Tot inainte: cum sa te asiguri ca detii cele mai bune roti de motocultor?
Adeseori, importanta folosirii motoutilajelor de calitate in agricultura este subestimata. Nu doar expertii in agricultura, ci si gradinarii priceputi au foarte mult de castigat de pe urma utilizarii acestor unelte. Fata de metodele traditionale, care implicau zeci de ore de truda si prezentau un risc ridicat de accidentare, astazi, diverse tipuri de motocultoare, motosape si alte utilaje, manevrate de o singura persoana, pot duce la bun sfarsit orice munca, indiferent de dificultate!
Insa, pentru a te asigura ca ai parte de cele mai bune conditii pentru lucru, uneltele tale trebuie sa fie in cea mai buna forma. In acest sens, mentenanta utilajului tau, mai ales inainte de munca sezoniera, devine un prim factor in asigurarea unei bune functionari. In cazul motoutilajelor de mici dimensiuni, precum motocultorul, poti face acest lucru si singur, cu doar cateva instrumente.
Cu toate acestea, alaturi de schimbatul uleiului si verificarea in detaliu a structurii, este important sa acorzi atentie si anumitor piese care au parte de uzura constanta, precum rotile de motocultor! Tocmai din acest motiv, este recomandat sa ai mereu o pereche de roti motocultor de rezerva, pe care le poti schimba rapid in cazul unei defectiuni.
Acest lucru este valabil si in cazul in care detii o motosapa, un utilaj asemanator, folosit pentru aceleasi sarcini din domeniul agricol. Insa, chiar daca ambele sunt folosite in principal pentru a marunti solul, puterea generata, accesoriile existente, dar si versatilitatea motocultorului il fac mai potrivit pentru sarcinile complexe, precum dozarea, plantarea rasadurilor sau formarea de baloti. De asemenea, motocultorul este capabil sa acopere o suprafata mai mare de teren decat motosapa, dar acest lucru inseamna si ca unele piese au parte de mai multa uzura.
Atat tipul de teren, cat si dimensiunile si greutatea acestei unelte pot conduce la uzura rapida a unor roti de motocultor. Intrucat nimeni nu isi doreste sa piarda o zi intreaga de lucru, doar pentru ca utilajul detinut nu se mai poate deplasa, iti recomandam sa achizitionezi din timp roti de motocultor, pentru a le putea schimba rapid pe cele uzate.
De asemenea, o alta diferenta notabila dintre motosapa si motocultor este data de posibilitatea montarii de felurite accesorii, pentru diverse sarcini agricole. Acestea sunt foarte folositoare in indeplinirea sarcinilor specifice, existand pe piata o gama extinsa de accesorii precum bara de cosire, remorca rabatabila, carucioare de diverse dimensiuni, sapa pentru cartofi, tocator de crengi sau buruieni sau roti de motocultor de varii forme, care pot fi montate in functie de terenul cultivat.
Mentenanta unui motocultor nu implica foarte multe proceduri. In mare, este indicat sa verifici periodic filtrele de aer, ambreiajul, rotile motocultorului si nivelul de combustibil inainte de fiecare utilizare. Daca observi ceva in neregula, precum o piesa defecta, nu-ti face griji, deoarece inlocuirea acesteia nu dureaza mult si poate fi facuta doar cu ajutorul catorva instrumente, precum o cheie tubulara si o surubelnita.
In concluzie, ia-ti toate masurile de precautie necesare si verifica atent motocultorul inainte de orice operatiune. Pentru piese de schimb, alege un magazin online specializat, precum Roco Piese, de unde poti comanda, la preturi avantajoase, o gama intreaga de accesorii, roti motocultor si multe ale piese originale sau perfect compatibile cu modelul tau!
Comentarii