Pasta Punct
Exact așa cum citești. Pasta, pasta, pasta, punct. Și nici nu are nevoie de ceva în plus. Locul ăsta o să fie sursa ta de energie în materie de mâncare. Crede-ne. De la povestea din spatele conceptului la gustul desăvârșit al pastelor preparate chiar de Victor Nemeș, Pasta Punct este locul care va inspira prin simplitate. Simplitatea atmosferei. Simplitatea pasiunii investite în concept și în mâncarea preparată. Un loc dedicat gurmanzilor, pasionaţilor de gătit și bucătarilor amatori. Un loc unde poţi lua o pauză ca să te bucuri de mâncarea care îţi oferă un zâmbet și un moment de răgaz.
Punct. Și de la capăt. Cam așa a fost și cu povestea din spatele Pasta Punct. Victor a fost unul dintre concurenţii MasterChef și a decis că fiecare moment care l-a adus în acest punct a fost unul din acele procese în care fiecare idee pusă pe hârtie era urmată de un punct, după care venea alta. Până la momentul potrivit. Momentul în care conceptul s-a transformat ușor, ușor în realitate, alături de Ioana Dumitrescu. În spaţiul aerisit, în care până și mesele sunt făcute tot de echipă.
Mesele astea au fost făcute la Ioana în garaj. Uite, acolo, eu am ars colţul ăla.
Acest playground al pastelor își deschide porţile începând cu 11 aprilie. Și pentru că tot ceea ce e bun și frumos în viaţă merită așteptat, fiecare fel de paste preparat aici va fi în număr limitat. Pasta Punct transformă conceptul de delivery și take-away, acestea fiind disponibile doar între orele 10:00-17:00. Da, acum vom avea un loc de unde putem cumpăra paste proaspăt făcute, chiar în bucătăria unde acestea vor fi preparate cu alte ingrediente în reţete super-delicioase. Și de ce avem interval orar? Păi, aici vine surpriza.
Am vrut să facem altceva. Hai să facem ceva ce la noi nu există! Gustul pastelor din aluat proaspăt este diferit faţă de cele uscate, cu care suntem obișnuiţi. Trebuie doar să guști. Suntem 4 oameni. Ioana a făcut conceptul și partea de design.
Nu-i așa că și tu ești pasionat de gătit? Sau poate ţi-ai dorit măcar o dată să înveţi cum se pregătește sushi sau chiar un fel de paste simplu sau poate pur și simplu să trăiești o altfel de experienţă culinară? Da, despre asta va fi vorba. O experienţă culinară. Punct. Vor avea loc seminarii alături de echipa Pasta Punct, dar și de specialiști în diferite preparate culinare, atât pentru gătit, cât și pentru plating. Și mai e ceva! Pastele preparate sunt fresh doar pentru 12h, deci, da, merită să mănânci ceva proaspăt și să simţi cu desăvârșire aroma așa cum meriţi.
Victor ne-a spus că reţetele simple de paste sunt cele mai bune. În cele complicate, în care sunt adăugate multe ingrediente, poţi ascunde gusturi. Poţi modifica gustul produsului final pe măsură ce îl prepari. Reţetele simple de paste sunt sincere. Pastele sunt sincere. Asta presupune și conceptul localului. Un loc sincer, unde nu doar că poţi să iei acasă un fel de mâncare preparat proaspăt, cu pasiune și voie bună de către echipa asta de oameni minunaţi, ci iei cu tine o porţie de mâncare sinceră, care e plină și de energia oamenilor care o prepară. E un local unde vei putea merge ca să înveţi ce înseamnă să pui energie sinceră chiar și în reglarea temperaturilor, alegerea ingredientelor și răbdarea de a face plating. E despre sinceritatea gastronomiei, așa cum ar trebui pregătit fiecare fel de mâncare, indiferent de acesta. Gustul, savoare, aromele, prospeţimea sunt câteva dintre valorile pe care Pasta Punct vrea să le ofere bucureștenilor.
Nu e simplu să faci Cacio e Pepe. Riști să transformi reţeta în ceva ce nu e. Trebuie să te asiguri că faci ce e corect, chiar dacă reţeta pare simplă. Asta vrem noi să facem aici. Ceea ce e corect. De exemplu, Carbonara și Cacio e Pepe nu vor fi în meniul de delivery. Trebuie să vii aici dacă vrei să le mănânci. Ai 10 minute pentru a le savura. Pentru că, după 10 minute, aceste două feluri își modifică gustul. Deci, de ce să livrezi ceva ce nu mai e la fel de proaspăt și savuros? Nu e fair.
Pasta Punct nu este noul loc cool unde să mănânci. Este locul unde vei descoperi oameni sinceri. Este locul unde nu contează cantitatea, ci calitatea. Calitatea fiecărui ingredient, a fiecărui mix de ingrediente care să îţi aducă în farfurie o experienţă care îţi va trezi simţurile. De la coca pregătită pentru fiecare tip de paste la frământat, la fiert, la selecţia de condimente și ingrediente, la plating și servire. Este un loc cu voie bună și bunăvoinţa de a oferi gurmanzilor plăcerea de a spune: A fost super-bun. Punct.
De Ioana Sabo
Comentarii