#Contactless Art Wall - o nouă platformă on-line de susținere a artei contemporane
#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară on-line, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6 etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune. Cei șase artiști fac parte din portofoliul Galateca, fiecare lucrare participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie.
Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu.
Apoi proiectul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia Covid 19 s-a prelungit, prezentând un artist pe zi.
După primele trei săptămâni #Contactless devine o platformă on-line de susținere a artei contemporane.
Astfel, începând cu luna aprilie, inițiem partea a doua, #Contactless Art Wall, lansând un apel de proiecte pentru artiști, care se va încheia pe 17 aprilie, ora 24.
Ne dorim să curatoriem proiecte reprezentative pentru arta contemporană, dar și pentru perioada dificilă pe care o traversăm. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate.
Cu susținerea Expo Arte lansăm #Contactless Art Wall, un proiect ce va cuprinde o selecție din lucrările trimise, filme sau imagini reprezentative, animații sau stări, curatoriate de echipa Galateca și care vor fi expuse în spațiu virtual, într-un concept inovator, pe site, Facebook și Instagram, zilnic la aceeași oră.
Săptămânal vom iniția o serie de art talks, la care vor participa atât artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți pe care îi invităm să interacționeze cu publicul on-line, o dată pe săptămână, sâmbăta, la aceeași oră.
Proiectul își propune să faciliteze cunoașterea unor interesanți artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei în România în ultimii 30 de ani realizată chiar de ei, artiștii contemporani, percepția individuală și influența pe care o are solitudinea asupra creației și cum percep izolarea.
Împreună cu Expo Arte și AQUA Carpatica oferim câteva premii surpriză, pe care le vom dezvălui la începerea expoziției, pe 18 aprilie, iar pe măsură ce proiectele on-line sunt descoperite de către public vom adăuga și noi parteneri care doresc să susțină acest demers.
Comentarii