R.I.B.S. – Romanian Insane Barbeque And Sauces
Găsești RIBSchiar la una dintre intrările în Centrul vechi, aceea din apropierea magazinului Cocor, dar nu e unul dintre acele locuri unde mergi să te simţi turist în vacanţă, ci unul în care ai senzaţia familiară de „locul nostru secret”, pe care îl dezvălui doar celor cărora le apreciezi compania.
Locul e ideal pentru cine în doi sau ieșiri în gașcă, în orice caz, cu prieteni buni sau persoane în preajma cărora ai suficientă relaxare să mănânci mult și bine, dar și să guști eventual și din porţia celui cu care ești la masă, dacă îţi face cu ochiul. Și o să îţi facă, la fel cum și cel de lângă tine va fi tentat să guste și din porţia ta. Rămâne să decideţi împreună dacă primează bunele maniere sau pofta, dar la RIBS e clar că ai venit pentru un festin culinar.
Sunt puţine locuri în oraș unde găsești porţii atât de generoase de coaste, iar noul meniu conţine combinaţii incredibile de gusturi. Fie că alegi variantele fragede și suculente sau pe cele crocante, scăldate în sosuri sau acoperite de crustă de panko, fie că alegi garnitura clasică de cartofi prăjiţi cu brânză sau wedges, mai aromaţi de la mixul de ierburi folosit, și, nu în cele din urmă, indiferent de sosul delicios pe care îl alegi, fie el cu iz asiatic, foarte picant sau dulce-acrișor, coastele de la RIBS o să îţi rămână în memorie drept cea mai bună alegere pe care ai făcut-o și o să vrei să te întorci foarte curând să repeţi experienţa. Partea cea mai interesantă este că, deși reţetele sunt multe și îţi lasă gura apă numai când citești ingredientele, preţul este același pentru toate, cu garnitură și sos incluse.
Mai exact, 39 de lei – preţul cu care poţi avea parte de reţetele consacrate deja, BBQ Ribs, cu susan, praz și sos barbeque, Boja Ribs, cu ierburi aromate, mărar, rodie și boia afumată, sau Hot Ribs, coaste de porc în crustă de panko, cu praz și peperoncino, ori poţi încerca noile variante din meniu. Pentru dor de vacanţe în zone rurale, Gulaș Ribs se scaldă în sos gulaș iute, cu porumb și chimen, iar dacă gândul îţi zboară spre Peninsula Iberică, Nachos Ribs sunt în crustă de nachos cu sos barbeque și ardei iute.
De ce nu, dacă ești genul care vrea să testeze gusturi mai îndrăzneţe, poţi opta pentru Nuts Ribs, coaste de porc cu alune, chilli dulce și praz. Dacă migrezi mai serios spre zona asiatică, Tandoori Ribs sunt acoperite de pastă de ardei copţi și iaurt, pastă de ardei iute, fenicul și chimen. Toate sunt servite cu cartofi de care vrei, iar recomandarea noastră este să alegi și o salată kimchi, mai exact varză murată cu sos barbeque sau curry, absolut demenţială. Majoritatea coastelor sunt de porc, dar există în meniu și coaste de viţel sau miel.
În meniu există o selecţie diversă de burgeri, în afara celor clasici, de vită, cum este și All Star Burger, din carne de vită cu ketchup, maioneză, muștar, salată iceberg, bacon, mozzarella, castraveţi muraţi, gogonele, ceapă caramelizată, ou și panko (un pesmet de origine japoneză, făcut exclusiv din pâine albă, fără coajă, îţi va explica răbdător și amabil cel care servește, în caz că nu știai sau uiţi că ai citit aici despre asta până ajungi la locul dezmăţului culinar). Dacă vrei ceva mai ușor, încearcă Turkey Burger, burger din piept de curcan cu roșii proaspete, iar dacă mizezi pe un gust memorabil, Ribs Burger are exact mixul de arome preferate din reţetele cu coaste și cele cu burgeri, dând senzaţia că ai comandat de fapt două meniuri, un fel de 2 în 1, absolut savuros. Cartofii prăjiţi sau wedges și sosul sunt incluse în preţ, astfel că ai parte de porţii generoase și foarte săţioase.
După ce ai bifat cel puţin o variantă de coaste și una de burger, poţi încerca eventual la o vizită ulterioară două variante fabuloase de Open Sandwich, cu piept de curcan, sos tzatziki și rucola sau cu deja faimoasele coaste de porc, cu brânză de burduf, pastă de gulaș iute și valeriană, ambele servite în pită. Specialităţile bucătarului: Ribeye Black Angus, antricot de vită cu roșii cherry, rodie, pătrunjel și hrean, sau pastele cu piept de curcan, roșii cherry, busuioc, parmezan și sos alb sunt pe lista de pus dorinţe.
Nu sunt neprietenoși nici cu vegetarienii și au și pentru ei de toate: mai multe variante de humus, mezze, burger vegetarian, supe creme super-aromate și edamame, o delicatesă rară prin restaurante, #musttry cu sos de soia. Desertul vedetă a fost de la bun început porţia de papanași serviţi sub formă de sfere, însă merită încercat și tortul de biscuiţi cu alune de pădure, cu gust de desertul copilăriei.
Str. Șepcari 12-14
Web: ribsrestaurant.ro
Facebook: RIBSro
Insta: insane_barbeque_ribs
De Ana-Maria Năcioiu
Comentarii