SapteSeri
Teatrul Excelsior
Site: www.teatrul-excelsior.ro
Facebook: www.facebook.com/teatrulexcelsiorbucuresti
Teatrul EXCELSIOR a fost înfiinţat la 1 aprilie 1990, imediat după Revoluţia din 1989, ca teatru pentru copii şi tineret, actul de naştere fiindu-i semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu. „...Ştiu bine că nu meritul meu a fost atunci când s-a înfiinţat teatrul. A fost, în primul rând, meritul maestrului Ion Lucian şi a fost meritul împrejurărilor. Eram ministrul Culturii într-un moment în care nimeni nu se ocupa de cultură şi am făcut ce am vrut...”, spunea Andrei Pleşu pe data de 1 aprilie 2015, la cea de-a 25-a aniversare a Teatrului Excelsior.
Încă de la început, Ion Lucian a avut alături o echipă de actori entuziaşti, iubiţi de publicul tânăr: Daniela Anencov, Genoveva Preda, Victor Radovici, Paula Sorescu-Lucian şi Vasile Menzel. Împreună au realizat primul spectacol al teatrului, Nu treziţi un copil care visează de Eugen Ionesco, care a fost prezentat atât în ţară, cât şi în importante turnee în străinătate (Franţa, Canada, SUA, Belgia, Elveţia). Au urmat Cocoşelul neascultător de Ion Lucian şi Maidanul de la capătul lumii de Brigitte Sarthou, spectacole jucate cu talent şi credinţă, dar în săli de împrumut.
După şase ani de activitate itinerantă, trupa Teatrului Excelsior, completată ulterior cu tineri actori, îşi deschide stagiunea 1996-1997 în propriul spaţiu scenic, amenajat în strada Academiei 28. Cu un repertoriu care i-a cuprins pe Ion Creangă, Petre Ispirescu, I.L. Caragiale, Hans Christian Andersen, Wilhelm Hauff, Selma Lagerlof, Charles Perrault, Ion Lucian, Alexandru Andy Kessler şi alţii, teatrul şi-a cucerit repede propriul lui public. În zilele de sărbătoare şi în week-end-uri, părinţii îşi aduceau copiii de mână la spectacole, învăţându-i astfel drumul către teatru. „Copiii care nu merg la teatru şi nu văd teatru n-o să vină nici tineri la teatru şi nici adulţi” – spunea Ion Lucian.
Din 1999, Teatrul Excelsior îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti. Acesta este momentul în care se ia hotărârea ca vechea și insalubra clădire a teatrului să fie dărâmată și în locul ei să se construiască o clădire modernă care să înglobeze o sală nouă de teatru. Urmează alți ani în care spectacolele au loc în spații închiriate, însă cu toate greutățile întâmpinate de această stare de lucruri activitatea teatrului a continuat fără întrerupere.
Cu sprijinul Primăriei, dar mai ales prin neobosita luptă pentru împlinirea visului de a avea un teatru nou pentru tineri, dusă de mentorul şi animatorul Ion Lucian, întreaga trupă se va muta într-o clădire nouă. Din mai 2011, Teatrul Excelsior revine la vechea adresă din strada Academiei 28, într-un bloc modern de douăsprezece etaje care cuprinde în primele trei noul sediu al teatrului, cu o sală de spectacole cu o capacitate de 180 de locuri.
Din păcate, la nici un an de la inaugurarea acestui nou sediu, Ion Lucian, cel care a condus destinul teatrului timp de 22 de ani, a trecut în nefiinţă, având totuşi mulţumirea de a îşi fi văzut visul împlinit. A rămas impresionanta mărturisire de credință a maestrului: „Teatrul Excelsior este un vis pe care l-am nutrit mulţi ani. De foarte multe ori, când mă gândesc la acest teatru, lacrimile o iau înaintea vorbelor. Dacă n-aş fi convins că oamenii vor respecta şi vor iubi acest locaş, aş suferi cumplit pentru că înseamnă că mi-am ratat viaţa. Dar eu am încredere. Judecând după reacţiile publicului, sunt convins că nu degeaba am muncit!”
La sărbătorirea jubileului teatrului, managerul Adrian Găzdaru i-a adus un omagiu directorului fondator: „...mâna celui care a dirijat şi orchestrat totul a fost mâna unui maestru. Un om care a iubit la fel de mult teatrul, aşa cum a iubit copiii, un om care s-a străduit să aducă un strop de bucurie şi de lumină în ochii lor şi să-i înveţe să râdă către soare, aşa cum mărturisea el însuşi - maestrul Ion Lucian!”
Tot atunci, la spectacolul de gală organizat cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare, a fost conferit titlul de Societar de Onoare al Teatrului Excelsior membrilor fondatori:
In memoriam – Ion Lucian, director fondator, actor şi regizor, Victor Radovici, actor şi director adjunct, Roxana Stoian, contabil-şef.
De asemenea, au devenit Societari de Onoare actorii Daniela Anencov, Genoveva Preda, Paula Sorescu-Lucian (care a plecat dintre noi în martie 2016), Vasile Menzel, precum și secretarul literar Gabriela Blebea, muzicianul Nicu Alifantis, impresarul Aurel Mitran şi filosoful Andrei Pleşu, ministrul Culturii în 1990.
Din iunie 2014, în urma câștigării concursului de management organizat de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, la conducerea Teatrului Excelsior se află Adrian Găzdaru. În concordanță cu deviza sub care teatrul şi-a desfăşurat activitatea încă de la început: Excelsior, adică Mai sus, noul manager a focusat activitatea teatrului pe două direcţii principale: valorizare culturală şi redefinire educaţională. Iar din decembrie 2015, a fost inaugurat un nou spațiu de joc, Sala Studio, cu o capacitate de 55 de locuri și structură modulară, un spaţiu necesar, ideal pentru proiecte, workshop-uri şi spectacole-laborator.
Având în vedere că Teatrul Excelsior este singurul teatru din Bucureşti care are înscris în statut faptul că se adresează nu numai copiilor, ci şi adolescenţilor, a fost extinsă paleta de vârstă a spectatorilor printr-o ofertă culturală special adaptată nevoilor publicului tânăr. „Rolul unui teatru pentru copii și adolescenți este acela de a câștiga generația de astăzi de partea noastră! Iar pentru acest lucru, trebuie neapărat să gândim spectacole adaptate ritmului lor,
spectacole în care să folosim tehnologia, valorile lor. Totodată, ne dorim să le prezentăm și valorile pe care România le-a certificat în timp. Teatrul Excelsior dorește să fie un liant între generații. Lucrăm pentru a forma gustul artistic al tinerilor de astăzi, ne dorim să le prezentăm oameni valoroși ale căror povești de succes îi pot inspira pe tineri. Spun adesea că «azi e mâine» – adulții de mâine sunt rezultatul felului în care știm să educăm generația de astăzi.
Sprijinim tinerii – celor din public le oferim variante atractive de spectacole, celor de pe scenă, soluții pentru a-și împlini visul! Dacă, până acum, România încerca să reziste prin cultură, acum e momentul afirmării prin cultură!”, spunea Adrian Găzdaru la câteva luni de la preluarea mandatului de manager.
Urmând aceste direcţii, tineri regizori au montat la Teatrul Excelsior spectacole pentru tineri, cu actori tineri integraţi în trupa teatrului, pe texte deosebit de valoroase din literatura română şi universală ale unor autori precum: I.L. Caragiale, William Shakespeare, François Rabelais, Pierre Corneille, William Golding, Aldous Huxley, Alan Bennett, Lee Hall, Leonard Gershe ş.a. Aceste spectacole nu numai că au fost foarte bine primite de publicul tânăr bucureştean, dar au fost invitate să participe la cele mai importante festivaluri de teatru din ţară unde au fost recompensate cu premii. Astfel, în anul 2017, la Festivalul Naţional de Teatru unde sunt prezentate cele mai bune producţii teatrale din ţară, Teatrul Excelsior a avut două titluri selecţionate: #EmojiPlay, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu şi Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) de Lee Hall, un musical în regia lui Răzvan Mazilu.
Sub egida Primăriei Capitalei, pe lângă spectacolele din repertoriu, Teatrul Excelsior a dezvoltat an de an o serie de programe şi proiecte care să satisfacă dorinţa de cunoaştere şi autodepăşire a tinerilor și care să îi implice creativ şi emoţional:
- Concursul de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA, prin care adolescenţii sunt încurajaţi să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea tehnicilor de scriere dramatică;
- Festivalul EXCELSIOR TEEN-FEST, un festival de teatru profesionist adresat adolescenţilor, cu spectacole pe teme de interes, specifice vârstei lor, dar care le oferă şi posibilitatea de exprimare în atelierele de vocaţie artistică organizate; în anul 2016, festivalul a fost recompensat cu Premiul de Excelență oferit de Institutul European Român, fiind perceput ca unul din cele mai importante eveniment ce stimulează creativitatea segmentului tânăr al populației.
- Relief. Laborator de teatru tânăr, în care trupe de teatru de liceeni îşi prezintă propria producţie, dar participă şi la un laborator experimental de teatru, coordonate de regizori și muzicieni reputați, în care le sunt dezvoltate aptitudinile artistice;
- Gala Premiilor EXCELSIOR, un proiect de mare anvergură care sprijină la nivel naţional continuitatea activităţilor corurilor şcolare. Gala premiază cele mai reprezentative coruri şcolare de amatori, fiind o veritabilă rampă de lansare pentru tinerele talente și, în același timp, o oportunitate pentru aceste grupuri corale de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg;
- Vacanţa de vară cu EXCELSIOR, festival ce cuprinde o serie de evenimente desfăşurate în aer liber (reprezentaţii de teatru, momente de dans, numere de magie, proiecţii de film), dedicate copiilor, tinerilor şi familiilor acestora;
- Festivalul de datini şi obiceiuri „Moş Crăciun vine la EXCELSIOR”, prin care se urmăreşte perpetuarea şi în mediul urban a tradiţiilor legate de sărbătorile de iarnă;
- Şi noi vedem teatru!, un program prin care se dedică periodic un spectacol din repertoriu copiilor şi tinerilor cu deficienţă de vedere, adaptându-l orizontului de receptare specific lor.
Celebrarea Centenarului Marii Uniri, a prilejuit Teatrului Excelsior realizarea unui mare eveniment dedicat acestei importante sărbători din istoria poporului român, spectacolul Vlaicu Vodă de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru. Spectacolul a făcut parte dintr-o producție-eveniment care și-a propus să ofere o experiență teatrală complexă, desfășurată pe parcursul unei zile întregi, ambientată în secolul al XIV-lea, în contextul domniei lui Vlaicu Vodă. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Constituției din București, în perioadele 8 - 10 iunie și 22 - 26 august 2018, între orele 10:00 și 22:30.
Dacă satul medieval construit în mărime naturală putea fi vizitat în timpul zilei, megaproducţia teatrală Vlaicu Vodă a fost vizionată în fiecare seară de sute de spectatori, care au urmărit acţiunea piesei ce se desfăşura în diversele spaţii ale satului medieval de pe marea gradenă rotativă realizată special pentru acest proiect. De altfel, aceasta a fost omologată de către reprezentanţii Guinness World Records ca cea mai mare gradenă rotativă din lume folosită într-un spectacol, Teatrul Excelsior fiind singura instituţie de gen din ţară care deţine un astfel de record la nivel mondial.
„Este o mare onoare și bucurie să fim în Cartea Recordurilor. Pentru noi, este cu atât mai important cu cât recunoașterea a venit pentru spectacolul Vlaicu Vodă, un proiect special, realizat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la care a lucrat cu responsabilitate și dedicare o echipă formată din peste 700 de artiști și tehncieni. Cred că, alături de aplauzele publicului, această recunoaștere este cea mai mare bucurie pe care Teatrul Excelsior și-o putea dori în acest moment aniversar” – a declarat Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior.
CV-ul Teatrului EXCELSIOR
Spectacolele Teatrului EXCELSIOR (1990 – 2019)
1990 – Nu treziţi un copil care visează de Eugen Ionesco, regia Ion Lucian
1991 – Cocoşelul neascultător de Ion Lucian, regia Ion Lucian
1993 – Maidanul de la capătul lumii de Brigitte Sarthou, regia Ion Lucian
1994 – ABC... dar cu surprize, scenariul și regia Daniela Anencov
1994 – Varietăți la Excelsior, scenariul și regia Ion Lucian
1995 – Ninigra și Aligru, dramatizare de Daniela Anencov după Nina Cassian, regia Daniela Anencov
1995 – Misteru-nvăluie pricina, scenariul și regia Cristian Nicolaie
1996 – Faţă-n faţă cu o hoaţă de Ion Lucian, regia Ion Lucian
1996 – Act veneţian de Camil Petrescu, regia Hary Eliad
1996 – Urmaşul lui Don Quijote de Vasile Menzel, regia Cosmin Alex. Marian
1996 – Mica Sirenă, dramatizare de Alexandru Andy Kessler după Hans Christian Andersen, regia Olimpia Arghir
1997 – Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils, dramatizare de Ion Lucian după Selma Lagerlöf, regia Mihaela Boboc-Manea
1998 – Aladin și lampa fermecată, dramatizare de Alexandru Andy Kessler după „O mie și una de nopți”, regia Ion Lucian
1999 – Surprize la Excelsior, scenariu colectiv, regia Cristian Nicolaie
2000 – Bădăranii de Carlo Goldoni, regia Victor Radovici
2000 – Cartea poveştilor, scenariul şi regia Daniela Anencov
2000 – Cocoşelul neascultător de Ion Lucian, regia Ion Lucian și Victor Radovici
2001 – Prostia omenească, după Ion Creangă, regia Victor Radovici
2001 – Fetiţa cu chibrituri, dramatizare după Hans Christian Andersen, regia Victor Radovici
2002 – Frumoasa și Bestia, dramatizare de Marius Nină după Charles Perrault, regia Ion Lucian şi Marius Nină
2002 – Ce ore avem... vesele?, scenariu colectiv, regia Victor Radovici
2002 – Val-Vârtej și vasul fantomă de Octavian Sava, regia Ion Lucian
2003 – La marginea eternităţii, de Andrei Dorobanţu şi Ion Lucian, regia Ion Lucian
2003 – Inimă de piatră, dramatizare de Ion Lucian după Wilhelm Hauff, regia Vasile Manta
2004 – Degeţica, dramatizare de Aurel Mitran după H.C. Andersen, regia Victor Radovici
2004 – Prâslea şi merele de aur, dramatizare de Mircea Anca după Petre Ispirescu, regia Mircea Anca
2005 – În luptă cu Ta-Ga-Ta de Ion Lucian, regia Mircea Anca
2005 – Ora veselă… cu tâlc de Ciprian Cojenel, regia Victor Radovici
2006 – O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, regia Victor Radovici
23.10.2007 – Măria-Sa… Măgarul! de Ion Lucian, regia Ion Lucian
20.11.2008 – Nenea Iancu povesteşte, după I.L. Caragiale, regia Victor Radovici
01.03.2009 – Recreația… veselă, scenariu colectiv, regia Victor Radovici
07.08.2010 – Zâmbete estivale, colaj interactiv de texte, cântece şi concursuri, regia Cristian Nicolaie
04.10.2010 – Vrăjitorul din Oz, dramatizare de Petre Bokor după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor
08.12.2010 – Snoave cu măşti de Ion Lucian, regia Ion Lucian
16.07.2011 – Veselie în vacanță, spectacol de varietăţi pentru copii, regia Cristian Nicolaie
19.10.2011 – Ruj pe buze de Vasile Menzel, regia Vasile Menzel
02.11.2011 – Exerciţii de conversaţie, scenariu de Mihai Lungeanu după Eugen Ionescu, regia Mihai Lungeanu
01.02.2012 – Tărâmul vrăjit de Carmen Dominte, regia Mihai Lungeanu
20.05.2012 – 4 dansuri de Albert Espinosa, regia Adriana Zaharia
15.10.2012 – Zâna Zorilor, dramatizare de Ilinca Stihi după Ioan Slavici, regia Ilinca Stihi
15.11.2012 – Contrabasul, adaptare de Radu Gheorghe după Patrick Süskind, regia Radu Gheorghe
15.10.2013 – Hainele cele noi ale Prinţului, dramatizare de Ilinca Stihi după două povești de Hans Christian Andersen, regia Ilinca Stihi
30.01.2014 – Degețica, dramatizare de Aurel Mitran după H.C. Andersen, regia Aurel Mitran
27.02.2014 – Iubește-mă și ia-mă cu tine de Vasile Menzel, regia Vasile Menzel
22.05.2014 – Magia copilăriei de Stelian Milu, regia Stelian Milu
17.10.2014 – Kiki și Bozo de Andreea Vălean, regia Peter Kerek
20.11.2014 – MOMO sau Strania poveste despre hoţii de timp şi copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat, dramatizare de Lenuș-Teodora Moraru după un basm-roman de Michael Ende, regia Lenuş-Teodora Moraru
14.12.2014 – CLASA (spectacol jucat de adolescenţi pentru adolescenţi), realizat în parteneriat cu Asociația ArtExtract, scenariul Kihai Răzuș și Eduard Dumitru, regia Mihai Răzuș
22.12.2014 – Nașterea Ta, Iisuse, scenariul și regia Adrian Găzdaru, spectacol în parteneriat cu Teatrul pentru copii „Arlecchino” Brașov
05.03.2015 – The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennett, regia Vlad Cristache
09.06.2015 – Răţuşca cea urâtă, dramatizare de Maria Manolescu după basmul lui Hans Christian Andersen, regia Mihai Manolescu
02.10.2015 – Thomas Sawyer, după „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, regia Horia Suru
16.10.2015 – Tărâmul poveştilor, poveste muzicală de Stelian Milu, regia Stelian Milu
18.11.2015 – #TEENSPIRIT, un spectacol colectiv de Răzvan Krem Alexe, Irina Antonie, Vlad Bălan, Adela Bengescu, Vlad Bîrzanu, Raluca Botez, Nicholas Caţianis, Sonia Divile, Laurenţiu Drăgan, Ştefania Dumitru, Maria Teodora Filip, Sebastian Ghiţă, Mihaela Kavdanska, Peter Kerek , Maria Mitu, Ciprian Nemeşiu, Teodora Daiana Păcurar, Dana Rogoz, Alina Rotaru, Aurelian Stoleriu, Ovidiu Uşvat, Iuliana Vîlsan, Dilmana Yordanova
18.12.2015 – Interzis sub 18 ani de Mihaela Michailov, regia Lenuș-Teodora Moraru
18.01.2016 – Vivien Leigh – Ultima conferință de presă de Marcy Lafferty, regia Liana Ceterchi
20.03.2016 – Umbre. Un studiu, după „Jocul de-a teatrul. Un studiu” de Georgiana Barcan, câştigătoarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, ed.I, organizat de Teatrul EXCELSIOR, și „Umbre” de Ilinca-Anamaria Prisăcariu, regia Horia Suru
03.04.2016 – Bambi, dramatizare de Ema Stere după Felix Salten, regia Attila Vizauer
29.05.2016 – Cei trei purceluși, după un basm de James Orchard Halliwell-Phillipps, dramatizarea și regia Stelian Milu
07.06.2016 – With a Little Help From My Friends sau Un joc pe bune de Maria Manolescu, regia Alexandru Mâzgăreanu
16.11.2016 – Fluturii sunt liberi de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșenshon
20.11.2016 – CASA PISICII de Samuil Marșak, adaptare de Robert Robert Emanuel, regia Lenuș-Teodora Moraru
29.11.2016 – Cea mai frumoasă floare din lume, scenariul și regia Chris Simion-Mercurian
14.12.2016 – #emojiplay, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu
26.02.2017 – TimeAholics de Bogdan Capșa, regia Anca Ciuclaru (piesa căștigătoare a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEWDRAMA, ediția a II-a)
21.03.2017 – O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, regia Stelian Milu
05.06.2017 – Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) de Lee Hall, regia Răzvan Mazilu
19.10.2017 – Visul unei nopți de vară de William Sakespeare, regia Vlad Cristache
17.11.2017 – Viața plicticoasă și preaplină a visătorului François, inspirată din "Gargantua & Pantagruel" a domnului Rabelais, regia Horia Suru
24.11.2017 – Lear, necugetatul meu stăpân!, scenariu de Inna Sokolova-Gordon după William Shakespeare, regia Inna Sokolova-Gordon
12.01.2018 – Împăratul muștelor, adaptare de Nigel Williams după William Golding, regia Tudor Lucanu
06.03.2018 – AMERIKA, după Franz Kafka, traducerea, dramatizarea și regia Geirun Țino
14.03.2018 – Iluzia comică de Pierre Corneille, adaptarea scenică de Anca Ciuclaru după o traducere de C. Borănescu-Lahovary și Iosif C. Mătăsaru, regia Anca Ciuclaru
21.03.2018 – Missouri Sky de Victor Morozov, regia Silvia Roman, piesa câștigătoare a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, ed. a III-a
03.07.2018 – Prâslea cel Voinic și merele de aur, după Petre Ispirescu, dramatizarea și regia Eduard Petru Jighirgiu
08.05.2018 – Minunata lume nouă, după Aldous Huxley, traducerea, dramatizarea și regia Catinca Drăgănescu
08.06.2018 – Vlaicu Vodă de Alexandru Davila, regia Horia Suru, spectacol-eveniment realizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri
26.09.2018 – Arlecchino și pierdutele iubiri, Commedia dell’Arte de Enrico Bonavera, inspirată dintr-o canava de Flaminio Scala, regia Enrico Bonavera
26.11.2018 – Năpasta de Ion Luca Caragiale, regia Andrei și Andreea Grosu
30.01.2019 – Aventuri în ținutul florilor, dramatizare de Ilinca Stihi după două povești de Hans Christian Andersen, regia Ilinca Stihi
08.03.2019 – Turandot supă Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican
13.04.2019 – Băiatul cu șosete roz de Alexandru Gorghe (câștigător al ediției 2018 a Concursului de Dramaturgie pentru Adolescenți NEW DRAMA), regia Andreea Ciocîrlan.
PARTENERIATE
VALORIZARE CULTURALĂ
2014
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Centrul Cultural „Reduta”, Brașov / Prezentarea spectacolului Magia Copilăriei la Centrul Cultural „Reduta”, Brașov, în cadrul Proiectul Voiajor
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Festivalul Național de Teatru / Prezentarea spectacolului Hop (și noi) în FNT, la Teatrul EXCELSIOR
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă, pentru activități culturale și sociale în FESTIVALUL „POVEȘTI PENTRU COPII ȘI OAMENI MARI”, organizat de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și Biblioteca Națională a României
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Centrul Cultural Moara Vlăsiei / Prezentarea spectacolului Magia Copilăriei la Centrul Cultural Moara Vlăsiei, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „Așchiuță”, Brașov / Coproducerea și prezentarea spectacolului Nașterea Ta, Iisuse, în Piața Sfatului Brașov, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă
2015
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația ALTERNATIVA 2003
În parteneriat cu Asociația ALTERNATIVA 2003, la Teatrul EXCELSIOR a avut loc spectacolul Instrucția de Arnold Wesker
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația Arte Dell’Anima
- Spectacolul Conu’ Leonida față cu reacțiunea, producție a asociației Arte Dell’Anima, a fost găzduit de Teatrul EXCELSIOR
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Festivalul Național de Teatru
- În cadrul ediției 2015 a FNT, Teatrul EXCELSIOR a prezentat spectacolului The History Boys. Povești cu parfum de liceu, în regia lui Vlad Cristache
- Teatrul EXCELSIOR și Centrul Cultural MOARA VLĂSIEI
- Teatrul EXCELSIOR a prezentat spectacolul Frumoasa și bestia la Centrul Cultural Moara Vlăsiei, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, în cadrul proiectului Voiajor
2016
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea
- Pe parcursul anului 2016, la sediul Teatrului EXCELSIOR s-au jucat trei spectacole ale Teatrului „Anton Pann”, după cum urmează: Ești un animal, Viskovitz!, după Alessandro Boffa, adaptarea scenică și regia Tudor Lucanu; Respiră de Duncan Macmillan, regia Adrian Roman; Impro TNT de Mihaela Sârbu – Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea
2017
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Institutul Francez:
Prezentarea spectacolului Un om de milioane / Un être sans pair (spectacol în limba franceză) de Ioan Peter, regia Florin Didilescu - Trupa de teatru liceal francofon AMIFRAN din Arad. Eveniment în cadrul Lunii Francofoniei în România, susținut de Institutul Francez din București (06.03.2017)
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea
Prezentarea spectacolului Vermine Radiante de Pilip Ridley, regia Botos Balint
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul “Tudor Vianu” Giurgiu
Prezentarea spectacolelor: O poveste salsa, un spectacol de Felix Crainicu; Șantaj de Ludmila Razumovskaia, regia Cosmin Crețu
- Teatrul Excelsior în parteneriat cu Acting Dream Accademy și PlayArt Production – prezentarea spectacolului Departe de casă, musical de Eduard Petru Jighirgiu
2018
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul de Artă DEVA
Prezentarea spectacolului: Vecina de alături, un spectacol de Marius Oletan;
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Universitatea Hypeiron
Prezentarea spectacolelor Elles și Le pouvoir, desfășurate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Hyperion, în data de 3 iunie 2018.
- Teatrul Excelsior în parteneriat cu Acting Dream Accademy și PlayArt Production –Prezentarea spectacolului Departe de casă, musical de Eduard Petru Jighirgiu.
- Teatrul Excelsior în parteneriat cu Centrul Național de Cultură a Romilor
- Prezentarea și apoi preluarea în repertotiu a spectacolului Marea rușine, un spectacol de Alina Șeban despre sclavia romilor în Țările Române.
- Teatrul Excelsior în parteneriat cu Teatrul NOTTARA
- Găzduirea spectacolului Priv, producție a Teatrului Fredry, Gnieźno, Polonia, participant în cadrul festivalului Bulevardul comediei, ediția 2018
- Teatrul Excelsior în parteneriat cu Creart
- Prezentarea spectacolului Toți K 1 pe data de 1 decembrie, în Piața Costituției.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația Punctart
- În perioada ianuarie-februarie 2018, Teatrul EXCELSIOR a pus la dispoziția Asociației Punctart, sala mare de spectacole și personal tehnic specializat pentru repetițiile și susținerea spectacolului iHAMLET, un spectacol eveniment multimedia, realizat cu sprijinul ARCUB și British Council.
REDEFINIRE EDUCAȚIONALĂ
2014
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația ARTEXTRACT, pentru realizarea spectacolului Clasa de Mihai Răzuș și Eduard Adam, un spectacol realizat de către adolescenți
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Compania de Teatru pentru Copii și Adolescenți, pentru realizarea spectacolului În sara lu’ Moș Ajun, un spectacol de Mirela Dragu
2015
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNATC „I.L. CARAGIALE”
- În anul 2015, Teatrul EXCELSIOR a avut o strânsă colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Patru dintre studenții câștigători ai Galei Absolvenților UNATC 2015 au intrat în distribuția spectacolelor stagiunii 2015-2016.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația TETA
- Noaptea Teatrului Tânăr organizată de Fundația „Ideo Ideis” din Alexandria în parteneriat cu Teatrul EXCELSIOR s-a bucurat de participarea a peste 600 de tineri, la spectacolele și atelierele care au fost concepute special pentru ei (27.11.2015).
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Colegiul Național „Tudor Vianu”
În anul 2015, în parteneriat cu Colegiul Național „Tudor Vianu” s-a organizat stagiunea Colegiului Vianu la Excelsior, în care s-au prezentat 5 producții realizate de adolescenți pentru adolescenți: Chirița în provincie de Vasile Alecsandri; Bună seara, domnule Wilde, musical de Eugen Mirea și H. Mălineanu; Romeo și Julieta de William Shakespeare; Notre-Dame de Paris de Luc Plamond și Riccardo Cocciante
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, pentru desfășurarea Festivalului „Florian Pittiș”
2016
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Colegiul Național „Tudor Vianu”
Și în 2016, în parteneriat cu Colegiul Național „Tudor Vianu” s-a organizat stagiunea Colegiului Vianu la Excelsior
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, pentru desfășurarea Festivalului „Florian Pittiș”
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNATC „I.L. CARAGIALE”
- În anul 2016, Teatrul EXCELSIOR a avut o strânsă colaborare cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. Șapte dintre studenții câștigători ai Galei Absolvenților UNATC 2015 au intrat în distribuția spectacolelor stagiunii 2015-2016.
În cadrul aceluiași parteneriat, 21 de studenți ai specializărilor Teatrologie - Jurnalism Teatral, respectiv Teatrologie, Management și Marketing Cultural au desfășurat un stagiu de practică instituțională la Teatrul EXCELSIOR, finalizat într-un studiu de caz.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația Culturală „DA”
- În data de 6 aprilie 2016, pe scena Teatrului EXCELSIOR s-a jucat spectacolul Însemnările unui nebun de Nikolai Vasilievici Gogol, regia Alexandru Nagy, spectacol prezentat de Teatrul EXCELSIOR și Asociația Culturală „DA” și care s-a bucurat de mare succes la public.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația „A&A Associated Artist: Dance Lab/ Choreographic Research
- În perioada mai-iunie 2016, Teatrul EXCELSIOR a găzduit trei reprezentații ale spectacolului TANGO TENTATION, spectacol realizat printr-un program derulat de Asociația „A&A Associated Artist: Dance Lab/ Choreographic research”, spectacol realizat cu ajutorul AFCN
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația „Carta”
- În perioada mai-iunie 2016, la Teatrul EXCELSIOR s-au jucat trei reprezentații ale spectacolului Hide&Seek de Esther Rölz în regia lui Dragoș Câmpan, spectacol realizat cu ajutorul AFCN.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația Culturală EUROART
- În data de 27 iunie 2016, pe scena Teatrului EXCELSIOR s-a jucat spectacolul Eu sunt Dutkin, spectacol de Cezar Boghină
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația Punctart
- În perioada iulie-august 2016, Teatrul EXCELSIOR a pus la dispoziția Asociației Punctart, sala mare de spectacole și personal tehnic specializat pentru repetițiile la iHAMLET, un spectacol eveniment multimedia, realizat cu sprijinul ARCUB și British Council
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu
- În data de 29 noiembrie 2016, pe scena Teatrului EXCELSIOR s-a jucat spectacolul #minor de Bogdan Georgescu, Teatrul Național „Radu Stanca” și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
2017
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” pentru prezentarea spectacolelor realizate de elevi: Grease, Mamma Mia, Chirița în provincie, Romeo și Julieta
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Corul Național de Cameră Madrigal „Marin Constantin” – Programul Nicio Școală fără Cor/ evenimente mari: Cantus Mundi Show, eveniment organizat de Ziua Europei de PMB, pentru integrarea socială a copiilor și celebrarea solidarității prin muzică
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNATC „I.L. CARAGIALE”
S-a desfășurat o practică a studenților care au susținut spectacole lectură în cadrul programului New Drama. S-a jucat pe scena teatrului spectacol de licență UNATC, promoția 2015, Dragă Elena Sergheevna de Ludmila Razumovskaia, regia Iulia Grigoriu (29, 30 martie, 6 aprilie 2017)
2018
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Colegiul „Tudor Vianu” și Liceul „Gheorghe Lazăr”
În anul 2018, în parteneriat cu prestigioasele colegii „Tudor Vianu” și „Gheorghe Lazăr”, pe scena Teatrului EXCELSIOR au fost montate cinci spectacole cu adolescenți, pentru adolescenți. Parte din programul „Viitorul sună bine”, spectacolele au beneficiat de întregul aparat tehnic al instituției, bucurându-se de un real succes la public. Cele cinci spectacole care s-au jucat cu casa închisă sunt:
Chirița în provincie de Vasile Alecsandri;
Mamma mia de Catherine Johnson
Grease de Jim Jacobs și Warren Casey;
Notre Dame de Paris de Luc Plamond și Riccardo Cocciante;
Romeo și Julieta după William Shakespeare
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria
Teatrul EXCELSIOR a găzduit festivitatea de deschidere și pe cea de închidere a Concursului Național pentru Elevii Deficienți de Auz, ediția a VIII-a.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Muncipiului București
Pe parcursul anul 2018, ISMB a sprijinit activitățile Teatrului EXCELSIOR diseminând informații cu privire la concursurile și proiectele instituției noastre ce s-au adresat școlarilor.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat Inspectoratul Școlar al Municipiului București, (prin programul CIVITAS, finanțat de Primăria Municipiului București) și Şcoala profesională Specială pentru Deficienţi de auz „Sf. Maria”, Liceul Tehnologic Special nr. 3, Scoala Gimnazială Speciala pentru Surzi nr. 1, Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gheorghe Airinei”. Derulat în perioada 14 martie - 24 aprilie 2018, proiectul Cuvinte care se văd, gesturi care se aud! a fost unul de amploare și a presupus o strânsă colaborare între actorii Teatrului EXCELSIOR, elevii cu nevoi speciale implicați și profesorii coordonatori ai acestora. 50 de elevi cu deficienţe de auz de la 3 şcoli speciale şi 25 de elevi din cele 5 unităţi de masă implicate ȋn proiect, ȋmpreună cu profesorii lor coordonatori şi susţinuţi de 17 actori voluntari ai Teatrului Excelsior, au participat la cursuri de formare în limbajul mimico-gestual, finalizate cu un spectacol de teatru folosind şi limbajul mimico-gestual în cadrul Festivalului „Cuvinte care se văd, gesturi care se aud” care a avut loc în data de 17 aprilie 2018, la Palatul Național Copiilor din București.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale
Pe parcursul anul 2018, Ministrul Educației Națioanle a sprijinit activitățile Teatrului EXCELSIOR diseminând prin intemrediul sinspectoratelor județene informații cu privire la concursurile și proiectele instituției noastre ce s-au adresat școlarilor (Concursul de dramaturgie New Drama și Concursul Național Coral Gala Premiilor EXCELSIOR).
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Biblioteca Metropolitantă București
Pe parcursul anul 2018, au fost susținute o serie de ateliere de dezvoltare prin teatru coordonate de actori ai instituției noastre.
IMPLICARE SOCIALĂ
2014, trimestrele III și IV
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București / Prezentarea spectacolului Cocoșelul neascultător unor grupuri de copii din categoriile defavorizate din București.
2015
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității
- Gala Festivalului Național al Persoanelor cu Dizabilități din România, în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității a avut loc pe scena Teatrului EXCELSIOR, bucurându-se de participarea unui mare număr de beneficiari (03.12.2015).
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNITER
- În cadrul parteneriatului, Teatrul EXCELSIOR a participat la Campania Națională „Artiști pentru artiști”. Teatrul EXCELSIOR a jucat o reprezentație a spectacolului Frumoasa și bestia sub semnul Campaniei Naționale și a promovat campania prin toate mijloacele specifice.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București
- Teatrul EXCELSIOR a prezentat spectacolele Kiki și Bozo și Tărâmul poveștilor, unor grupuri de copii din categoriile defavorizate din București, din casele de copii - parte din programul Povestea vine la tine.
2016
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București
- Teatrul EXCELSIOR a prezentat spectacolele Bambi, Cei trei purceluși, Degețica, Vrăjitorul din Oz și Tărâmul poveștilor, unor grupuri de copii din categoriile defavorizate din București, din casele de copii - parte din programul Povestea vine la tine.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNITER
- În cadrul parteneriatului, Teatrul EXCELSIOR a participat la Campania Națională „Artiști pentru artiști”. Teatrul EXCELSIOR a jucat o reprezentație a spectacolului Frumoasa și bestia sub semnul Campaniei Naționale și a promovat campania prin toate mijloacele specifice.
2017
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNITER - Campania Națională „Artiști pentru artiști”. Teatrul EXCELSIOR a jucat o reprezentație a spectacolului Degețica sub semnul Campaniei Naționale.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București - Teatrul EXCELSIOR a prezentat spectacolele Bambi, Cei trei purceluși, Zâna zorilor, Vrăjitorul din Oz și Magia copilăriei, unor grupuri de copii din categoriile defavorizate din București, din casele de copii - parte din programul Povestea vine la tine.
2018
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu UNITER - Campania Națională „Artiști pentru artiști”. Teatrul EXCELSIOR a jucat o reprezentație a spectacolului Visul unei nopți de vară de William Shakespeare sub semnul Campaniei Naționale.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București - Teatrul EXCELSIOR a prezentat spectacolele Prâslea cel voinic și merele de aur, Bambi, Cei trei purceluși, Tărâmul poveștilor, Vrăjitorul din Oz și Magia copilăriei, unor grupuri de copii din categoriile defavorizate din București, din casele de copii - parte din programul Povestea vine la tine.
DESCHIDERE CĂTRE INTERNAȚIONAL
2015
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Bucharest International Jazz Competition
- În perioada 14 – 17 mai, la Teatrul EXCELSIOR s-a desfășurat Concursul de Jazz EUROPAfest.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu NIRO INVEST
- Ambasada Chinei, împreună cu membrii importanți ai comunității chineze în România au celebrat la Teatrul EXCELSIOR Sărbătoarea Noului An Chinezesc.
2016
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „ION CREANGĂ”
- Între 1 și 8 octombrie am găzduit Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești” organizat de Teatrul „Ion Creangă”.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu NIRO INVEST
- Ambasada Chinei, împreună cu membrii importanți ai comunității chineze în România au celebrat la Teatrul EXCELSIOR Sărbătoarea Noului An Chinezesc.
2017
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Istitutul Cultural Român
- Teatrul EXCELSIOR a jucat pentru româii din diasporă patru reprezentații ale spectacolului VIVIEN LEIGH - ULTIMA CONFERINȚĂ DE PRESĂ de Marcy Lafferty, cu Lamia Beligan, regia Liana Ceterchi, la Palatul Behague din Paris și la sala de spectacole a Institutului Cultural Român de la Londra;
2018
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Istitutul Cultural Român
Teatrul EXCELSIOR s-a alăturat proiectului „Caravana teatrului românesc pentru copiii români din Ungaria și Serbia”. Spectacolul instituției noastre Prâslea cel vonic și merele de aur s-a jucat pentru copii și adulți din comunitățile române, în patru orașe din Ungaria (Battonya, Elek, Mehkerek și Gyula) în datele de 5 și 6 noiembrie 2018 și în patru orașe din Serbia (Uzdin, Banatsko Novo Selo, Lokve, Kustilj) în datele de 8 și 9 noiembrie 2018
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „ION CREANGĂ”
- Pe 3 și 4 octombrie am găzduit Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești” organizat de Teatrul „Ion Creangă”.
PARTENERIATE DE OPORTUNITATE – parteneriate care, chiar dacă nu se înscriu în direcțiile programului managerial, contribuie la consolidarea imaginii teatrului și la creșterea notorietății sale.
2014
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul ION CREANGĂ
În semestrele III și IV ale anului 2015, în zilele de marți și sâmbătă, la sediul Teatrului EXCELSIOR au fost găzduite spectacolele Teatrului „Ion Creangă”.
2015
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul ION CREANGĂ
- Pe tot parcursul anului 2015, în zilele de marți și sâmbătă, la sediul Teatrului EXCELSIOR au fost găzduite spectacolele Teatrului „Ion Creangă”.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat
- Pe parcursul anului 2015, în zilele de luni, la sediul Teatrului EXCELSIOR au avut loc o serie de spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat.
2016
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „ION CREANGĂ”
- Pe tot parcursul anului 2016, în zilele de marți și sâmbătă, la sediul Teatrului EXCELSIOR au fost găzduite spectacolele Teatrului „Ion Creangă”.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu ON AIR STUDIO
- În data de 28 ianuarie 2016, pe scena Teatrului EXCELSIOR s-a desfășurat Gala aniversară a Radioului „Itsy Bitsy”, Teatrul EXCELSIOR primind nominalizarea pentru cea mai bună instituție de spectacole pentru copii din București.
Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Asociația Culturală Dominium
- În data de 27 și 28 februarie 2016, la Teatrul EXCELSIOR s-a desfășurat Gala Kids Fashion Week / Festivalul de Modă pentru Copii, eveniment care a avut o mare vizibilitate în mass-media.
2017
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „ION CREANGĂ” – găzduirea spectacolelor Teatrului „Ion Creangă”, marțea și sâmbăta.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu ON AIR STUDIO – Premiile de Excelență „Itsy Bitsy”.
- Teatrul EXCELSIOR și Asociația Culturală Dominium Kids Fashion Week / Festivalul de Modă pentru Copii.
2018
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Societatea Națională de Radio și Televiziune – Casa de producție TVR a filmat și a transmis în mai multe rânduri spectacolul-eveniment Vlaicu Vodă de Alexandru Davila.
- Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Teatrul „ION CREANGĂ” – găzduirea spectacolelor Teatrului „Ion Creangă”, marțea și sâmbăta în primele 10 luni ale anului 2018.
TURNEE, PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI
ȘI EVENIMENTE CONEXE
2014
Participări la festivaluri cu spectacolele teatrului:
- FESTIVALUL NAȚIONAL PENTRU COPII „CĂRĂBUȘ” BRĂILA / Participare cu spectacolul Cocoșelul Neascultător / 15.08.2014 /
- FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII “AȘCHIUȚĂ”, PITEȘTI / Participare cu spectacolul Cocoșelul Neascultător / 14.09.2014 /
- FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII „ARCADIA”, ORADEA / Participare cu spectacolul Zâna Zorilor / 26.09.2014 /
- FESTIVALUL „BUCHAREST COMEDY WEEK”, ARCUB / Participare cu spectacolul Magia Copilăriei / 28.09.2014 /
- FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU PENTRU COPII „100, 1000, 1.000.000 DE POVEȘTI”, Teatrul „ION CREANGĂ” / Participare cu spectacolul Hainele cele noi ale prințului / 01.10.2014 /
- FESTIVALUL DE TEATRU ȘI ARTE PERFORMATIVE „TEATRU PE DRUMUL SĂRII”, TURDA / Participare cu spectacolul Magia Copilăriei / 19.10.2014 /
- FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL TEATRULUI DE ANIMAȚIE „SPECTACOLE DE COLECȚIE”, Teatrul ȚĂNDĂRICĂ / Participare cu spectacolul Kiki și Bozo / 21.11.2014 /
- Premiul pentru scenografie (Iuliana Vîlsan), pentru spectacolul „Kiki și Bozo”
- FESTIVALUL „POVEȘTI PENTRU COPII ȘI OAMENI MARI”,organizat de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și Biblioteca Națională a României / Participare cu spectacolul Momo sau Strania poveste despre hoții de timp și copilul care le-a redat oamenilor timpul furat / 15.12.2014 /
- FESTIVALUL „POVEȘTI PENTRU COPII ȘI OAMENI MARI”, organizat de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și Biblioteca Națională a României / Participare cu spectacolul Cocoșelul Neascultător /16.12.2014 /
2015
Participări la festivaluri cu spectacolele teatrului:
22.01.2015 - FESTIVALUL ZILELE ORAŞULUI BRĂNEŞTI, COCOŞELUL NEASCULTĂTOR, Casa de Cultură, Brăneşti, jud. Ilfov
05.05.2015 - FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU PENTRU COPII „THE MAGIC CURTAIN”, ed. a XVI-a, Targovishte, Bulgaria, KIKI ŞI BOZO, Teatrul Dramatic Targovishte
10.05.2015 - FESTIVALUL VOSTRU, AL ADOLESCENŢILOR, ed. a III-a, Petroşani, CLASA, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”
Menţiune pentru realizarea spectacolului „Clasa” – Mihai Răzuş
Premiul „C.C. Buricea-Mlinarcic”, acordat Teatrului EXCELSIOR pentru spectacolul „Clasa” de Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Cluj-Napoca
23.05.2015 - FESTIVALUL DE ANIMAŢIE „GULLIVER”, ed. a XXIII-a, Galaţi, Magia Copilăriei, la Teatrul Dramatic „FANI Tardini”
30.05.2015 - FESTIVALUL DE COMEDIE, Kiki Şi Bozo, la Teatrul EXCELSIOR
08.06.2015 – FESTIVALUL GALA VEDETELOR – VEDETEATRU, ed. a XII-a, Buzău, Secţiunea VEDETA DE MÂINE, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, LA Teatrul „George Ciprian” Buzău / Diploma de Excelenţă
13.06.2015 - FESTIVALUL INTERACTIV „AMINTIRI DIN COPILĂRIE”, ed. a II-a, Teatrul „Ion Creangă”, COCOŞELUL NEASCULTĂTOR, Parcul Kiseleff
14.06.2015 - FESTIVALUL INTERACTIV „AMINTIRI DIN COPILĂRIE”, ed. a II-a, Teatrul „Ion Creangă”, Participare la PARADA CELOR MAI SPECTACULOASE PERSONAJE, Parcul Kiseleff
01.07.2015 – STAGIUNEA DE VARĂ „TEATRU, STRADĂ ŞI COPIL”, ed. a 4-a, Teatrul Itinerant „Ţăndărică”, SURPRIZE LA EXCELSIOR, Parcul Herăstrău
07.08.2015 – FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU TÂNĂR „IDEO IDEIS”, ed. a X-a, Alexandria, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, la Casa de Cultură Alexandria
08.08.2015 – FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU TÂNĂR „IDEO IDEIS”, ed. a X-a, Alexandria, JOCUL DE-A TEATRUL. UMBRE – UN STUDIU, la Sala Conciato, (text de Georgiana Barcan, câştigătoarea Concursului de dramaturgie pentru tineri NEW DRAMA, ed. I, organizat de Teatrul EXCELSIOR)
13.08.2015 - FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU PENTRU COPII „CĂRĂBUŞ”, ed. a II-a, Brăila, MAGIA COPILĂRIEI, Parcul Monument
29 şi 30.08.2015 - FESTIVALUL „VACANŢA DE VARĂ CU EXCELSIOR”, ed. I, COCOŞELUL NEASCULTĂTOR, Parcul Carol
13.09.2015 – FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII „AŞCHIUŢĂ”, ed. a V-a, Piteşti, VRĂJITORUL DIN OZ, la Teatrul pentru copii şi tineret „Aşchiuţă”
Premiul pentru cel mai bun actor – Ion Bechet
25.09.2015 – FESTIVALUL EXCELSIOR TEEN-FEST, ed. I, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, la Teatrul EXCELSIOR,
01.10.2015 – FESTIVALUL EXCELSIOR TEEN-FEST, ed. I JOCUL DE-A TEATRUL. UMBRE – UN STUDIU, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, în cadrul Workshop Live Performance
02.10.2015 – FESTIVALUL EXCELSIOR TEEN-FEST, ed. I, THOMAS SAWYER, Premieră, la Teatrul EXCELSIOR
05.10.2015 – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU PENTRU COPII „100, 1.000, 1.000.000 DE POVEȘTI”, ediția a XI-a, organizat de Teatrul „Ion Creangă„ , KIKI ȘI BOZO, la Teatrul EXCELSIOR
08.10.2015 - FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU PENTRU PUBLICUL TÂNĂR, ediţia a VIII-a, oranizat de Teatrul de copii şi tineret „Luceafărul”, Iaşi, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, la Sala mare a Teatrului de copii şi tineret „Luceafărul”, Iaşi
11.10.2015 - FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU FEST(IN) PE BULEVARD, ediţia a III-a, organizat de Teatrul Nottara, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, la Teatrul NOTTARA, Premiul pentru cel mai bun spectacol, la secțiunea Bulevardul comediei, acordat de juriul publicului
19.10.2015 - Festivalului de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI), ed. a XXVII-a, Piatra Neamţ, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Spectacolul a primit trei nominalizări pentru: premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cel mai bun actor (George Albert Costea pentru rolul Posner ), premiul pentru regie (Vlad Cristache).
26.10 şi 13.12.2015 – FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 25-a, THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU, la Teatrul EXCELSIOR
27.11.2015 – NOAPTEA TEATRULUI TÂNĂR, ed. a II-a, organizată de „IDEO IDEIS” la Teatrul EXCELSIOR , THE HISTORY BOYS. POVEŞTI CU PARFUM DE LICEU
Deplasări
18.01.2015 - Deplasare la Cluj-Napoca, VRĂJITORUL DIN OZ, Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca
27.01.2015 – Deplasare în Bucureşti, CLASA, Liceul „Sf. Sava” Bucureşti
22.03.2015 – Deplasare la Cluj-Napoca, DEGEŢICA, Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca
18.05.2015 – Deplasare la Bacău, MAGIA COPILĂRIEI, Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” Bacău
22.11.2015 – Deplasare la Cluj-Napoca, VRĂJITORUL DIN OZ, Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca
05.12.2015 – Deplasare în Bucureşti, TĂRÂMUL POVEŞTILOR, Palatul Naţional al Copiilor
06.12.2015 – Deplasare la Buzău, TĂRÂMUL POVEŞTILOR, Casa de Cultură
18.12.2015 – Deplasare la Moara Vlăsiei, jud. Ilfov, FRUMOASA ŞI BESTIA, Casa de Cultură
2016
Participări la festivaluri cu spectacolele teatrului:
- 10.04.2016 – Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” – Bacău -Teatrul Municipal Bacovia , VIVIEN LEIGH - ULTIMA CONFERINȚĂ DE PRESĂ de Marcy Lafferty, cu Lamia Beligan, regia Liana Ceterchi
- 09.05.2016 – Gala Premiilor UNITER, ed. a XXIV-a, Oradea, Teatrul „Regina Maria”, Actorul George Albert Costea a fost nominalizat la Premiile UNITER (ediția 2016), categoria Cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea personajului Posnerdin spectacolul THE HISTORY BOYS. POVEȘTI CU PARFUM DE LICEU de Alan Bennett; regia Vlad Cristache
- 10.05.2016 – Festivalul Internațional de Teatru Nou, ed. a IV-a, Arad,
Adresă:Str. Academiei nr. 28Telefon:021 315 97 20; 021 315 97 36Program:Casa de bilete: Marţi - Vineri: 10:00 - 18:00; Sâmbătă, Duminică: 09:30 - 12:30Website: