Informații utile despre utilizarea uleiurilor esențiale
Uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru a trata o mare varietate de afecțiuni, de la dureri de cap la probleme digestive. Acest lucru le face extrem de populare în medicina naturală, iar oamenii optează pentru utilizarea unui difuzor uleiuri esențiale, pentru a se bucura de beneficiile acestora în propria casă. În continuare, află cum funcționează și cum să le folosești.
Cum se produc uleiurile esențiale?
Distilarea este folosită cel mai adesea pentru a produce uleiuri esențiale. Aici se folosește o metodă tradițională, cunoscută de câteva mii de ani. Întregul proces constă în trecerea vaporilor de apă prin materialele vegetale pentru a elibera substanțe volatile. Acest abur este direcționat către condensator, unde se condensează. Lichidul astfel obținut este un amestec de apă cu un strat de ulei gras. Acest ulei este depus în partea superioară a rezervorului, de unde este colectat folosind un sifon special.
În cazul citricelor se folosește și extracția. Cojile sunt separate de fructe și apoi plasate într-o centrifugă cu rotație rapidă. Această mașină perforează simultan piei și forța centrifugă separă uleiul esențial de sucul de fructe.
Cum funcționează uleiurile esențiale?
Uleiurile esențiale sunt utilizate pentru îngrijirea pielii și a părului, au proprietăți antiseptice, sporesc concentrarea, stimulează, reîmprospătează, relaxează, dar afectează și starea de spirit și facilitează somnul liniștit. Unele dintre uleiuri sunt chiar afrodisiace. De asemenea, se crede că pot aduce alinare persoanelor care se luptă cu depresia.
Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că nu toate uleiurile funcționează pe aceleași afecțiuni. Unele dintre ele vor lucra pentru durerile de cap, în timp ce altele vor ameliora stresul.
Cum se utilizează uleiurile esențiale?
Poți folosi uleiuri esențiale în mai multe moduri:
Pe piele
O modalitate eficientă de a folosi uleiurile esențiale este frecarea lor pe piele. Această metodă permite particulelor eterice să intre în fluxul sanguin extrem de rapid. 30 de secunde sunt suficiente. Această metodă este utilizată cel mai adesea pentru mâini, gât și auricule, dar poate fi utilizată pentru masajul complet al corpului.
Cu toate acestea, ar trebui să eviți utilizarea anumitor uleiuri care sunt foarte puternice și irită pielea. Toate uleiurile trebuie întotdeauna diluate într-un ulei de bază, cel mai frecvent fiind unul dintre uleiurile vegetale, de exemplu uleiul de cocos sau uleiul de măsline. Cea mai bună proporție este considerată a fi raportul dintre 1 picătură de ulei esențial și 2-5 ml de bază.
Aromaterapie
Aromaterapia este o altă metodă frecvent utilizată. În acest caz se folosește un difuzor aromaterapie, șeminee de aromoterapie sau o bucată de pânză absorbantă. Această metodă este o opțiune bună pentru persoanele care suferă de insomnie sau dureri de cap. Poți pune apoi una sau două picături pe pernă, ceea ce te va face să le inhalezi în timp ce dormi. Terapia parfumată poate fi efectuată și cu un vas umplut cu apă caldă sau o sticlă mică de alcool concentrat.
Uz intern
Nu fiecare ulei poate fi utilizat oral, iar aceste uleiuri ar trebui să aibă informații adecvate pe ambalaj. În funcție de probleme, poți pune uleiurile sub limbă sau să clătești gura cu apă și câteva picături de uleiuri. Nu uita să nu folosești niciodată uleiuri nediluate.
Cu ce amesteci uleiurile esențiale?
Nu toate uleiurile esențiale pot fi utilizate în forma lor de bază. Ar trebui să amesteci uleiuri de bază pentru a le slăbi efectul și pentru a evita iritarea. Unele uleiuri pot fi, de asemenea, combinate între ele.
Uleiurile esențiale pe care vrei să le amesteci trebuie selectate corespunzător și ar trebui să se completeze reciproc în ceea ce privește proprietățile vindecătoare. Merită să îți amintești atunci când amesteci uleiurile esențiale cu apa, acestea vor pluti în apă.
Comentarii