Nostalgia este la modă!
Tehnologia avansează într-un ritm extrem de rapid, gadgeturile vechi nu sunt ÎNSĂ lăsate în urmă, ci suferă modificări, mizând pe nostalgia consumatorilor, dar și pe elementul cool pe care asemenea obiecte îL au și pe care MULȚI DINTRE așa-numiţIi millenialls îl apreciază.
Walkman Sony
Sony NW-A25H este un walkman nou de la Sony, dar fără casetă. Este ceva mai mare decât o cutie de chibrituri (109 x 44 x 9 mm) și foarte ușor (66 g). Acesta este disponibil în mai multe culori și are spaţiu de stocare de 16 sau 64 GB. Playerul este capabil să redea sunete în format FLAC (Free Lossless Audio Codec), adică un sunet necomprimat la calitate înaltă, dar și MP3 – un format audio comprimat ce nu conţine atât de multe detalii audio precum un FLAC sau un WAV. Dacă vrei să renunţi la telefon pentru muzică și cauţi un produs mic și portabil capabil să redea sunete de o calitate înaltă, Sony NW-A25H ar putea fi o soluţie potrivită. Totuși, preţul nu e de ici, de colo, fiind nevoit să plătești aproape 1.200 de lei pentru un exemplar.
Pick-up crosley cruiser deluxe
Tot pentru audiofili, revine în forţă vinilul și, odată cu acesta, echipamente capabile să le utilizeze și să scoată acel sunet inconfundabil al vinilului. Puteţi scoate de la naftalită vechile pick-upuri sau puteţi să începţi să colecţionaţi viniluri acum și să cumpăraţi un pick-up. Noi vă recomandăm două astfel de aparate – unul cu accent pe design și portabilitate și care este mai accesibil, iar altul este recomandat pretenţioșilor ce nu vor să facă rabat de la calitate. Crosley Cruiser Deluxe este un pick-up foarte arătos și chic, care vine într-o servietă, astfel că pick-ul este foarte portabil. Are intrare bluetooth, redă 3 viteze: 33 1/3, 45 și 78 RPM. Pick-upul include boxe stereo dinamice, ieșire audio RCA, ieșire pentru căști. Acesta poate reda viniluri clasice de 7 inchi, 10 și 12 inch. Are o greutate de 2,5 kg și un preţ ce se învârte în jurul sumei de 100 de euro.
Pick-up Audio Tehnica
Audio Tehnica AT-LP 5 este un pick-up care are un design retro, dar specificaţii moderne. Pick-upul vine cu multiple dotari, precum preamplificator de doză, convertor analog-digital, motor direct-drive și mat din cauciuc, ce are un amortizor gros din cauciuc de 5 mm pentru rotire echilibrată și reproducerea optimă a frecvenţelor joase. Sașiul pick-upului este fabricat din materiale anti-rezonatoare, iar platanul este turnat din aluminiu. AT-LP 5 poate reda discuri pe 33 1/2 sau 45 rpm, comutarea se face printr-un buton aflat pe sașiu. Pentru acest produs trebuie să dai în jur de 1.500 de lei.
Nokia 3310
Tot compania finlandeză a reinviat Nokia 3310 (2017). Acesta păstrează liniile de design ale telefonului vechi, imprimându-i un stil ludic (evident, mai ales în culorile roșu sau galben). Parcă e o jucărie. Ecranul este mai mare faţă de versiunea anterioară, în plus este și color. Meniul și butoanele au rămas aproape la fel. De asemenea, telefonul are o cameră foto de 2 MP pe spate și este dotat și cu un flash. Pe telefon pot fi folosite două cartele SIM și are și spaţiu pentru un card SD de până la 32 GB. 3310 are și jack audio și poţi asculta muzică sau radio. Cum era de așteptat, și autonomia bateriei este considerabilă în lumea smartphone-urilor moderne.
Telefonul Nokia 8110
Nokia 8110, supranumit telefonul banană, revine în 4G. Smartphone-ul revine cu mecanismul de glisare pentru a răspunde și a încheia convorbirile. Totuși, noul Nokia 8110 are acces la un magazin de aplicaţii precum Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook și Twitter, iar utilizatorii pot trimite și primi e-mailuri sau importa contactele și pot sincroniza calendarul cu Outlook și Gmail. Și, da, vine și cu o versiune complet modificată a jocului Snake.
Fujifilm Instax
În trecut, aparatele foto polaroid erau cea mai simplă metodă de a surprinde o imagine pe care apoi să o vezi imediat. Acum, acest lucru este posibil pe orice cameră foto, fie ea point and shoot sau DSLR. Fujifilm revine cu un produs polaroid numit Instax, care, la fel ca Nokia 3310, reproduce designul vechi, dar într-o formă jucăușă. Acest aparat realizează fotografii 46 x 62 mm și are câteva funcţii clasice - buton de declanșare, un blitz și o modalitate de a alege diferite moduri de fotografiere, în funcţie de condiţiile de iluminare (înnorat, însorit etc.). Ce altceva ți-ai putea dori? Până la urmă este un polaroid.
Kodak Super 8
Rămânem tot la capitolul foto-video și vă prezentăm Kodak Super 8. Kodak a colaborat cu designerul Yves Behar pentru a moderniza aspectul vechiului Super 8. Noul aparat este dotat cu un vizor digital și un mâner înclinat. Bineînţeles, camera nu filmează digital, ci pe film, precum vechiul Super 8.
De Florin Caşotă
Foto Getty Images
Comentarii