SapteSeri
Isoletta
Site - www.isoletta.ro
Facebook - www.facebook.com/isoletta.ristorante
E greu de crezut că sunt atât de multe restaurante în București ai căror chelneri nu știu, pur și simplu, cum să vândă nici măcar o alună, darămite cine știe ce mâncăruri și vinuri scumpe. Și adesea, când dau peste astfel de chelneri într-un restaurant, comand și eu ce cred că fac mai prost acolo. De nervi, sau din alte motive. Nu au nicio reacție, nu fac nici cel mai mic gest să încerce să mă îndrepte către ceva mai bun. Nici măcar atunci când știu că voi scrie despre ei…
De obicei, peste câteva zile sau săptămâni, după ce citesc ce am publicat, îmi scrie sau mă sună patronul, sau directorul restaurantului, ca să îmi arate că au acolo și lucruri mult mai bune decât mi-au dat chelnerii lor. Și mă duc, desigur, pentru că despre asta e Restocracy.
Așa și cu Isoletta, așadar. Am întâlnit un patron destul de tânăr și deschis, nu știu de ce mi-l imaginasem cu totul altfel. Sigur, el știe foarte bine ce și cum gătește bucătarul lui acolo, așa că am mâncat ce e mai bun la Isoletta – ceea ce se vede și în poze, de altfel.
Și informațiile pe care le-am primit de la numeroșii lor clienți cu care am vorbit, la fel ca și concluziile pe care le trăsesem eu singur, deja, au fost reconfirmate, în foarte mare măsură: cu cât mănânci la Isoletta feluri de mâncare cu produse crude, sau cât mai aproape de starea lor naturală, cu atât mai bine.
Isoletta are produse și materii prime de cea mai bună calitate, din toate categoriile: de la pește și fructe de mare, la legume, paște, uleiuri, trufe, brânzeturi și multe altele. Acestea chiar sunt de nivelul unei bucătării fine, și i-am și bifat la această categorie, pentru asta. Însă când începe bucătarul să intervină asupra lor, nu mai e același lucru. Rețetele sunt relativ comune, nu am văzut ceva foarte sofisticat în meniu, care să îmi atragă atenția. Însă au fost bune și foarte bune toate mâncărurile, pornind de la calitatea produselor și ingredientelor, repet.
Da, dar ce te faci când clienții nu numai că nu așteaptă și nu îți cer mâncare mai fină și mai sofisticată, chiar dacă nici măcar nu trebuie să plătească în plus pentru asta, ci dacă le-o dai tu, din proprie inițiativă, se duc în altă parte, unde își găsesc ei peștele lor în crusta de sare și sosul de ulei de măsline? Ei bine, nu știu să răspund la întrebarea asta… ???? (GB – februarie 2018)
Ce înseamnă când nu ai chemare în bucătărie…
(…) Am făcut o paranteză atât de lungă ca să pot arăta cu cine nu seamănă cheful de la Isoletta. Sigur că ar fi fost simplu să spun că seamănă cu marea, imensa majoritate bucătarilor bucureșteni, însă am ales varianta mai complicată, cum fac adesea… ????
Când am revenit zilele trecute la Isoletta, după mai mulți ani, și mi-am aruncat privirea pe meniu, am intuit că au același bucătar. I-am întrebat și mi-au spus că da, e de vreo zece ani la ei, adică de la început. Un italian pe la mijlocul vieții, de vreo 45 de ani, care se simte bine în România.
Sursă: https://www.restocracy.ro/isoletta-restaurant/