4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Pe Cătălin Scărlătescu îl știţi din emisiunea Chefi la cuţite, de pe Antena 1, iar dacă vreţi să și gustaţi ce gătește (ca să nu rămâneţi cu impresia că doar se laudă la televizor cu asta), încercaţi o masă la Burgeri și scoici, din Centrul Vechi. Dacă nu puteţi asta, am furat noi patru reţete de la el. Încercaţi-le acasă, dar numai când Scărlătescu nu e prin preajmă.



Salată cu piept de curcan și curry


INGREDIENTE
❙❙ 75 g piept de curcan
❙❙ 50 g salată Iceberg
❙❙ 1/2 ardei iute
❙❙ 1/2 roșie
❙❙ ½ castravete murat
❙❙ 30 g bacon
❙❙ 50 g baghetă
❙❙ sare, piper, condimente


MOD DE PREPARARE

Începem prin a tăia rondele ardeiul iute și castraveţii muraţi, apoi feliem roșia. Condimentăm feliile de baghetă și le ungem cu ulei de măsline, după care le introducem în cuptor. Amestecăm roșiile, castraveţii, salata, baconul și pieptul de curcan gătit pe grătar, după care adăugăm feliile de pâine proaspăt scoase din cuptor. Asezonăm salata cu ulei, sare, piper și alte condimente.



Burger „Beauty & The Beef”


INGREDIENTE
❙❙ 100 g carne de vită Black Angus
❙❙ 1 ceapă tocată mărunt
❙❙ 1 căţel de usturoi pisat
❙❙ 2 linguriţe cu amestec de oregano, cimbru, boia
de ardei
❙❙ 1 chiflă
❙❙ salată Iceberg
❙❙ sare, piper


MOD DE PREPARARE
Carnea de vită Black Angus se amestecă bine cu ceapa, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul şi mixul de ierburi aromatice. Compoziţia se lasă să se odihnească un sfert de oră şi apoi formăm chiftele şi le punem pe grătar. La baza burgerului puneţi chifla, apoi salata Iceberg, adăugaţi dulceaţa de ceapă, roşiile şi castraveţii muraţi. Asezonăm cu sos BBQ, ketchup sau muştar, după preferinţă.



Salată de vită cu vită aromatizată


INGREDIENTE
❙❙ 50 g carne de vită
❙❙ 50 g rucola
❙❙ 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin
❙❙ 1/4 lingură de oţet balsamic
❙❙ 1/4 lingură de oţet de vin roșu
❙❙ 50 g porumb
❙❙ 3 roșii cherry
❙❙ 30 g măsline
❙❙ 1/2 ardei gras
❙❙ 50 g căpșuni
❙❙ sos de zmeură
❙❙ sare, piper


MOD DE PREPARARE
Tăiem roșiile cherry în două, ardeiul roșu se taie julienne, apoi feliem subţire căpșunile, adăugăm porumbul și amestecăm totul cu rucola. Separat, punem carnea de vită pe grătar și o lăsăm aproximativ 1 minut pe fiecare parte (pentru medium-rare). După ce o luăm de pe grătar, o tăiem julienne și o condimentăm cu sare și piper. Se aranjează vita peste salata de rucola cu ajutorul unui clește, după care se adaugă porumbul, roșiile cherry, feliile de ardei și celelalte ingrediente. Se servește imediat.



Scoici cu ardei iute, roșii și sos de vin


INGREDIENTE

❙❙ 400 g scoici
❙❙ 100 g roșii
❙❙ 50 ml vin rosé
❙❙ 50 g usturoi
❙❙ 10 g piper verde
❙❙ pătrunjel, busuioc
❙❙ 50 g unt
❙❙ 1 baghetă albă


MOD DE PREPARARE

Scoicile sunt aduse de la Marea Neagră și curăţate cu mare grijă. Separat, se pun 50 g de unt împreună cu usturoiul tăiat feliuţe. Se trage în tigaie pentru a da savoare preparatului, după care se adaugă 100 g de roșii proaspete și scoicile. Apoi se stinge preparatul cu 50 ml de vin rosé. Se presară piper verde, cel mai aromat tip de piper, peste scoicile scăldate în vin și pătrunjelul proaspăt. La final, pentru un plus de savoare și prospeţime, se adaugă 20 g de busuioc.


Reţete de Chef Scărlătescu

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului