SapteSeri
T IMAX®
Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Compania are multiplexuri în 19 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iaşi, Piatra Neamț, Ploieşti, Piteşti, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Galați și Râmnicu Vâlcea.
Multiplexurile Cinema City oferă o experienţă cinematografică de excepţie prin:
- 237 de săli de cinema confortabile în cele 26 locaţii
- Peste 42.000 de locuri
- Ambianţă premium, servicii impecabile
- Tehnologie de ultimă generaţie, ecrane adaptate fiecărei săli
- Confort prin fotolii de calitate superioară
- Cele mai moderne echipamente care folosesc renumitele proiectoare Kinoton şi Christie şi sunetul Dolby Digital Surround.
- Unghiuri perfecte de vizibilitate, efect optim de amfiteatru în fiecare sală
IMAX Corporation este una dintre societăţile din domeniul tehnologiei de divertisment de top din lume, specializându-se în tehnologiile de film bazate pe imersiune (immersive motion picture). Reţeaua de săli de cinema IMAX® din întreaga lume se numără printre cele mai importante şi de succes platforme de distribuţie cinematografică pentru filmele hollywoodiene.
T IMAX Timișoara are o capacitate de 409 locuri în sală.
Ecranul
Înălțimea ecranului din sală T IMAX este echivalentul a șapte elefanți. Are o înălțime de 14 metri și o lățime de 23 metri. Este construit dintr-un vinil special, perfect întins, alb și mat, perforat cu sute de găuri mici care permit trecerea liberă a sunetului .
Ecranul, deși plat, este ușor curbat și se extinde dincolo de posibilitățile vederii periferice. Aceasta, în combinație cu înclinația sălii într-un unghi de 23 de grade, îți oferă o vizualizare completă de pe oricare scaun. Chiar dacă în fața ta este o persoană de 2 metri înălțime, o să poți vedea peste capul lui.
Efectul 3D
Tehnologia IMAX 3D este cunoscută că fiind cea mai bună din lume. IMAX a dezvoltat o cameră specială 3D care încorporează mișcările a 2 camere într-o singură carcasă. Prin urmare, există două proiectoare – una pentru ochiul drept și cealaltă pentru ochiul stâng. Filmul 3D este proiectat pe ecran prin intermediul a două lentile polarizate care focuseaza imaginile transmise de cele două benzi, și pentru ochiul drept și pentru ochiul stâng, pe ecran.
Publicul folosește ochelari cu lentile polarizate care au același aliniament în fiecare lentilă ca și proiectorul. Ochiul drept primește doar imaginea care îi este destinată, proces care se repetă și în cazul ochiului stâng, iar creierul creează iluzia unei realități tridimensionale.
Facebook: www.facebook.com/CinemaCityRomania