4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu
Pe Cătălin Scărlătescu îl știţi din emisiunea Chefi la cuţite, de pe Antena 1, iar dacă vreţi să și gustaţi ce gătește (ca să nu rămâneţi cu impresia că doar se laudă la televizor cu asta), încercaţi o masă la Burgeri și scoici, din Centrul Vechi. Dacă nu puteţi asta, am furat noi patru reţete de la el. Încercaţi-le acasă, dar numai când Scărlătescu nu e prin preajmă.
Salată cu piept de curcan și curry
INGREDIENTE
❙❙ 75 g piept de curcan
❙❙ 50 g salată Iceberg
❙❙ 1/2 ardei iute
❙❙ 1/2 roșie
❙❙ ½ castravete murat
❙❙ 30 g bacon
❙❙ 50 g baghetă
❙❙ sare, piper, condimente
MOD DE PREPARARE
Începem prin a tăia rondele ardeiul iute și castraveţii muraţi, apoi feliem roșia. Condimentăm feliile de baghetă și le ungem cu ulei de măsline, după care le introducem în cuptor. Amestecăm roșiile, castraveţii, salata, baconul și pieptul de curcan gătit pe grătar, după care adăugăm feliile de pâine proaspăt scoase din cuptor. Asezonăm salata cu ulei, sare, piper și alte condimente.
Burger „Beauty & The Beef”
INGREDIENTE
❙❙ 100 g carne de vită Black Angus
❙❙ 1 ceapă tocată mărunt
❙❙ 1 căţel de usturoi pisat
❙❙ 2 linguriţe cu amestec de oregano, cimbru, boia
de ardei
❙❙ 1 chiflă
❙❙ salată Iceberg
❙❙ sare, piper
MOD DE PREPARARE
Carnea de vită Black Angus se amestecă bine cu ceapa, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul şi mixul de ierburi aromatice. Compoziţia se lasă să se odihnească un sfert de oră şi apoi formăm chiftele şi le punem pe grătar. La baza burgerului puneţi chifla, apoi salata Iceberg, adăugaţi dulceaţa de ceapă, roşiile şi castraveţii muraţi. Asezonăm cu sos BBQ, ketchup sau muştar, după preferinţă.
Salată de vită cu vită aromatizată
INGREDIENTE
❙❙ 50 g carne de vită
❙❙ 50 g rucola
❙❙ 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin
❙❙ 1/4 lingură de oţet balsamic
❙❙ 1/4 lingură de oţet de vin roșu
❙❙ 50 g porumb
❙❙ 3 roșii cherry
❙❙ 30 g măsline
❙❙ 1/2 ardei gras
❙❙ 50 g căpșuni
❙❙ sos de zmeură
❙❙ sare, piper
MOD DE PREPARARE
Tăiem roșiile cherry în două, ardeiul roșu se taie julienne, apoi feliem subţire căpșunile, adăugăm porumbul și amestecăm totul cu rucola. Separat, punem carnea de vită pe grătar și o lăsăm aproximativ 1 minut pe fiecare parte (pentru medium-rare). După ce o luăm de pe grătar, o tăiem julienne și o condimentăm cu sare și piper. Se aranjează vita peste salata de rucola cu ajutorul unui clește, după care se adaugă porumbul, roșiile cherry, feliile de ardei și celelalte ingrediente. Se servește imediat.
Scoici cu ardei iute, roșii și sos de vin
INGREDIENTE
❙❙ 400 g scoici
❙❙ 100 g roșii
❙❙ 50 ml vin rosé
❙❙ 50 g usturoi
❙❙ 10 g piper verde
❙❙ pătrunjel, busuioc
❙❙ 50 g unt
❙❙ 1 baghetă albă
MOD DE PREPARARE
Scoicile sunt aduse de la Marea Neagră și curăţate cu mare grijă. Separat, se pun 50 g de unt împreună cu usturoiul tăiat feliuţe. Se trage în tigaie pentru a da savoare preparatului, după care se adaugă 100 g de roșii proaspete și scoicile. Apoi se stinge preparatul cu 50 ml de vin rosé. Se presară piper verde, cel mai aromat tip de piper, peste scoicile scăldate în vin și pătrunjelul proaspăt. La final, pentru un plus de savoare și prospeţime, se adaugă 20 g de busuioc.
Reţete de Chef Scărlătescu
Comentarii