Ginul si plantele aromatice - doua produse, un singur concept... de bun gust
De-a lungul timpului, ingredientele utilizate pentru a prepara bautura pe baza de ienupar s-au modificat, schimbare care continua chiar si in momentul de fata. Desi fructele de ienupar raman ingredientul de baza pentru producerea alcoolului aromat, ginul modern se caracterizeaza prin combinatia de arome atipice si diferite stiluri de producere.
Noile standarde ale ginului
Faimosul sortiment Monkey 47, produs in Distileria Padurea Neagra, este unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste combinatia dintre lichiorul tau preferat si plantele aromatice. Acest aspect este sugerat chiar de numele sortimentului, unde 47 indica numarul de ingrediente utilizate pentru reteta. Alaturi de aroma inconfundabila de ienupar, aici descoperi juxtapunerea plantelor, condimentelor, fructelor si componentelor florale.
Daca iti surade ideea de a experimenta diferite ingrediente naturale intr-o singura bautura, trebuie sa incerci si variantele mediteraneene precum Gin Mare sau Gin Sul. Acestea contin cimbru, busuioc si rozmarin, plante care se potrivesc perfect cu aroma clasica a citricelor.
Alte branduri care combina fructele de ienupar cu plantele aromatice sunt Bombay, The Botanist, Tanqueray si multe altele!
Ingrediente aparte si un plus de inspiratie
In general, atunci cand se creeaza diferite retete de gin, inspiratia este cea mai importanta. Singura regula care trebuie respectata se refera la faptul ca fructele de ienupar raman baza pentru distilat. In rest, producatorii pot experimenta cu diferite arome, cum ar fi coaja de portocala sau lamaie, cardamom, radacina Angelica, coriandru sau chimion. Descopera mai multe despre ingredientele principale din bautura ta preferata in continuare!
Fructe de ienupar
Ienuparul este o planta robusta care poate fi gasita in toata Europa, pe coastele de calcar si la altitudini foarte mari. Extrem de popular, ienuparul alpin este utilizat datorita intensitatii sale aromatice. Alegerea ienuparului este extrem de importanta din moment ce aceasta decizie influenteaza semnificativ calitatea bauturii. Odata recoltat, deseori manual, ienuparul trebuie sa se coaca pana la doi ani inainte de a fi folosit in distilerii.
Citrice
Nelipsite din sortimentele superioare, citricele ofera o aroma echilibrata bauturilor. Printre cele mai populare citrice utilizate se numara lamaia, portocala, grepfrutul, mandarina si altele.
Cardamom
Aceasta planta aromatica arata ca ghimbirul, are proprietati asemanatoare cu ale bergamotei si ofera compozitiei in care este adaugat o finete picanta. Arareori folosit in bauturile preparate in Europa, cardamomul ofera lichiorului pe baza de fructe de ienupar un gust aparte si creeaza un after-taste iute si fierbinte.
Angelica
Utilizata frecvent in fabricarea bauturii spirtoase, cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale, radacina de Angelica nu lipseste din lista ingredientelor care stau la baza sortimentelor de gin moderne. Radacina de Angelica este folosita pentru a asigura echilibrul retetei, din moment ce aceasta planta tempereaza, modifica si uneste diferitele arome care stau la baza acestei bauturi.
Coriandru
Coriandrul este o planta aromatica utilizata cu preponderenta in bucataria mediteraneeana si in cea din Orientul Mijlociu. In timp ce frunzele proaspete ale plantei sunt folosite la gatit, pentru a pregati bucate delicioase, fructele sale uscate si macinate sunt un condiment popular. Coriandrul subliniaza notele citrice si introduce arome de salvie in bautura ta preferata.
Descopera varianta ta preferata!
Gasesti toate sortimentele mentionate in acest articol, si multe altele, in magazinul online BeiCeVrei! Comanda acum si bucura-te de una dintre cele mai iubite bauturi din lume! Savureaza varianta ta preferata alaturi de apa tonica ori in diferite cocktailuri savuroase!
Comentarii