3 reţete reinterpretate ale cocktail-ului Bloody Mary

3 reţete reinterpretate ale cocktail-ului Bloody Mary

Puţine cocktailuri au născut atâtea legende și au inspirat atâţia barmani pe lumea aceasta precum Bloody Mary. Originile sale sunt pierdute în negura istoriei, însă cea mai plauzibilă variantă a genezei sale este plasată la începutul secolului trecut, după Revoluţia din Rusia, când nobilii emigranţi ruși au adus cu ei la Paris votca și caviarul. Proprietarul unui bar din capitala Franţei a început să creeze băuturi cu votcă și, la sfârșitul războiului, a inventat un cocktail cu suc de roșii, folosind sucul din conservele aduse de soldaţii americani la Paris. Ferdinand „Pete” Petiot și barul său din Rue Danou au devenit atât de populari printre americanii ajunși la Paris, încât francezul s-a mutat la New York câţiva ani mai târziu și a devenit managerul barului King Cole din hotelul Saint Regis. El și-a numit cocktailul Red Snapper și așa i-a rămas numele în meniul de la King Cole până în zilele noastre. Pentru un Red Snapper „a la Petiot” trebuie să amesteci într-un pahar înalt o măsură de votcă Stolichnaya, două măsuri de suc de roșii, o linguriţă de suc de lămâie, un strop de sare, unul de piper negru, unul de piper cayenne și doi stropi de sos Worchester. 


Reţeta a fost preluată sub diverse nume de toate barurile din New York în următorii ani, însă cocktailul a apărut pentru prima dată în public sub numele de Bloody Mary într-o reclamă la vodca Smirnoff, la începutul anilor ’40. În sprijinul acestei istorii vine chiar Hemingway, care relatează întâlnirea sa cu Petiot și cocktailul său la Paris și apoi la New York și care nu uită să menţioneze că un bun Bloody Mary se prepară într-un pitcher („orice recipient mai mic este ridicol pentru acest cocktail”).


Acest cocktail este celebru și pentru proprietăţile sale curative „de a doua zi”. Combinaţia dintre votcă (după principiul „cui pe cui se scoate”), sucul de roșii hrănitor și condimentele care îţi stimulează digestia și îţi pun în mișcare sângele a fost deseori binecuvântată de petrecăreţi în ultimele decenii. Reţeta clasică, inventată de Petiot, a fost îmbunătăţită în fel și chip de-a lungul timpului. Un ingredient care a devenit oarecum nelipsit din reţetă este sosul de Tabasco (pe care trebuie să-l folosiţi cu grijă, pentru că este foarte iute). Alte ingrediente foarte populare sunt hreanul dat prin răzătoare sau tăiat bucăţi, zeama de castraveţi muraţi sau saramura în care au stat măslinele verzi. Cocktailul este mai tot timpul garnisit cu o codiţă de ţelină, cu felii de lămâie sau de castravete murat.


3 reteţe reinterpretate


BLOODY MARTINI
Două măsuri de suc de roșii piure, o măsură de votcă, un ardei iute tăiat mărunt, o frunză de ţelină tăiată mărunt
Ingredientele se amestecă bine într-un shaker plin pe jumătate cu gheaţă și se strecoară într-un pahar de martini. Paharul se decorează cu o măslină verde.


SINGAPORE BLOODY MARY
Doi ardei iuţi roșii, 12 roșii cherry, un pumn de ghimbir tăiat mărunt, un pumn de lemongrass tăiat mărunt, o linguriţă de zahăr, o măsură mare de bar cu votcă
Ardeii (fără seminţe), roșiile și celelalte condimente sunt date prin blender, apoi amestecul este turnat într-un shaker cu gheaţă. Se adaugă votca, se amestecă bine și se strecoară într-un pahar. Adăugaţi sare și piper după gust.


BLOODY GAZPACHO
Două roșii medii tăiate, un morcov tăiat bucăţi, o jumătate de ţelină tăiată mărunt, un castravete curăţat și tăiat mărunt, sare și piper după gust, o linguriţă de suc de lămâie, 3 măsuri de votcă
Legumele și votca sunt date împreună prin blender. Amestecul este apoi turnat în pahare înalte pline cu gheaţă.


Vinuri bune şi băuturi fine, precum şi multe reţete şi articole utile găsiţi pe www.theliquorstore.ro.

Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

4 reţete simple şi gustoase recomandate de Chef Scărlătescu

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Cum poate apa minerală carbogazoasă să evidențieze aromele preparatelor și ale băuturilor?

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului

Uanderful, un loc unde mâncarea și serviciile sunt la înălţimea designului