Decoraţiuni DIY de toamnă
Decorarea locuinţei în ton cu sezonul nu e o noutate pentru nimeni, la fel cum nu e nici folosirea elementelor naturale. Creativitatea este cheia când vine vorba despre așa ceva, dar puţină inspiraţie n-a făcut vreodată rău cuiva. Așadar, rezervă-ţi o zi în propria agendă pentru a te plimba prin parc și, poate, pentru a da o fugă până la piaţă, pentru a-ţi procura tot ce îţi trebuie pentru acest proiect de decorare. Și alte câteva ore pentru a crea, cu propriile mâini, cele mai simpatice decoraţiuni homemade de toamnă:
Suporturi pentru pahare și farfurii din lemn .
Sigur, e la îndemână să îţi cumperi un set de coasters și unul de suporturi pentru farfurii, dar le vei putea spune vârsta în funcţie de numărul inelelor? Ai nevoie de doi bușteni, unul mai mare și unul mai mic, și de o drujbă sau de un bomfaier cu care să le „feliezi” subţire. Le poţi lăsa naturale, dar, dacă vrei să le folosești și în toamna următoare, ar fi ideal să le aplici un strat de lac protector.
Lădiţa cu bunătăţi
Poate obișnuiai să păstrezi legumele într-un sertar, într-o debara sau în frigider. Dar le poţi expune în moduri estetice și nu există niciun motiv pentru care să ratezi această ocazie. Cu atât mai mult cu cât, în cazul celor mai multe dintre ele, e preferabil să fie păstrate la temperatura camerei. Așa că achiziţionează câteva stinghii de lemn și construiește-ţi o lădiţă special pentru asta. Bonus: pe lângă legumele pe care le vei consuma, mai devreme sau mai târziu, poţi folosi câteva strict pentru decor (porumb, tărtăcuţe și altele).
Omul de paie
Aceasta e o decoraţiune pe care o poţi folosi cu succes și în camera copiilor, mai ales dacă știu povestea Vrăjitorului din Oz. Te poţi folosi de paie, nuiele sau chiar foi de porumb pentru a construi un astfel de personaj. Lasă-ţi imaginaţia să zburde și, cu siguranţă, rezultatul va fi unul unic.
Nuiele, surcele și alte uscăciuni
Poţi folosi o formă de prăjitură pentru a asambla o inimă din nuiele uscate. Taie-le în bucăţele mici, lăcuiește-le sau dă-le cu o vopsea spray și apoi lipește-le în forma pe care vrei să o obţii. Obiectul obţinut astfel poate fi folosit ca decoraţiune individuală, poate fi integrat într-o ghirlandă, poate fi aplicat pe o coroniţă sau atârnat cu sfoară, poate fi pus într-un bol alături de alte decoraţiuni și lista poate continua.
Miniaturi din ghinde și castane
Cui nu îi plac miniaturile? Sunt mici, drăgălașe și își găsesc locul oriunde: pe o poliţă, într-un bol, pe o tavă decorativă sau chiar în cutia cu jucării a celor mici. Culege câteva ghinde și castane din cel mai apropiat parc sau de pe o alee aleasă la întâmplare în drumul spre birou și lipește-le, pictează-le și decorează-le astfel încât să construiești cele mai credibile și haioase personaje.
Mansionul perfect pentru insecte
Poate că vei convinge cărăbușii, furnicile și gândăceii să rămână în afara perimetrului în care locuiești, dacă le construiești propriul penthouse. Ai nevoie de o ramă din lemn, pe care o vei obţine unind câteva șipci, de un buștean și de câteva crengi, de un adeziv rezistent și, preferabil, non-toxic și de o bormașină și un bomfaier. În aproximativ două ore vei construi cel mai frumos mansion pentru vizitatorii ocazionali, pe care îl poţi folosi drept decoraţiune pentru terasă.
Felinarul autumnal
Adună câteva frunze uscate, conuri, nuci, ghinde și castane și dispune-le, sub forma unui covoraș, în interiorul unui felinar. Aprinderea unei lumânări nu va mai fi cea mai sigură, așa că ideal ar fi să o înlocuiești cu una electrică, pe baterii.
Vaza cu frunze
Alege câteva frunze mari, de forme diferite și lasă-le la uscat timp de câteva zile. Scufundă-le apoi în vopsea albă și pune-le pe un ziar, să se usuce. Aranjează-le sub forma unui buchet, într-o vază albă și vei obţine cel mai sofisticat decor monocrom de sezon.
Suportul pentru lumânare
Împletește o coroniţă din frunze și folosește o vopsea spray bronz sau argintie pentru a o colora. Pune în mijloc un pahar scund și o lumânare în interiorul lui. Nu-i așa că ai cel mai drăguţ suport pentru lumânare din câte ai văzut?
Nu tabloul de familie, ci tabloul făcut de familie
Te-ai gândit că ai putea folosi frunzele drept pensule? Adună toată familia, alegeţi împreună o temă cromatică și înarmaţi-vă cu acuarele. Pictaţi frunzele pe partea cu nervuri în culorile dorite și umpleţi pânza tamponând ușor cu fiecare frunză. Nu e doar o activitate ideală în care se poate implica întreaga familie, ci și o formă de artă, cât se poate de personalizată.
Sunt o mulţime de elemente de care te poţi folosi pentru a crea decoruri unice de toamnă. De la tărtăcuţele pe care le găsești în pieţe la nuci, ghinde, castane, conuri, nuiele și bușteni din lemn, frunze și alte resturi vegetale uscate – toate pot fi folosite pentru a-ţi înfrumuseţa casa, în ton cu sezonul. Folosește-ţi creativitatea și vei obţine decoraţiuni deosebite, care vorbesc despre personalitatea ta și a locuinţei.
De Sînziana Pătru
Foto Getty Images
Comentarii