Ciudăţenii tehnologice nipone
Japonezii sunt cunoscuţi pentru că inovează în zona gadgeturilor. Dacă în Europa primim dispozitive mai clasice, pentru că nu suntem la fel de curajoși, japonezii experimentează plini de curaj. Am făcut o listă de gadgeturi interesante din Ţara Soarelui Răsare.
Sharp Aquos K2
Japonezii au încă pasiuni pentru telefoane vintage sau care arată altfel. În Europa smartphone-ul simplu e rege, dar japonezii au fost obsedaţi mereu de telefoanele cu clăpiţă. Ba chiar s-a făcut un sondaj și s-a ajuns la concluzia că femeile sunt mai atrase de bărbaţii cu flipphone. Așa că producătorii japonezi au adus terminale cu Android pe care le-au dotat cu clapetă. Sharp Aquos K2 e un asemenea exemplu. Nu e impresionant ca specificaţii tehnice: are o versiune de Android veche, Snapdragon 400 și 1 GB de RAM. Va fi un pic mai bun decât un dumbphone, dar măcar vei putea accesa internetul. Bateria are doar 1.400 de miliamperi, dar la ecranul său ar putea să ţină o săptămână. 395 de dolari pe kyoex.com.
Lampă cu sare
Atunci când pică electricitatea sau locuiești la ţară, ai avea nevoie de o lanternă de care să te folosești fără ajutorul bateriilor. Mizusion Saltwater e o lampă care se alimentează de la apă salină. E utilă pentru urgenţe și pentru a-ţi impresiona prietenii. Dacă torni apă și sare în ea, va funcţiona timp de 80 de ore. Practic, deschizi capacul, torni sare și apă și o pornești. Când cumperi, primești și o cupă de măsurat. Greutatea totală a lămpii este de 350 de grame și o poţi stoca într-un dulap când nu ai nevoie de ea. 58 de dolari pe japantrendshop.com.
Handsfree de filmare
Accesoriul ăsta chiar mi se pare ciudat. Dacă Google Glass nu au mers așa de grozav pe piaţă, ei bine un handsfree pentru filmări cu telefonul e și mai ciudăţel. E greu de explicat ce face acest accesoriu: îl pui pe după gât și laptopul stă ca un papion la gâtul tău. Dacă vrei să faci filmări pentru tutoriale pe YouTube sau să filmezi fără să ţii terminalul în mână, te-ar putea ajuta. De asemenea, este bun pentru filmări spion, deși nu știm cât de puţin remarcat te vei face într-o mulţime cu așa ceva. 24 de dolari pe japantrendshop.com.
Birou de pat
Puţine lucruri spun lene mai bine decât acest suport de laptop pentru pat. Dacă ţi-e lene să ieși din pat sau ai avut un accident și nu te poţi mișca, poţi cumpăra acest birou în care laptopul stă deasupra ta și poţi scrie întins. Gorone Desk e făcut pentru a putea scrie din pat, fără ca laptopul să cadă peste tine. Poţi să-l folosești și pe canapele sau dacă vrei să scrii pe jos. După ce-l folosești, se strânge și ocupă un spaţiu redus în casă. Dacă nu ai birou normal, poţi să-l folosești și pe acesta în orice condiţii. 103 dolari pe japantrendshop.com.
Birou și troller
Continuăm seria de gadgeturi și accesorii ciudate cu primul troller care se poate transforma într-un birou mobil. Stand Kaban Standing Bag a fost conceput iniţial pentru cei care-și cărau instrumentele muzicale, dar a fost modificat și adaptat pentru a deveni un birou de tabletă sau laptop. Poţi folosi această geantă pentru a te duce inclusiv la birou sau dacă protestezi în Piaţa Victoriei de vreo 80 de zile. Pui laptopul, telefonul, încărcătoare și foi în bagaj și apoi poţi să-l deschizi și să-l despachetezi ca să poată forma o masă. 360 de dolari pe japantrendshop.com.
Suport de smartphone
Acest suport de smartphone e pentru cei care vor să vadă terminalul în permanenţă atunci când muncesc, fără să-l pună pe birou. E o alternativă la a avea un ceas inteligent sau pentru a urmări un video în timp ce muncești. Îl proptești de ecranul laptopului și agăţi telefonul de el. De asemenea, poţi să îl pui și la un monitor ca să adaugi o tabletă, în caz că îţi place să te joci și vrei să urmărești alte discuţii. 37 de dolari pe japantrendshop.com.
Sony Xperia XZ
Sony e un brand japonez care l-a inspirat de-a lungul timpului inclusiv pe Steve Jobs. Din păcate, vânzările lor au fost în scădere în ultimii ani. Cu toate acestea, fac niște dispozitive foarte interesante care ar trebui băgate în seamă. Sony Xperia XZ e disponibil oficial în România și are un design minimalist pe care îl apreciem, o cameră foto spectaculoasă și rezistenţă la apă. De asemenea, telefonul e dotat cu adaptive charging. Această tehnologie memorează modul în care încărcăm telefonul, intervalele dintre încărcări și cum folosim smartphone-ul și adaptează consumul de energie pentru a face economie predictivă, la nevoie. 3.200 de lei la eMAG.ro.
Ceas
Nixie Tube Clock e unul dintre cele mai frumoase ceasuri de birou pe care le-am văzut. Cifrele sunt filamentele unui bec și pare că dispozitivul a venit de acum un secol. E o combinație de lemn și tehnologie care se potrivește pentru cei care sunt inspirați de produsele geek. Se încarcă de la USB, așa că poți să-l legi și la un calculator. Nu e ca și cum ai avea nevoie de un ceas, dar arată bine pe birou. 1.100 de dolari pe japantrendshop.com.
Suport robotic
Da, nu e tocmai tehnologie, dar ce mai contează? E un suport de hârtie igienică sub forma unui robot. Dacă ești pasionat de tehnologie și de benzi desenate, suportul ăsta ar putea să fie perfect pentru baia ta. E adevărat, e unul cam de burlac, dar măcar bucură-te cât mai poți de posibilitatea de a scoate hârtia igienică din gura unui android. 40 de dolari pe gizmine.com.
Comentarii