Cool people, cool choices - Renata&Christian
Pentru că în februarie sărbătorim atât Valentine’s Day, cât și Dragobetele, i-am invitat să vorbească despre locurile preferate din oraș, dar și despre ce le place să gătească, pe Renata Bota și Christian Balazs, un cuplu de bloggeri ale căror postări atrag prin veselie și prin vibe pozitiv. O vizită pe pagina lor te umple de energie, îţi face poftă de mâncare și de viaţă bună în general. E modul lor de a privi „la vie en rose”.
Plăcerea de a mânca și gusturile care ne plac își au rădăcinile și în amintirile din copilărie. Care sunt preparatele care au efect proustian pentru voi?
Gustul care reușeste să ne teleporteze în copilărie este cel al tartei cu vișine servite împreună cu îngheţata de vanilie. În același timp, clasicele crêpes – pe care de altfel le preparăm în fiecare weekend – au contribuit semnificativ la descoperirea plăcerii de a fi gurmanzi.
Există un fel de mâncare pe care nu l-aţi refuza niciodată și pe care aţi dori să știţi să îl gătiţi și voi? Unde îl găsim?
Oh, da! Suntem îndrăgostiţi de toate preparatele care stau sub semnătura Chef-ului Joseph Hadad, începând de la tartarul său și până la Malabi – desertul tradiţional specific regiunii Siria-Liban. Christian a luat parte la un cooking class cu maestrul Hadad și în urma acestei experienţe vorbește despre arta culinară cu foarte mult entuziasm.
Atmosfera plăcută, servirea promptă și calitatea mâncării sunt cele trei ingrediente sine qua non pentru o ieșire la masă cu satisfacţie și bună dispoziţie incluse în preţ. Aţi găsit în București locuri care să le bifeze pe toate? Care sunt detaliile de care ţineţi cont când alegeţi locurile în care mergeţi să mâncaţi?
Bucureștiul nu duce lipsă de locuri care să ofere atât mâncare foarte bună, cât și un vibe pozitiv. Criteriile după care ne alegem restaurantele în care obișnuim să luăm prânzul sau cina sunt: să aibă preparate delicioase în meniu, să fie insta-friendly și, prin definiţie, personalul să fie extrem de atent cu clienţii. Iată de ce mergem frecvent la Bistro Cișmigiu, Sardin, Chef’s Experience și Flying Pig.
Dacă aţi avea musafiri care nu au mai fost (sau nu au mai fost de mult timp) în București, unde i-aţi duce? Care sunt locurile care credeţi că ar trebui neapărat vizitate pentru a simţi din plin atmosfera orașului, inclusiv din punct de vedere culinar?
Iubim să avem musafiri și să le oferim experienţe ca la carte de fiecare dată când vin în Bucuresti. O zi prin restaurante cu ei ar arăta așa: luăm micul dejun la Pio Bistro (e neapărat necesar să încercaţi clătitele cu sos de arţar!!!), prânzul ne va găsi la Caju (servind la aperitiv Platoul Oriental – delicios), iar după ce se lasă seara vom ciocni un pahar de vin alb sec la Nor – pentru că Bucureștiul este superb și de la înălţime! Tot pentru atmosferă putem alege Closer to the Moon, Infinitea sau Social one.
Ne recomandaţi 3 locuri pentru întâlniri romantice?
Pentru un date de nota 10, Benihana. Pentru o seară cu sushi și live cooking show, Bistro Cișmigiu și NOR.
Ne recomandaţi 3 locuri pentru ieșiri cu prietenii?
Serile memorabile cu gașca de prieteni au început mereu la Stadio – Restaurant cu Atrium. Putem continua lista cu Interbelic (pentru muzică bună & cocktails) și Shoteria din Centrul Vechi.
Ne recomandaţi 3 locuri pentru business meetings sau pentru a lucra în oraș?
În zilele pline cu proiecte și întâlniri de business, noi optăm de fiecare dată pentru STARBUCKS RESERVED. Acolo simţim că suntem inspiraţi și ne putem concentra pe ceea ce avem de făcut.
Christian Balazs @christianbalazs
Renata Bota @renatabota
De Ana-Maria Năcioiu
Comentarii