In spatele usilor restaurantului: iata ce echipamente folosesc chefii din bucatarii profesionale!
Priceperea unor maestri bucatari de prestigiu si alegerea unor ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate, nu explica decat partial gustul excelent al mancarurilor oferite de restaurantele de top. Acesta se datoreaza in egala masura si folosirii unor echipamente performante, create special pentru bucatarii profesionale.
Secretul cuptoarelor de calitate
Intre cuptorul pe care il foloseste acasa orice gospodina si un cuptor conceput special pentru nevoile unei bucatarii profesionale exista diferente la fel de mari precum cele dintre o masina normala de oras si un bolid folosit in cursele de Formula 1. Tehnologia utilizata si functiile cu care sunt prevazute permit pregatirea alimentelor la cele mai inalte standarde.
De exemplu, un cuptor gastronomic cu convectie face posibila coacerea uniforma a produselor, datorita caldurii care circula uniform in camera de coacere. In plus, panoul de control electromecanic, digital sau cu touch control permite un control total asupra tuturor functiilor echipamentelor.
Grill profesional, pentru un gratar ca la carte!
Produsele pregatite la gratar se afla dintotdeauna in topul preferintelor culinare ale romanilor. Tocmai de aceea, achizitionarea celor mai performante modele de grill profesional reprezinta o prioritate pentru echiparea oricarei bucatarii profesionale din tara noastra.
Cu alimentare electrica sau pe gaz, cu suport sau de banc, cu roca vulcanica sau grill vapor, echipamentele au o versatilitate ridicata in utilizare, iar cele doua zone de frigere pot fi controlate separat. Indiferent daca au suprafata de contact neteda sau striata, structura din otel le confera atat fiabilitate ridicata, cat si rezistenta in timp.
Friteuze profesionale pentru o preparare rapida
Pe langa aspectul atragator si gustul delicios, mancarurile pregatite in bucatarii profesionale trebuie sa mai indeplineasca o conditie esentiala: sa fie preparate repede, astfel incat clientul sa nu fie nevoit sa astepte prea mult timp.
Printre echipamentele care fac posibila indeplinirea acestui criteriu trebuie amintite friteuzele profesionale, care permit frigerea rapida si uniforma a alimentelor intr-o baie de ulei, cu maxima rapiditate. Folosind tehnologii de ultima generatie, cele mai recente modele asigura nu doar prepararea rapida si gustoasa a alimentelor, ci si un consum redus de energie si eficientizarea muncii in bucatarie.
Echipamente specifice bucatariei asiatice de cea mai inalta calitate
Alaturi de cea italiana, bucataria asiatica a cucerit, treptat, intreaga lume, restaurantele care servesc preparate specifice Extremului Orient fiind tot mai apreciate si de catre romani. Prin urmare, exista o serie de echipamente necesare pentru a pregati specialitati chinezesti sau japoneze, indispensabile in bucatarii profesionale moderne:
• tigaile wok, specifice bucatariei chinezesti, sunt folosite atat pentru prepararea supelor, cat si a altor tipuri de mancare. Tehnica utilizata de bucatarii care le folosesc si care profita de caracteristicile lor este simpla, fiind vorba de amestecarea continua a ingredientelor la temperaturi foarte ridicate, pentru o perioada redusa de timp;
• masinile de gatit si plitele wok au acelasi rol precum tigaile, insa ofera rezultate mult mai rapide si sunt ideale pentru restaurantele cu un flux mare de clienti;
• grill-ul asiatic Teppanyaki permite pregatirea unora dintre cele mai apreciate mancaruri din bucataria japoneza. Plitele sau grillurile de acest tip sunt utilizate inclusiv pentru a pregati mancarurile la vedere, in fata oaspetilor.
Astfel, avand la dispozitie cele mai bune echipamente pentru bucatarii profesionale, chefii din restaurante reusesc sa isi rasfete oaspetii zi de zi, oferindu-le senzatii gustative de neuitat!
Comentarii