SapteSeri
Okfea
Conceptul Okfea și-a prins rădăcinile încă din 2007, în cadrul primelor evenimente la care am participat cu un coffee & juice bar mobil. Chiar dacă nu aveam definită și înregistrată inca o marcă și o siglă, încă de acum 11 ani încântăm clienții cu okfea buna servita in pahar de carton alaturi de sandvișuri bune, făcute in-house de noi, croissante cu unt, fresh-uri și smoothie-uri delicioase. De fapt, suntem printre primii și puținii care preparau un adevarat cappuccino sau latte la pachet, in pahar de carton, în afara unei cafenele cu servire la masă, așa cum era trendul atunci sau a aparatelor de vending, când meseria de barista nu exista încă în România, iar barmanul era cel care prepara cafeaua. Mulți dintre clienții noștri de la evenimentele la care participam ne intrebau unde ne gasesc in restul timpului si afland ca suntem doar mobili, ne-au sugerat să facem din asta o afacere permanentă, pentru că și-ar dori să guste mai des cafeaua, sandvișurile noastre bune, cappuccino-ul cremos și freshul sănătos si delicios.
Călătorind prin Italia odată cu afaceri din domenii conexe, am prins drag de micile colțuri cu cafea în care italianul își petrece diminețile și revine mereu după pauza de prânz și odihnă. Trebuie să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului: să recunoaștem cu toții că italianul este expert în arta cafelei și să învățăm de la el despre cum se bea cafeaua, cum se prepară, ce tip de cafea se potrivește fiecărui moment al zilei. De aceea ne-am îndreptat atenția către un blend de cafea italienesc, un mix de arabica si robusta cu care ne mandrim si care va incanta in oricare locatie a noastra. Un cunoscător adevărat va aprecia mereu o cafea prăjită corect și bine preparată. Cât despre restul, mai puțin cunoscători, considerăm că trebuie mai întâi să punem bazele cultului cafelei bune, corect preparate si la indemana oricui din România, și mai apoi să trecem la origini și la alte modalități de preparare.
Clientul nostru trebuie sa bea o cafea si un mic sandvis sau ceva de mancare sau un suc natural de portocale de calitate, la un pret corect, pe care sa si-l permita zilnic, dar nefacand rabat la calitate, permitandu-i si creandu-i premisele revenirii zilnice in locatiile noastre si de ce nu, poate chiar si de mai mult ori pe zi, aducandu-si si prietenii, colegii sau cunoscutii sa se bucure de produsele noastre.