Mâncarea sănătoasă este cea mai gustoasă
Adulţi fiind, avem pretenţia că cei mici să mănânce cât mai sănătos pentru a avea mai multe vitamine şi clar, mai multă energie. Însă, noi mâncăm sănătos?
Iată câteva reţete pe care trebuie să le încerci:
Tortellini cu şuncă şi smântână:
Ingrediente (4 porţii):
500g tortellini
2 linguri parmezan
400g smântână
2 ouă
200g şuncă
1 lingura ulei de măsline
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 Roşie
Sare
Piper
Frunze de busuioc
Nucşoara
Mod de preparare:
Tortellini se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se lasă la scurs, ceapă se curate şi se taie cubuleţe împreună cu şuncă. Uleiul se încinge într-o oală, se călesc cubuleţele de ceapă cu şuncă şi se adăugă smântână care se condimentează cu sare, piper şi nucşoara. Se adăugă tortellini peste sos.
Oul se bate cu parmezanul şi se încorporează cu paştele, iar preparatul se ornează cu Frunze de busuioc şi cubuleţe de roşii proaspete.
Porridge (terci de ovăz) cu afine şi caju:
Ingrediente (2 porţii):
250ml lapte (băutură) de ovăz
80g fulgi fini de ovăz
2 linguri caju
125g afine
2 linguri seminţe de chia
4 linguri sirop de arţar
Mod de preparare:
Laptele de ovăz se fierbe cu 100ml apă şi se încorporează fulgii de ovăz şi seminţele de chia. Fierbe-l aproximativ 3 minute, amestecând continuu până se obţine un piure cremos, apoi spală afinele şi lasă-le la scurs. Alunele caju se taie în bucăţi mari, apoi se toarnă terciul în castroane, se rafinează cu afine, alune caju şi sirop de arţar şi se poate servi, după gust, cu câteva frunze de mentă proaspătă.
Sendviş cu pâine integrală, ouă şi curcan:
Ingrediente (2 porţii):
2 ouă
50 g bacon
80 g şuncă de curcan
30 ml lapte
1 lingura ulei
Sare
Piper
1 roşie
4 felii pâine integrală
Câteva frunze de salată
4 linguri brânză cu ierburi aromatice proaspătă
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade cu funcţia aer recirculate pornită. Ouăle se pun cu laptele, baconul, sarea şi piperul într-o casoletă care se închide bine şi se scutură. Cremă de ou se toarnă în două forme mici unse cu grăsime (diametru 10 cm) şi se coc aproximativ 15 minute în cuptorul încălzit. Brânză cu ierburi se unge pe pâine şi pe 2 felii se aşează salată şi roşiile, omletele se scot din forme şi se aşază împreună cu şuncă din piept de curcan pe salata. Se aşează câte o felie de pâine peste, sendvişul se taie în diagonală şi se serveşte călduţ.
Comentarii