Cât de sigură este epilarea definitivă cu laser?

Cât de sigură este epilarea definitivă cu laser?

Necesitatea de a folosi lama de ras o dată la trei zile (dacă ești norocoasă), durerea provocată de epilator și firele de păr crescute sub piele, specifice utilizării cerii la epilare: iată numai câteva dintre neajunsurile cu care noi, femeile, ne-am confruntat. În căutarea pielii catifelate, a apărut însă și o rază de speranță: epilarea definitivă cu laser.

Află ce presupune acest proces, dar și care sunt efectele sale secundare. Este sigură epilarea definitivă cu laser? Sau cauzează ea cancer, așa cum am auzit adesea spunându-se? Îți clarificăm toate aceste întrebări arzătoare în rândurile de mai jos!

Ce este epilarea definitivă cu laser?

Epilarea definitivă folosește principiul fototermolizei selective, spectru cu o formă concentrată de lumină (energie) care încălzește intens doar pigmenții din foliculul de păr, fără a leza pielea sau alte țesuturi din jur, cauzând astfel întârzierea, reducerea sau stoparea creșterii firului.

Melanina este cea care absoarbe lumina laserului, deteriorând astfel bulbul firului de păr. Este motivul pentru care această procedură e recomandată mai ales pentru femeile cu o nuanță închisă de păr, al căror folicul este bogat în melanină.

Ce trebuie să știi înainte de a apela la epilarea definitivă cu laser (lumină inteligentă)? În primul rând, că este important nu numai pigmentul de păr, dar și nuanța și tonalitatea pielii. Dispozitivele evoluate de care beneficiem azi se adresează cu succes oricărui tip de piele, doar părul blond mai probleme experților.

Ce ar trebui să reții de aici? Că este vital să discuți cu un specialist. Epilarea definitivă cu laser trebuie efectuată în clinici de specialitate, de către profesioniști care au o pregătire riguroasă. Nu numai că experții îți vor spune cum anume va funcționa această procedură pentru tipul tău de ten sau de păr, dar te vor feri și de eventualele efecte adverse. Noi ne pronunțăm împotriva epilării cu laser efectuate acasă, care poate provoca daune pe termen lung.

Ce mai rămâne de specificat? Că nu ar strica să te consulți și cu un doctor. Mai ales dacă părul tău a început să crească dintr-odată, cu o frecvență îngrijorătoare, e bine să excluzi posibilitatea unor probleme hormonale, înainte de a apela la laser.

Epilare definitivă cu laser ședințe: de câte ședințe este nevoie pentru rezultate concludente?

Nu este suficient să mergi o singură dată la clinică și gata, scapi de pilozitatea în exces. Până la urmă, și tehnologiile cele mai avansate au nevoie de timp. În cazul laserului, explicația este aceea că lumina laserului țintește numai firele de păr aflate în faza activă de creștere, cea anagenă. Fiecare folicul are ritmul său propriu de creștere si de aceea este recomandat să faci cel puțin 6 ședințe, pentru a obține rezultate bune.

Numărul acestor ședințe depinde de la caz la caz. În general, specialiștii recomandă 8 - 12 ședințe pentru epilarea definitivă cu laser pe față care, de regulă, are la origine probleme hormonale și 8 - 10 pentru cea corporală. Pentru față, distanța dintre ședințe poate fi de 4 - 6 săptămâni, iar pentru pielea corpului, de 6 - 8. Conform experților, primele rezultate vor apărea după 3 - 5 săptămâni, așa că nu strică o programare în prealabil, mai ales dacă îți dorești să impresionezi cu pielea ta netedă și catifelată la o ocazie specială.

Acestea fiind spune, ținem să precizăm că nu există totuși un număr fix de ședințe care să îți garanteze îndepărtarea integrală a părului. Specialiștii sunt cei care vor decide de câte ședințe de epilare definitivă cu laser ai tu nevoie, în funcție de specificul pielii, al părului, dar și de răspunsul pe care organismul tău îl are la această procedură.

Epilare definitivă cu laser păreri: doare sau nu?

Așa sună întrebarea care le face pe multe femei să ezite să apeleze la laser. Părerile utilizatorilor? Depinde de gradul tău de suportabilitate. Multe cliente au asemănat laserul cu efectul resimțit atunci când pielea e „pișcată” de un elastic de cauciuc, dar trebuie să știi că această comparație și-a pierdut sensul în fața aparatelor noi și evoluate, care reduc drastic disconfortul.

Mai mult, există modalități de a diminua neplăcerea chiar și atunci când te confrunți cu ea. Nu ezita să spui terapeutului dacă epilarea definitivă cu laser doare, în cazul tău. Expertul în epilare poate ajusta setările aparatului.

O „mână de ajutor” este întinsă și de tehnologia modernă, respectiv de laserele care au încorporate sisteme de răcire ce asigură o epilare confortabilă, cum nu ai mai fi îndrăznit să visezi.

Oricum ar fi, epilarea cu laser nu comportă un disconfort mai mare decât îndepărtarea părului cu ceară sau cu epilatorul. Așa că, dacă ai suportat cu brio aceste metode pentru o piele catifelată, nu ai de ce să îți faci griji!

E sau nu sigură epilarea definitivă cu laser?

Până la urmă, aceasta este întrebarea care frământă majoritatea potențialelor cliente ale epilării cu laser. Răspunsul? Această tehnologie este complet lipsită de efecte adverse, atunci când sunt respectate regulile de bază: laser medical sigur, omologat, nu de tip replică, cu studii clinice, igienă riguroasă și personal foarte bine pregătit, daca nu vrei să ajungi să faci și 14 ședințe.

Există însă și efecte adverse? Firește, ca în cazul oricărei alte invenții din beauty. Pentru că suntem unice, sunt și organisme care vor reacționa la căldura emanată de laser.

Printre cele mai comune efecte adverse ale utilizării laserului pentru îndepărtarea părului în exces se numără:

▪ roșeață și iritare: aceste reacții sunt normale și dispar în câteva ore de la epilare;

▪ descuamare: uscarea și deteriorarea pielii pot fi de asemenea consecințe ale epilării definitive cu laser;

▪ modificări ale coloritului pielii: hiperpigmentarea sau decolorarea pot apărea după epilare, dar dispar în general rapid;

▪ leziuni ale ochiului: laserul puternic poate afecta ochiul, dacă refuzi să porți ochelarii de protecție în timpul procedurii;

▪ infecții ale pielii: extrem de rare, pot apărea ca urmare a leziunii rădăcinii firului de păr.

Atunci când este efectuată de personal insuficient de pregătit, în condiții precare de igienă, epilarea definitivă cu laser poate cauza arsuri, umflături, bășici sau chiar cicatrici.

Epilarea definitivă cu laser provoacă cancer?

Din fericire, răspunsul 100% sigur la această întrebare este un mare și cert „Nu!”. Radiațiile folosite de către laser emit o lumină infraroșie într-o cantitate neglijabilă de raze ultraviolete, nu sunt periculoase iar, în plus, vizează doar straturile superficiale ale pielii. În niciun caz nu te confrunți cu aceleași efecte resimțite ca atunci când te expui la plaja la ora prânzului vara iar lumina ultravioletă emisă de soare produce modificări la nivelul celulelor pielii, de exemplu.

Mai mult, unele tratamente cu laser pot fi folosite pentru a îndepărta leziuni precanceroase, ceea ce ar trebui să îți facă o idee asupra lipsei de pericole asociate cu acest dispozitiv.

Epilarea definitivă cu laser cauzează infertilitate?

Din nou, răspunsul este „Nu”. Lungimea de undă a luminii laser este mică, exercită doar un efect de căldură asupra foliculilor firelor de păr, care se află aproape de suprafața pielii.

Laserul acționează aproape de piele și nu ajunge la niciun organ. Prin urmare, nu le poate afecta nici pe cele de reproducere.

Ce spun însă medicii despre utilizarea acestei metode de îndepărtare a părului în sarcină? De data aceasta, se pronunță împotrivă. Argumentul este însă acela că nu au fost efectuate, din rațiuni de siguranță, teste ale laserului pe femeile însărcinate și nu sunt cunoscute efectele.

Dacă te preocupă însă firele de păr nedorite, te poți programa la ședințele de epilare definitivă după ce ai născut, după o discuție în prealabil cu doctorul tău.

Epilare definitivă cu laser diodă Elysion Pro, 100% sigură și super eficientă

La SKiN MedSpa, aducem cele mai noi și inovatoare tehnologii pentru a le pune la dispoziția ta dar și cele mai bune oferte. Elysion Pro reprezintă cel mai eficient sistem de epilare definitivă cu laser dioda, oferind rezultate extraordinare chiar și pe pielea bronzată, în orice perioadă a anului și fără durere, grație sistemului de răcire patentat.


Comentarii

Cele mai citite

Ce să mănânci când ești răcit

Ce să mănânci când ești răcit

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Terapia durerii - extracorporeal shockwave therapy

Terapia durerii - extracorporeal shockwave therapy

De ce doare capul și cum te tratezi

De ce doare capul și cum te tratezi

Cum îți dai seama că trăiești cu un psihopat

Cum îți dai seama că trăiești cu un psihopat

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Sănătatea începe din celulă

Sănătatea începe din celulă

Meditația, periculoasă pentru sănătatea psihică

Meditația, periculoasă pentru sănătatea psihică

Obținerea unui zâmbet perfect de Crăciun

Obținerea unui zâmbet perfect de Crăciun

Fecalele pisicilor, vinovate pentru schizofrenie

Fecalele pisicilor, vinovate pentru schizofrenie

Promo

Ce să mănânci când ești răcit

Ce să mănânci când ești răcit

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

O fotografie imprimată, numeroase momente de bucurie

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

Exploziile emoționale - 6 aspecte esențiale despre ce sunt și cum să acționăm, oferite de psihologul american Albert J. Bernstein

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

„Blestemul Insulei Oak” revine la HISTORY cu un nou sezon

De ce doare capul și cum te tratezi

De ce doare capul și cum te tratezi

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Telefonul Medicului - un ajutor destinat întregului personal din linia întâi în lupta împotriva COVID-19

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Răzvan Stoica & Solitude - diseară, la ora 19:00, la Radio România Muzical

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere