Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?
⦁ Apa nu este doar apă
Face parte din viața noastră de zi cu zi, ne ajută să ne menținem hidratați și ne asigură minerale importante pentru buna funcționare a organismului, însă, de multe ori, nu îi acordăm apei importanța pe care o are merită cu adevărat.
De-a lungul timpului a fost răspândită ideea conform căreia apa nu ar avea gust. Nimic mai greșit. Apa are gust și acesta poate varia în funcție de factori precum proveniența, structura geologică a izvorului, adâncimea, parcursul subteran și nivelul mineralelor pe care aceasta le are în compoziție.
Și pentru că apele minerale sunt bogate în minerale, în cazul în care echilibrul nu este ideal, acestea pot fi dulci sau sărate, acre sau amare sau pur și simplu curate și pure, cu un gust delicios și niciun post-gust. Spre exemplu, apele bogate în calciu au un gust mai dulce, cele care au mai mult magneziu pot avea un gust amar, apele cu un conținut ridicat de sodiu sunt mai sărate, iar cele îmbogățite artificial pot avea un gust acru. Însă, proporția ideală din fiecare mineral, poate conferi apei un gust excelent care este mai important decât am putea crede.
Pentru a simți cu adevărat gusturile diferite ale apelor minerale, este recomandat ca acestea să fie consumate la diverse temperaturi în funcție de gradul de carbonatare. Spre exemplu, apa plată poate fi servită la 12 grade, apa carbogazoasă light, la 13-14 grade, cea obișnuită (precum AQUA carbogazoasă) la 14-15 grade, iar AQUA Carpatica Forte la 17 grade.
⦁ Apa potențează aromele preparatelor
Majoritatea oamenilor nu conștientizează ce impact uriaș poate avea o apă minerală naturală carbogazoasă în potențarea aromelor alimentelor și chiar și în prepararea băuturilor. Asemenea vinului care poate completa perfect un anumit fel de mâncare, apele, minerale sau plate, pot aduce un plus de savoare dacă sunt alăturate mâncărurilor potrivite.
O apă puțin mineralizată cu un gust catifelat se potrivește perfect alături de o salată, deoarece aciditatea dressing-ului va fi moderată de gustul apei, iar experiența gustului per ansamblu va fi una extrem de plăcută. În timp ce mâncărurile puternic aromate cum sunt fripturile pot fi asociate cu o apă minerală carbogazoasă și cu un nivel mediu de minerale, care poate evidenția aromele mâncării.
AQUA Carpatica minerală naturală, natural carbogazoasă este o apă îmbogățită în mod natural cu dioxid de carbon (CO2), fără nitrați detectabili, cu o cantitate infimă de sodiu și cu un conținut ridicat de electroliți naturali care oferă un gust plăcut și care poate reliefa aromele preparatelor, oferindu-le un plus de savoare. Izvorâtă din inima Bucovinei și după un parcurs subteran de aproape 40 de ani, apa minerală carbogazoasă AQUA Carpatica poate aduce gustul purității pe fiecare masă.
⦁ Gustul apei în șpriț
În ceea ce privește prepararea băuturilor alcoolice, gustul apei este mult mai important decât s-ar putea crede. Specialiștii în degustarea vinului spun că secretul unui șpriț bun se află în echilibrul perfect dintre vin, apă minerală și bulele acesteia.
O apă minerală de calitate, prin electroliții pe care îi conține și dioxidul de carbon natural, care se menține chiar și în amestec cu vinul, îi potențează aromele și ajută în același timp la hidratare. AQUA Carpatica Forte are o compoziție minerală bogată care nu diluează gustul vinului, ci îl amplifică și poate fi folosită cu succes în prepararea șprițului perfect.
Comentarii