Sangria, un cocktail, mai multe reţete

Sangria, un cocktail, mai multe reţete

Vacanţa de vară și weekendurile petrecute în aer liber rimează perfect cu sangria, celebrul punch inventat de spanioli, foarte ieftin și ușor de făcut. Sangria a devenit extrem de populară în ultimul secol și există atât de multe reţete numai în ţara sa de origine, încât spaniolilor le este greu să decidă care este cea primordială. 


În linii mari, cei mai mulţi o preferă „fresh”, cu vin roșu, suc de lămâie, câteva fructe și un pic de vermut sau sherry, alţii o vor mai aromată și adaugă tot felul de mirodenii în ea, precum scorţișoară sau cuișoare, iar alţii o preferă cât mai tare și pun, alături de vin și fructe, un șir lung de băuturi, în cantităţi mai mici sau mai mari, după gust: votcă, brandy, gin sau rom.


Ingredientul de bază este, evident, vinul roșu. Care trebuie să fie sec, tânăr, ușor și cu aciditate crescută. Cu descrierea asta se potrivesc o sumedenie de soiuri, precum Cabernet, Merlot, Zinfandel sau Beaujolais. Însă eu vă invit să căutaţi un Tempranillo de Rioja, un strugure care este cules devreme, cu arome subtile și cu gust sprinţar, din cea mai cunoscută regiune viticolă din Spania. Apoi sunt fructele, care trebuie să fie în proporţie covârșitoare citrice și care trebuie lăsate să fermenteze cu vinul la rece măcar trei ore.


Mod de preparare


Aveţi nevoie o sticlă de vin roșu, deșertată într-un bol generos, în care mai adăugăm sucul unei lămâi și cel al unei portocale. Apoi o lămâie, o portocală și un măr tăiate în bucăţi mici, 150-200 ml de miere sau sirop de agave și un pahar de brandy, whisky, coniac sau Cointreau. Acest amestec este lăsat acoperit câteva ore în frigider. Cu cât apucă să stea mai mult, cu atât mai bine. Înainte de servire, adăugaţi cam 250 ml de apă minerală și gheaţă din belșug. Cantitatea rezultată este suficientă pentru patru persoane. În funcţie de gust, puteţi adăuga în amestecul iniţial orice băutură sau mirodenie care vă face cu ochiul în cămară. Însă în cantităţi mici, pentru că altfel sangria riscă să-și piardă gustul autentic sau, mai rău, să se transforme într-o bombă cu efect întârziat. 


Alte reţete care merită încercate


White Peach Sangria


3 piersici albe zemoase taiate în felii, un păhărel de șnaps de piersici (Archers sau Peach Tree) și o sticlă de Prosecco Brut sunt amestecate într-un vas mare și ţinute câteva ore la frigider. Înainte de a fi servită băutura, adăugaţi câteva cuburi de gheaţă, apă minerală, câteva frunze de mentă și câteva felii de lămâie.


Spring Sangria


Amestecaţi într-un vas un păhărel de limoncello, un pahar de zmeură, un pahar de căpșuni și o sticlă de Prosecco Rosato. Ţineţi amestecul câteva ore la frigider, apoi adăugaţi câteva felii de lămâie, gheaţă și un pic de apă minerală.


Mojito Sangria


Amestecaţi într-un vas trei lime, un mănunchi de frunze de mentă, trei linguri de sirop de agave sau miere, un ananas mic, tăiat bucăţi, o sticlă de vin alb (Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio), o jumătate de pahar de rom, un pahar de suc de ananas. După ce aţi ţinut destul amestecul în frigider, adăugaţi câteva felii de lămâie, apă minerală și gheaţă. 


Spiced Sangria


Într-un vas amestecaţi un pahar de rom spiced, un măr și o portocală tăiate bucăţi, o sticlă de vin roșu sec și două-trei bucăţi de ghimbir tăiate mărunt. Lăsaţi amestecul la frigider o vreme, apoi garnisiţi cu felii de lămâie, gheaţă și bere de ghimbir după gust.


Vinuri bune şi băuturi fine, precum şi multe reţete şi articole utile găsiţi pe www.theliquorstore.ro.

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului