Decoraţiuni de Halloween
Pentru cei care vor dori să-și transfere în propriile locuinţe spiritul sărbătorii tomnatice, tot ce vor avea de făcut e să-și cumpere un dovleac. Dimensiunea acestuia ţine de gustul fiecăruia. Apoi, vă vor trebui câteva ustensile de tăiat, atât un cuţit cu vârf ascuţit, cât și unul bont, pentru a mări, după nevoie, spărtura din dovleac. O banală lingură poate fi și ea extrem de folositoare în aceste cazuri, mai ales pentru golirea conţinutului. Care nu se aruncă: unora chiar le place dovleacul copt, atenţie! De asemenea, o mică răzătoare utilizată pentru finisarea laturilor „gurii” dovleacului va fi și ea binevenită! Unii mai folosesc și napul pentru a-și decora casele cu același prilej (așa-numitul nap porcesc), dar răspândirea lui în România e încă într-o fază minoră, ceea ce face ca dovleacul să câștige detașat competiţia. Mai ales că dovleacul e mult mai mare și permite, cu ajutorul unei lumânări, mai mare sau mică, să devină o drăgălășenie de instalaţie de iluminat. Căci, în cele din urmă, despre asta e vorba: despre lumină, ce simbolizează victoria vieţii asupra morţii și a misterelor îngrozitoare cu care umanitatea a înzestrat-o de-a lungul timpului!
Ăsta poate fi și cel mai bun pretext pentru a vă decora sufrageria, casa sau curtea, după caz, cu o instalaţie de lumini, dintre cele folosite la Crăciun, la care puteţi adăuga o serie de dovleci mici, din carton, desenaţi, coloraţi și apoi tăiaţi conform dimensiunilor dorite. Cei mai talentaţi pot înlocui formele de dovleac cu cele de liliac, modelul stând mai peste tot la îndemână fiecăruia! Tot ce vă trebuie e o folie de carton, foarfecă, creioane colorate și ceva lipici. Sufrageria sau dormitorul pot primi, pentru câteva zile, „oaspeţi” drept un bostan mai mare, sau mai mulţi, ceva baloane umflate și tradiţionalele tărtăcuţe, cucurbitaceele sau dovleceii ornamentali abia așteptând invitaţia dumneavoastră de a vă face reședinţa mai veselă. Pentru cei care nu concept aranjamentele fără flori, un buchet de crizanteme, roșii de preferat, sau chiar de tufănele pot deveni o companie selectă pentru dovlecii bine aranjaţi pentru spectacol. Nu în cele din urmă, un dovleac copt, o prăjitură cu dovleac sau chiar o cupă de îngheţată cu dovleac pot întregi oricând tabloul idilic. Ca să nu mai vorbim despre o cupă de șampanie, chiar cu o banală citronadă la interior, pe „buza” căreia tronează ameninţarea unui alt păianjen de jucărie! Har și inspiraţie să aveţi!
În plus, cu foarte mici investiţii, vă puteţi decora casa la superlativ. Spre exemplu, o ramă mai veche de tablou, nefolosită de ceva vreme, și un șerveţel umed cu care în prealabil aţi șters de praf rama, pot deveni foarte repede componentele unui colţ tradiţional de Halloween. După ce aţi șters rama de tablou, trageţi cu grijă de șerveţel. Acesta trebuie bine întins pentru a deveni mai subţire și cât mai asemănător unei pânze de păianjen. După gust, daţi-i o formă de pânză de păianjen, prinzându-l în diverse colţuri ale ramei cu ajutorul unui banal capsator. Apoi, daţi o raită prin jucăriile cu care puștiul dumneavoastră a uitat să se mai distreze și sigur veţi găsi acolo un păianjen de plastic. Cu puţin superglue îl veţi include în „opera de artă” pe care aţi putea-o expune inclusiv la ușa de la intrare, pentru ca toată lumea, cu umor, desigur, să se bucure împreună cu dumneavoastră!
de Alexandru Catalan
Comentarii