
Un chef român, la Campionatul Mondial de paste din Italia!

Una dintre cele mai importante competiții din lume dedicate pastelor va avea și un concurent din România: Adrian Sisiu, Chef al Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, va reprezenta pentru prima dată România la Campionatul Mondial de Paste Barilla.
Romanul se "va bate" cu alți 19 Chefi din întreaga lume, sub privirile unui juriu ce reuneste "crema" Chefi-lor cu stele Michelin.
Barilla Pasta World Championship, eveniment cu tradiție ajuns la a 6-a ediție, va avea loc între 27 și 29 septembrie, la Milano și Parma, iar marele câștigător va avea șansa să-și pună țara pe harta gastronomiei mondiale.
"Pastele nu sunt doar un icon al gastronomiei italiene, ci și punctul de întâlnire între dieta mediteraneană și un aliment sănătos, care oferă prilejuri de socializare și care a dat lumii nenumărate rețete. Nu în ultimul rând, pastele sunt o alegere sustenabilă pentru planetă" - sunt cuvintele lui Pietro Barilla, care însumează întreaga filozofie din spatele Barilla Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformând Chefi din întreaga lume în ambasadori ai bucătăriei italiene.
Chef Adrian Sisiu
Participanții își vor demonstra măiestria în bucătărie în cadrul a două probe neconvenționale ce constau în dezvoltarea unor rețete de paste ale viitorului (Future of Pasta) și a unei rețete reinterpretate de Spaghetti al pomodoro, probabil cea mai cunoscută și simplă rețetă de paste din lume.
Una din noutățile ediției din acest an a competiției este faptul că toți concurenții nominalizați au fost "antrenați" înainte de Chefi italieni cu stele Michelin, printre care Alfio Ghezzi (Margon Locanda, Casa Ferrari - Trentino), Matteo Baronetto (Del Cambio - Torino), Lorenzo Cogo (El Coq - Vicenza), Roberto Rossi (Silene - Seggiano, Toscana) și Caterina Ceraudo (Dattilo Restaurant - Crotone).
Foto cover: brahmino.com
Comentarii