Pizza e răspunsul chiar și când uiți întrebarea
Pizza e răspunsul chiar și când uiţi întrebarea. Nu știu dacă acest enunţ se găsește pe răvașele funny de la Pizza Cut, locul care livrează felii de bucurie culinară, pentru că nu le-am citit chiar pe toate, deși ar merita. Știu însă sigur că pizza făcută aici, vizavi de ASE, acolo unde Căderea Bastiliei își dă bineţe cu Piaţa Romană, e unul dintre cele mai savuroase răspunsuri la întrebarea "care e cea mai bună pizza din oraș".
Preparatele de la Pizza Cut, o spune unul care și-a petrecut cândva două săptămâni în Italia testând pizza la foc continuu, sunt dragoste la prima vedere. Sigur că, atunci când ţi-e foame, nu-i greu să te îndrăgostești de primele bucate aromate, apetisante și gustoase care-ţi ies în cale. Dar aici, datorită amplasamentului de invidiat al pizzeriei despre care vă vorbesc azi, cu gura plină (știu că nu e politicos, dar, well, dacă aţi gustat-o, mă înţelegeţi!), pizza e în drumul oricui trece prin buricul târgului.
Produsele de la Pizza Cut au faima de pizza hipsterească - probabil pentru că sunt preferate mai ales de tineri, care poposesc aici seară de seară, își lasă bicicletele pe trotuar și iau o binemeritată pauză culinară, devorând cu poftă câte o felie zdravănă de pizza. Unii vin și din Titan pentru câteva minute de necesară realimentare, înainte să pedaleze spre alte zări ale orașului. Ajung la faţa locului, comandă și înfulecă - fierbinte, îmbietoare, savuroasă, pizza de aici nu poate fi degustată finuţ și cu tacâmuri. Atributele care-ţi sar în ochi din prima sunt esenţiale: felia e babană (300 de grame) și are un preţ imbatabil: 7 lei.
Să nu uit un detaliu care individualizează această pizza: marginile acoperite cu susan, element care te face să nu mai stai pe gânduri într-o zonă în care au proliferat covrigăriile. Și tot la capitolul care deosebește aceste felii frumos ambalate în triunghiuri care-ţi fac cu ochiul - reţeta.
Reţetele, în pofida denumirilor clasice din meniu (Pepperoni, cea mai solicitată, dar și Margherita, Quattro Formaggi, Rucola etc.), sunt sârbești, ceea ce le conferă o surprinzătoare savoare.
Pizza Regală e de fală
Pizza Breakfast de la Pizza Cut (v-aţi prins, de-a lungul cronicilor mele, că nu sunt genul care se încurcă la micul dejun cu cereale înecate în lapte degresat!) e modul delicios în care mi-aș începe orice zi - datorită ouălor de prepeliţă, baconului și, în general, pentru că e săţioasă, delicioasă și merge ca unsă lângă o cafea. Pentru restul zilei, Pizza Cut vine cu un produs gourmet pe care-l recomand cu căldura cu care e servită Pizza Regală. E o combinaţie, aș zice savantă, de blat cu marginea acoperită cu susan, piept de raţă afumat, vin roșu sec, sos rose, ricotta, gorgonzola și rucola. Chestia asta, împerecheată cu o limonadă care face alunecarea și mai plăcută, e de natură să-ţi bucure întreaga zi. Firește, există și lucruri mai bune decât o felie de Pizza Regală - iar primul lucru care îmi vine în minte acum sunt două felii de Pizza Regală!
De cannoli chiar era să uit, însă ar fi fost impardonabil, nu numai fiindcă au la bază o reţetă italienească, ci și deoarece, la rândul lor, merită faima de a fi printre cele mai savuroase specialităţi din orașul ăsta mare. Pizza Cut e o pizzerie condusă de tineri, deservită de tineri, care se adresează tinerilor - asta, că tot suntem la începutul anului universitar. Iar dacă o să observaţi bila de pe ASE cum se alungește ușor, veţi înţelege că, de fier să fii, și tot îţi vine să adulmeci mirosul de pizza.
Scris de Horia Ghibuțiu
Horia Ghibuțiu e gazetar freelance, dedulcit la mediul digital după un sfert de veac în care a slujit tiparul.
Comentarii