De ce ai nevoie de muzică pentru un antrenament eficient? - Lifestyle Review
Puțini sunt cei care merg să facă sport fără căști în urechi. Muzica selectată corect ajută la creșterea ritmului, la menținerea ritmului corect sau, dimpotrivă, aduce o stare de relaxare profundă pentru a ajuta la recuperarea după antrenamente. Așadar, îmbunătățește-ți antrenamentele aducând un nou aparat în sală – player-ul muzical!
Ai intrat vreodată în sală fără forță și motivație, iar apoi totul a revenit la normal după ce ai auzit doar câteva note ale piesei preferate? Acesta este doar unul dintre numeroasele avantaje ale muzicii ascultate în timpul antrenamentelor.
Cum influențează muzica antrenamentul
Un playlist bine ales te motivează și te ajută să-ți depășești limitele. Are efecte asupra emoțiilor, ajutând la eliberarea stresului și la relaxarea minții. În funcție de efortul fizic, poate să anime sau să calmeze sportivul. Contează și faptul că muzica ce vine direct din căști te izolează de stimulii sonori din exterior, iar acest lucru te ajută să te concentrezi doar pe antrenament.
Muzica stabilește și ritmul, sincronizarea și fluxul mișcării. De exemplu, tempo-ul constant al cântecului ajută corpul să se obișnuiască cu secvențe de mișcări pe termen lung, de ex. în alergarea de fond sau gimnastica artistică.
Sunetele plăcute distrag atenția creierului de la durere și oboseală și, în consecință, poți să faci sport mai mult timp și mai eficient.
Cum îți setezi playlist-ul?
Merită să acorzi timp pregătirii unei colecții de piese pentru antrenament. Alegerea genului muzical depinde de gusturi, dar, dacă este posibil, alege melodii ritmate, de exemplu electronice sau rock și heavy metal, care să ajute la repetarea corectă a mișcărilor.
Ritmul melodiei se măsoară în bătăi pe minut (BPM). Acesta se poate estima cu ușurință bătând ritmul timp de 10 secunde și înmulțind numărul de bătăi cu 6. Astfel, la 20 de bătăi, tempo-ul este de 120 BPM. De exemplu, melodia „Livin' On A Prayer” a lui Bon Jovi are un ritm de 122 de bătăi pe minut și „Get Lucky” a lui Daft Punk feat. Pharrell Williams are 116 BPM.
Asociația Americană a Inimii afirmă că ritmul normal al inimii adulte în repaus este de 60–100 bpm, prin urmare:
- Ascultă melodii de încălzire la un ritm de 80-90 BPM
- Pentru a te liniști după antrenament, este recomandat un ritm de 60-70 BPM
- BPM care nu depășește 80 ajută în exercițiile de stretching - pentru cele mai bune rezultate, alege un spectru emoțional pozitiv sau neutru
- Gama recomandată pentru antrenamentul în sine este de 120-140 BPM. Muzica dinamică acționează ca un stimulent și provoacă un flux de adrenalină în sânge.
- Pentru antrenamentul intermitent, combină cântecele cu BPM mare și pe cele cu BPM mic
Apreciază sunetul
E bine să ai un sistem de sunet care să-ți permită să observi întregul spectru al unui album, indiferent de gen. Difuzorul dinamic de înaltă precizie și înaltă sensibilitate de 14 mm din HUAWEI FreeBuds 3 a fost atent reglat pentru a permite redarea oricărei note la strălucirea sa originală. Difuzorul de bas complex este ascuns inteligent în fiecare cască. Mai tare, mai intens, mai clar și mai percutant. Te simți de parcă ai asculta muzica într-un studio.
Procesorul avansat Kirin A1 furnizează un sunet superior pentru FreeBuds 3, îmbinând tehnici excepționale de prelucrare a sunetului digital cu un driver de înaltă sensibilitate reglat fin pentru a oferi muzică și reproducere vocală spectaculoase. Mai mult, noul sunet inteligent alimentat de cipul Kirin A1 are o multitudine de funcții de top precum conectivitate simplă și stabilă, latență ultra-scăzută și o abordare impresionantă a controlului zgomotului.
Pentru o experiență completă cu HUAWEI FreeBuds 3, descarcă aplicația HUAWEI AI Life și gestionează dispozitivul prin ajustarea nivelului ANC (Active Noise Cancelling), setând funcțiile de atingere dublă și multe altele.
Comentarii