Secretul „omletei” norvegiene

Secretul „omletei” norvegiene



Cei mai mulţi dintre noi credem că, ori de câte ori avem de-a face cu bucătăria nordică, totul se rezumă la fructe de mare și diverse combinaţii de pește. Ţările nordice sunt însă faimoase și pentru multitudinea de deserturi cu care își răsfaţă vizitatorii. Așa că am decis să vă surprindem cu o „omletă” norvegiană, un desert construit din floricele caramelizate, îngheţată de vanilie, bezea și biscuiţi. Timpul necesar realizării reţetei e de o oră. Apoi, așteptăm încă o oră pentru desăvârșirea ei. Pentru opt persoane vom avea nevoie de următoarele ingrediente: 100 grame de zahăr, două albușuri, 55 grame de zahăr nerafinat, două cutii medii de îngheţată de vanilie, 12-15 biscuiţi, după dorinţa fiecăruia, o pungă de floricele caramelizate, o pungă de gheaţă și sare de mare.


Îngheţata se pune la frigider timp de 30 de minute pentru a o înmuia. În același timp, pe platoul pe care pregătim desertul așezăm un „covor” de gheaţă, de circa 1 cm, zdrobită după ochi. În mijlocul platoului, peste gheaţă, „construim”, cu ajutorul unei bucăţi de hârtie pergament, o formă de „buștean”. Important: hârtia pergament își va consolida forma de buștean, gol la interior, dacă o lăsăm în prealabil câteva zeci de minute în congelator. Apoi, în mijlocul „bușteanului”, turnăm floricelele caramelizate. Atenţie, de jur împrejur trebuie să păstrăm covorul de gheaţă, pentru a evita topirea caramelului. Se adaugă biscuiţii pe toată lungimea platoului, direct pe covorul de gheaţă. Batem bine albușurile cu zahăr, pe care le fierbem cu apă la 120 de grade. Se va forma un sirop gros care se va turna peste blatul de lucru. În fapt, trebuie să ne iasă o bezea delicioasă care va acoperi ulterior îngheţata pusă peste biscuiţi și „bușteanul” cu floricele caramelizate. Ornarea „omletei” se poate face cu frunze de mentă!

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului