Ce tipuri de mănuși de protecție există și pe care să le alegi?
Mănușile de protecție te vor ajuta să îți protejezi mâinile atunci când efectuezi tot felul de lucrări: de la plantarea florilor în grădină la sudură. Utilizarea lor minimizează riscul de a deteriora pielea mâinilor. Cu toate acestea, este important să alegi mănuși de protecție potrivite pentru o anumită muncă. Indiferent cât de automatizată este producția astăzi, munca manuală este foarte solicitată, de asemeni. Se poate observa că cele mai multe leziuni legate de locul de muncă, apar exact pe mâini. De aceea, este necesar să respecți regulile de siguranță și, desigur, să folosești mănuși de protecție de înaltă calitate, selectate corect, pentru un anumit tip de muncă.
Ce tipuri de mănuși să alegi?
Există următoarele tipuri de mănuși de protecție:
Mănușile de bumbac sunt rezistente la uzură, ușor de utilizat, care permit pielii să respire, nu restricționează mișcarea. Pentru fabricarea lor sunt utilizate materiale ecologice. Acestea protejează pielea mâinilor de stresul mecanic.
Mănuși de bumbac cu un strat de PVC punctat. Compoziția acestor mănuși este 100% bumbac cu un mic adaos de poliester pentru a le oferi o elasticitate mai bună. Principalul lor avantaj este rezistența ridicată și durabilitatea utilizării. Sunt capabile să protejeze mâinile de murdărie și daune mecanice minore. Ele vor fi utile lucrătorilor de pe un șantier, precum și în viața de zi cu zi, în grădină. Acest tip de protecție este necesar atunci când se lucrează cu materiale alunecoase și sunt indispensabile și pentru mecanici auto, pentru lucrătorii de pe șantierele de construcții și acasă (pescuit, vânătoare, efectuarea diferitelor lucrări terestre.
Mănușile de lucru cu un strat de latex vor proteja efectiv mâinile de diferiți poluanți, acizi, alcool. Mănușile acoperite cu cauciuc protejează efectiv mâinile de substanțele chimice în timpul diferitelor lucrări de construcție și reparații. Aceste tipuri de mănuși sunt cu acoperire simplă și dublă.
Mănușile cu strat dublu de latex - sunt extrem de durabile și fiabile. Pot fi utilizate pentru lucrări de construcție și asamblare mecanică. Acestea îți permit să ții în siguranță uneltele și piesele, menținându-ți mâinile curate și uscate. De asemenea, sunt utilizate și în industria chimică și alimentară (în special atunci când se lucrează cu lichide fierbinți).
Mănușile din nitril protejează împotriva substanțelor chimice, a produselor petroliere, a lacurilor și a vopselelor. Mai mult, sunt rezistente la foc și sunt destul de durabile. Mănușile din nitril sunt rezistente la efectele agresive ale diferitelor vopsele, lacuri și acizi. Trebuie remarcat faptul că nitrilul sau „cauciucul sintetic”, este un material hipoalergenic. Mănușile au elasticitate ridicată și efect de memorie.
Mănușile despicate sunt utilizate cel mai adesea pentru sudură, oferind protecție termică, dar sunt utilizate și la efectuarea diferitelor lucrări de construcție, deoarece protejează bine mâinile de diferite tipuri de daune mecanice. Aceste echipamente de protectia muncii au o parte alungită care protejează complet mâna de stropi de metal fierbinte și scântei în timpul sudurii. Există, de asemenea, mănuși izolate pentru a proteja mâinile sudorului în sezonul rece.
Mănușile dielectrice sunt indispensabile electricienilor, mai ales atunci când nu există nicio modalitate de a dezactiva rețeaua. Materialul din care este fabricat acest tip de mănuși nu este conductor de curent.
Comentarii