului. În fiecare zi asculţi unul dintre marii artişti care şi-au lăsat amprenta asupra muzicii şi care totodată au adoptat influenţe din blues şi jazz.
Seara de vineri este dedicată concertelor live. Artistul casei este bluesman-ul american Clay Windham care cântă live, solo, alături de trupa sa sau alţi invitaţi speciali. Este născut în statul american Texas, dar locuieşte chiar în Drumul Taberei de aproximativ doi ani. Clay despre blues: “Artiştii mei preferaţi de blues sunt cei care transmit emoţia într-un mod direct, dar simplu. În blues nu este vorba despre tehnică – este despre cum simţi.” Ne-a ales pentru performance-ul lui pentru că, spune el, aici se simte ca acasă.
Serile de live-uri vor fi completate şi de alte trupe sau alţi cântăreţi de gen.
..iar sâmbătă avem scena, microfonul, uneori şi instrumentalul, pregătite pentru Karaoke
Bucătăria Louisiana şi Cristian Marin
Pentru că este vorba despre muzica ascultată cu toate simţurile deschise, ne-am gândit să introducem în ecuaţie şi un meniu special. Bucătăria Clubului Louisiana este orchestrată de Chef Cristian Marin.
Împreună cu Bogdan Papastere, managerul localului, au creat meniul cu specific american: Jambalaya New Orleans, Creveţi creole în stil Lafayette, Coaste porc BBQ Mississippi flavor, Beef burger Louisiana, Antricot de vită Cajun, Coaste de vită BBQ creole flavor, dar şi alte surprize.
Vedetele culinare au fost pe rând: Jambalaya New Orleans şi Coastele de porc BBQ Mississippi.
Jambalaya este o specialitate din Louisiana americană cu influenţe franceze (în special din zona Provence) şi spaniole. La bază este o încercare a spaniolilor de a crea paella în Lumea Nouă. Datorită costurilor mari de import, şofranul a fost înlocuit cu roşii. Influenţele franceze au dominat şi au transformat paella spaniolă într-un nou fel de mâncare. Despre Jambalaya New Orleans din Club Louisiana, Clay susţine pe pagina sa de facebook: "cea mai bună pe care am gustat-o vreodată în Europa". Aşadar avem şi recomandarea unui cunoscător.
Coastele BBQ Mississippi au fost deasemenea foarte apreciate şi lăudate, alături de sosurile special create pentru combinaţii interesante. Meniul a fost sub forma de bufet suedez şi a permis mai multe mixuri. Curajoşii s-au încumetat, au încercat ...unii de mai multe ori.
Cristian Marin, Cheful Louisiana, are experienţă de peste 10 ani în bucătării europene ca Italia şi Germania şi o imaginaţie bogată. Acesta este şi motivul pentru care de luni până vineri, aşteptăm şi comenzi speciale din partea clienţilor, comenzi care nu fac parte neapărat din paginile meniului nostru. Dacă vrei de exemplu să te delectezi pe ritmuri cântate de Beth Hart cu, să facem o presupunere, rulou din piept de pui în foi de alge, chipsuri de păstârnac, sos de smântână cu brânzeturi, roşii cherry la grătar şi morcovi sotaţi, când faci rezervarea comunici şi pretenţiile culinare. Cristi a făcut faţă până acum cu succes tuturor provocărilor.
Cea mai exotică cerere a învăluit clubul în miros fin de carne de crocodil.
Cele mai citite

18 ani de Şapte Seri

Show grandios la fântânile de la Piața Unirii
_thumb_small.jpg)
Oameni care ne inspiră: Ioana Ciocan, CEO Art Safari

Prinde ultimul pachet aniversar la concertul Placebo 20 de ani, “The Friend Indeed”!

Gala Folk You! are loc în acest week-end, în Capitală
_thumb_small.jpg)
Oameni care ne inspiră: Avi Cicirean, Owner Brand Minds

Cigarettes After Sex vin la Summer Well 2018

TEX LOVES SUMMER - Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru

Do you speak Emoji? Gigi Căciuleanu pregătește un nou spectacol

Boscolo & Partners și Payout Payroll Outsourcing vor reprezenta în exclusivitate în România rețeaua globală Crowe Horwath International
Promo

Ce să mănânci când ești răcit
De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

Top 5 aparate pentru o cafea perfectă

De ce doare capul și cum te tratezi

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Comentarii