Restaurant Concerto

Restaurant Concerto



Restaurant fine dining a cărui bucătărie este bazată pe conceptul „nOuvelle cuisine”

O abordare modernă a bucătăriei franceze, prin care se pun în valoare ingrediente ușoare și proaspete, oferind un răsfăț de arome delicate și surprinzătoare în același timp. Roxana Anghel – executive chef – ne împărtășește câteva gânduri:


Cine este Roxana Anghel? Spune-ne câteva cuvinte despre tine. 

Mi-am petrecut toată viaţa profesională în industria ospitalităţii, este tot ce știu. Am început să învăţ meseria foarte devreme, la vârsta de 14 ani. Visul meu în copilărie era să gătesc, de aceea am ales să merg la școala de alimentaţie publică. Astfel, în decurs de 4 ani de teorie, am completat ceea ce știam de acasă și inevitabil a apărut pasiunea. Știam că, în calitate de bucătar, aș avea ocazia să „călătoresc“ în bucătăriile din întreaga lume, lucru care m-a motivat permanent de-a lungul timpului. După terminarea studiilor, a urmat partea practică, am început să lucrez în hoteluri și restaurante, construindu-mi și îmbunătăţindu-mi propriile standarde de gătit.




La Hilton am stat cel mai mult, acolo am început să cresc. Primul bucătar care m-a învăţat cu adevărat despre tehnica de gătit, calitate și gust a fost chef Jean Louis Leon, după care chef Martin White a fost cel care mi-a dat multă libertate și posibilitatea de a mă exprima cu ajutorul preparatelor, m-a învăţat varietatea felurilor de mâncare și desăvârșirea gustului prin folosirea condimentelor. Ei m-au învăţat tehnicile pe care le folosesc în fiecare zi și fără de care nu aș fi unde sunt în prezent.




Este incredibil cât de mult contează să ai mentori în carieră, să te înveţe tehnici și proceduri, dar în același timp să nu-ţi taie creativitatea. Există atât de multe amintiri frumoase care au rămas în sufletul meu!




La Grand Hotel Continental sunt din 2011. Aici am libertatea să îmi pun în practică cunoștinţele acumulate, deși mă pregătesc încontinuu și urmăresc permanent ce se întâmplă în domeniul culinar, tendinţele și preferinţele clienţilor. Dar la Grand Hotel Continental, pe lângă partea frumoasă a gătitului, am și alte provocări. Îmi doresc să fiu un lider bun și un mentor pentru copiii talentaţi, să formez și eu la rândul meu oameni pasionaţi.




Cum ai descrie tendinţele în gastronomie și poţi spune ceva despre stilul bucătarului? 

Trendurile în activitatea noastră vin și se duc. Anul acesta cuvântul magic a fost simplitatea. Cercetătorii au identificat un nou trend, „Simplexity“, care este compus din simplu și complex. Scopul este de a satisface nevoile individuale complexe ale clientului într-un mod simplu, ușor accesibil.




Un alt trend a apărut din „foamea“ de sănătate. Dieta sănătoasă este la modă. Suntem în permanenţă în căutare de produse care sunt bune pentru corp și suflet.




Conceptele viitoare vor avea la bază redescoperirea tradiţiilor, a vechilor valori, iar cu ajutorul bucătarilor noștri inventivi vom face acest lucru cu rezultate delicioase. Se vor folosi ingrediente regionale exclusiv românești pentru crearea unor meniuri sănătoase, accesibile și moderne.




Și eu am evoluat de-a lungul timpului. Astăzi, stilul meu este colorat și artistic, dar totuși „ingredientul” este cel care se află în centrul atenţiei. Ca bucătar-șef, mă străduiesc întotdeauna să lucrez cu cele mai proaspete materii prime și să le maximizez potenţialul. Când compun un preparat, întotdeauna încep cu ingredientul principal, astfel am un gust și o aromă, apoi pregătesc sosul sau dressingul, după care îmi imaginez culoarea platingului, prin alegerea celorlalte ingrediente, iar la sfârșit îmi eliberez mintea pentru preparatul final.




Sunt o perfecţionistă optimistă în viitorul nostru gastronomic. Consecinţa acestei combinaţii este aceea că, împreună cu echipa mea, explorăm permanent zone noi, necunoscute, dar în același timp optimizăm la maximum lucruri deja existente. Astfel am creat meniuri alcătuite din gustări, supe și salate ușoare, proaspete, bogate în vitamine, preparate rapid, disponibile într-o gamă foarte variată și prezentate modern. Bucătăria mea se bazează pe bucătăria franceză, cu accent pe „ingredientul” de sezon.




Asta este exact ceea ce facem în mod constant la Concerto, îmbunătăţim și dezvoltăm. Folosim metode simple de gătit, ingrediente foarte proaspete și lucrăm la prezentare, astfel încât preparatul final arată foarte apetisant, iar fiecare componentă este evidenţiată prin aromă și gust desăvârșit. În prezent, finalizăm ultima testare pentru noul meniu de iarnă, care ocupă mult timp și atenţie deosebită. La restaurantul Concerto dorim să oferim un meniu à la carte și un meniu de degustare românesc pe care aș vrea să îl păstrez scurt și ușor de servit pentru oaspeţii noștri. Dorim să construim amintiri clienţilor noștri ca rezultat al unui meniu consecvent, cu un serviciu de calitate și informat, culminând cu un gust excepţional al preparatului. 


Suntem o echipă minunată aici și mi-aș dori ca restaurantul Concerto să devină un restaurant de destinaţie.



Comentarii

Mai multe

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului