
Vrei sa previi gingivita? Viziteaza o clinica stomatologica in mod regulat!
.jpg)
Zambetul are puterea de a influenta fiecare relatie sociala sau profesionala, insa o dantura sanatoasa si cu aspect deosebit poate fi mentinuta numai daca acorzi atentie sporita igienei orale si vizitezi clinica stomatologica in mod frecvent pentru controale de rutina si proceduri de intretinere.
Atunci cand treci cu vederea unele reguli de baza ale igienei dentare, poti ajunge in situatia din reclama pe care o vedem mereu la televizor: aparitia sangerarilor gingivale in timpul periajului dentar. Aceasta este un rezultat al iritarii sau inflamarii gingiei, urmat la scurta distanta de schimbarea culorii tesutului gingival.
Gingivita nu este o afectiune deosebit de grava insa, in timp, poate duce la parodontoza si, implicit, la pierderea dintilor. Intrucat vizitele regulate la clinica stomatologica nu sunt in obiceiul foarte multor persoane din tara noastra, o buna parte a populatiei se confrunta cu afectiuni gingivale.
Cauze si efecte ale gingivitei
Aceasta afectiune debuteaza ca o senzatie de iritare a gingiei, insa va ajunge sa se manifeste prin colorarea gingiei in rosu intens, violaceu, inflamare si acumularea la nivel local a unui lichid. In plus, gingia poate sangera, isi poate schimba textura, capata o sensibilitate mare, incepe sa se retraga si respiratia neplacuta isi face aparitia.
Inflamarea tesutului gingival este un efect al depunerii microorganismelor si bacteriilor pe suprafata dintilor si gingiilor. Formarea placii bacteriene produce mineralizarea elementelor anorganice din saliva, iar tartrul dentar este dificil de curatat cu produse si metode clasice de igiena dentara. Daca vizitezi clinica stomatologica la fiecare 6 luni, o simpla procedura efectuata la timp te poate scapa rapid de placa bacteriana depusa, fara a ajunge sa simti efectele neplacute ale acesteia asupra gingiilor.
Amanarea tratamentului, in schimb, va avea efecte grave asupra sanatatii orale. Retragerea gingiilor si tesutului osos de pe radacina dintilor va creste sensibilitatea dentara, producand, ulterior, desprinderea acestora. Asadar, este necesar sa programezi un control in clinica stomatologica inca de la primele semne ale gingivitei, astfel incat sa poti evita neplacerile cauzate de aceasta afectiune atunci cand nu este nevoie de tratamente complexe si costisitoare.
Cum poti preveni afectiunile gingivale?
Igiena orala realizata corespunzator este cea mai buna masura preventiva impotriva gingivitei. Astfel, este necesar periajul corect efectuat de minimum 2 ori pe zi, folosirea atei dentare (pentru igienizarea spatiilor dintre dinti) si folosirea apei de gura. La primele semne ale gingivitei, tratamentul din clinica stomatologica se poate realiza prin detartraj supra si subgingival, periaj profesional sau curatare cu pulbere abraziva.
Dupa efectuarea procedurilor stomatologice necesare, medicul iti va recomanda un tratament potrivit pentru indepartarea eficienta a placii bacteriene si controlarea evolutiei gingivitei, insa rolul cel mai important va fi indeplinit tot de modul in care tratezi igiena orala.
Regimul alimentar adecvat si sanatos este o alta metoda simpla de a preveni afectiunile dentare si gingivale. Astfel, trebuie sa stii ca fructele si legumele cu continut ridicat de vitamine vor putea sustine nutritiv atat tesuturile din cavitatea bucala, cat si intreg organismul.
Pentru a conchide, pe langa o igiena corespunzatoare a cavitatii bucale, vizitele facute cu regularitate la un cabinet cu servicii de calitate inalta si specialisti cu experienta te vor asigura ca vei avea parte de cel mai eficient tratament pentru orice problema dentara.
Astfel, programeaza chiar azi o vizita la clinica stomatologica dentalpremier.ro si bucura-te de cele mai performante tehnici dentare si de o echipa interdisciplinara gata sa rezolve orice caz, indiferent de complexitate!
Cele mai citite

Ce să mănânci când ești răcit

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Terapia durerii - extracorporeal shockwave therapy

De ce doare capul și cum te tratezi

Cum îți dai seama că trăiești cu un psihopat

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Sănătatea începe din celulă
_thumb_small.jpg)
Meditația, periculoasă pentru sănătatea psihică

Obținerea unui zâmbet perfect de Crăciun

Fecalele pisicilor, vinovate pentru schizofrenie
Promo

Ce să mănânci când ești răcit
De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

Top 5 aparate pentru o cafea perfectă

De ce doare capul și cum te tratezi

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Comentarii