Margarita cu multă gheață
Este probabil cel mai popular cocktail din America. A fost inventat în Mexic și istoria a reținut mai multe variante ale genezei sale, însă mai toate vorbesc despre o fată frumoasă pe care o chema Margarita, în amintirea căreia a fost creată această băutură.
Foarte romantic, dar și foarte plauzibil, cumva. Există de asemenea mai multe rețete pentru Margarita, însă toate trebuie să respecte aceste proporții: 50% tequila, 30% lichior (Cointreau, triplu sec sau curacao) și 20% suc de lime. Puteți să o amestecați în blender cu gheață pisată și atunci avem Frozen Margarita sau puteți să o combinați clasic, cu shakerul. Dacă folosiți curacao, se numește Blue Margarita, iar dacă este făcută cu Grand Marnier se numeste Cadillac Margarita. Iată cum se prepară mai exact: umplem pe jumătate shakerul cu gheață. Punem în shaker o măsură și jumătate de tequila, jumătate de Cointreau, o măsură de suc de lime și un strop de sirop de agave sau miere. Amestecăm bine. Ungem gura unui pahar de cocktail cu un sfert de lime de jur împrejur, apoi îl dăm prin sare. Turnăm, în final, amestecul din shaker în pahar și decorăm cu o felie de lime sau cu coajă de lămâie.
Este foarte important să folosiți tequila din agave 100%. O băutură care nu are specificat acest lucru pe sticlă este de fapt un fel de votcă cu aromă de agave. Puteți pune gheață și în paharul de margarita, însă acest lucru nu va face decât să-i dilueze gustul. Insistați mai degrabă pe gheață în shaker sau în blender. Este genul de cocktail care e gustos doar foarte rece. De asemenea, sarea poate fi opțională.
Și aici părerile sunt împărțite, prin urmare vă sugerez să ungeți doar jumătate de pahar cu lime și sare ca să decideți singuri cum e mai gustoasă. Pe cât posibil, folosiți suc de lime proaspăt stors. În ciuda aparențelor, acesta și nu tequila este ingredientul-cheie, care dă nota aromatică dominantă a acestei băuturi. Un suc din comerț, prea dulce, va strica rezultatul și riscă să vă dea bătăi de cap a doua zi.
Margarita are și un pahar al ei special, asemănător cupei de șampanie. În întâlniri formale poate fi folosit paharul clasic de cocktail martini, însă în cele informale, unde Margarita este cel mai adesea preparată la litru, puteți folosi și pahare normale de bar (Old Fashioned).
3 REȚETE SPECIALE DE MARGARITA
Red Ginger Margarita. Într-un shaker zdrobiți câteva felii de ghimbir, adăugați apoi trei măsuri de suc de portocale roșii, o măsură de tequila, o măsură de suc de lime și multă gheață. Amestecați bine și strecurați într-un pahar de martini. Decorați apoi paharul cu câțiva sâmburi de rodie.
Spicy Margarita Punch. Combină într-un pitcher două măsuri de sirop de agave sau sirop simplu, 4 măsuri de tequila, 8 măsuri de suc de lime, două măsuri de triplu sec și un ardei iute (de preferat jalapeno), tăiat în două pe lung. Ține ingredientele la frigider trei ore (sau atât cât îți place ție să fie de spicy) și apoi scoate ardeiul. Înainte de a servi Margarita în pahare gulerate cu sare, adaugă câteva cuburi de gheață în pitcher, apă minerală după gust și amestecă bine.
Raspberry Margarita. Într-un bol stoarceți cu un muddler 200 de grame de zmeură și câteva frunze de mentă. Adăugați apoi trei măsuri de tequila, o măsură de sirop de zahăr, sirop de agave sau miere, două măsuri de suc de lime și o măsură de triplu sec sau Cointreau. Amestecați bine și lăsați-le câteva ore la frigider. Apoi strecurați rezultatul în pahare înalte de bar, cu două-trei cuburi de gheață și completați cu vin spumant rece. Decorați cu frunze de mentă și boabe de zmeură.
Vinuri bune şi băuturi fine, precum şi multe reţete şi articole utile găsiţi pe www.theliquorstore.ro.
Comentarii