Humboldt Restaurant Concept
Călătorie culinară în jurul lumii la Therme București. Therme București marchează primii trei ani de activitate prin inaugurarea unui restaurant-concept de tip fusion, cu un design spectaculos și o varietate de preparate internaţionale. Sunt cinci restaurante într-unul singur, asigurând o experienţă identică unei vacanţe prelungite în cele mai exotice zone ale lumii.
Noul restaurant celebrează „Invenţia Naturii” începând cu alegerea numelui, mai apoi prin decorul fantastic, cu trimiteri la natură, astronomie și arte plastice, mai apoi prin alegerea meniului inovativ, foarte fresh, cu ingrediente din mai multe zone ale lumii.
După Alexander von Humboldt au fost denumite mai multe specii de vieţuitoare, forme de relief și instituţii, între acestea pinguinii și maimuţele Humboldt, o specie de orhidee, un gheţar, râuri, orașe, universităţi, munţi, un ocean și chiar un bazin, Humboldtianum, pe Lună! A fost explorator, geograf și naturalist german, ale cărui aventuri și sete de cunoaștere l-au purtat în cele două Americi și în Asia.
Restaurantul Humboldt deschis la Therme București spune o poveste culinară aflată la confluenţa dintre cultură și arta de a călători. Restaurantul propune un meniu fusion ce constă în preparate internaţionale dintre cele mai diverse, de la pește, fructe de mare și sushi până la burgeri americani, paste și diverse preparate mediteraneene.
Amprenta lui Alexander von Humboldt se regăsește și în designul interior al restaurantului. Pe fundal se regăsesc mai multe reprezentări ale desenelor originale realizate de Humboldt în expediţiile lui. Peretele din plante exotice face referire la stratificaţia pe înălţimi a plantelor, documentată pentru prima oară de naturalistul german, dar și la faimosul vulcan Chimborazo, din Ecuador, considerat la acea vreme cel mai înalt munte din lume, pe care Humboldt l-a escaladat.
Terasa de 900 mp de pe malul lacului oferă acces direct către noul restaurant atât din zona The Palm, cât și de pe plaja Therme, iar interiorul constă într-o zonă de dining de 1.100 mp, cu o capacitate de 190 locuri. Plantele luxuriante și palmierii, mobilierul din lemn și ratan, panourile pictate cu flori ale separeurilor, spaţiile vitrate și lumina naturală întregesc atmosfera exotică de calm, relaxare și meditaţie a spaţiului The Palm și le oferă vizitatorilor un voiaj inspiraţional în jurul lumii.
În restaurant există cinci spaţii de dining unice: Sushi bar, Asian Corner, Mediteranean & Pasta Corner, Fish & Seafood și American Steak, Burgers & more. Aici vei fi purtat într-o călătorie culinară experienţială cu 70 de preparate în fiecare zi. Staţiile de live cooking (specializate în preparate asiatice, mediteraneene, grătar și paste) sunt deservite de o echipă de bucătari coordonaţi de Chef Lucian Dobre, iar meniului complex i se adaugă și o selecţie de 19 vinuri.
Pe lângă deja cunoscutele restaurante The Mango Tree (Zona E;ysium) și Greens ( zona Galaxy), Humboldt desăvârșește experienţa culinară oferită de Therme București.
„Ne propunem ca, prin noul restaurant din zona The Palm, HUMBOLDT, să completăm întreaga experienţă senzorială pe care o punem la dispoziţie clienţilor noștri și să marcăm astfel primii trei ani de activitate, continuând să inovăm peisajul industriei de wellness, relaxare și entertainment din România.” A declarat Stelian Iacob, CEO-ul Therme București.
Dacă vrei să simţi pe deplin efectul de vacanţă, recomandarea noastră este să comanzi fructe de mare sau pește, întrucât găsești preparate proaspete și cu adevărat delicioase, ca și cum ai fi cu adevărat undeva aproape de ocean. Tilapia în sos de capere și creveţi, calamari în sos chilly, anșoa pane sau creveţi tiger la grill – sunt doar câteva exemple dintre deliciile pe care le poţi savura la acest capitol.
Dacă preferi totuși o escapadă în America, burgerii tradiţionali sunt serviţi cu combinaţii de ingrediente care te vor transporta senzorial în ţara tuturor posibilităţilor.
Zona mediteraneeană este reprezentată de feluri de mâncare cu specific libanez, turcesc sau italienesc. Shakshuka e servită cu feta, frigăruile de pui turcești au alături orez cu fructe uscate și sos Labneh, iar pastele tagliatelle pot fi alese cu șapte variante de sosuri.
Iubitorii de sushi au și ei de ce să fie încântaţi, având parte de o ofertă impresionantă. Recomandarea noastră este platoul mix, care îmbină mai multe feluri din aceste delicii sănătoase. Pentru cei aflaţi la dietă sau celor cărora le e dor de o supă miso (supă japoneză cu alge), zona asiatică este de asemenea cea potrivită.
Cei de la Therme organizează periodic evenimente tematice ideale pentru sfârșit de săptămână, astfel că aveţi dublu motiv să vizitaţi locul. Pentru o experienţă de vacanţă ca la carte, extrasezon, mergeţi să testaţi noul restaurant în timpul săptămânii, ideal în compania unei persoane dragi sau cu prietenii, pentru că atmosfera va fi cu siguranţă una destinsă.
De Ana Maria Năcioiu
Foto Getty Images
Comentarii