Cum să alegi cel mai bun furtun de grădină
Atunci când locuiești la curte, știi că viața într-un astfel de mediu nu implică doar avantaje. Pentru orice cafea băută în diminețile de vară, în propria grădină, sub razele soarelui, există și zile în care ai mult de muncă pentru a îngriji grădina și curtea în care stai. Este necesar un efort fizic destul de generos pentru a putea păstra mereu podelele curate, gazonul îngrijit și gardurile fără impurități. Iar dacă efortul fizic nu este ajutat și de echipamente de calitate și eficiente, s-ar putea ca experiențețe să fie destul de chinuitoare. Tocmai de aceea, este important să îți alegi ustensile ușor de utilizat și versatile, care să aibă mai multe întrebuințări. Un exemplu de instrument care nu are cum să lipsească din arsenalul unui gospodar desăvârșit este furtunul de grădină.
Un furtun de grădină care funcționează eficient, te poate ajuta să îngrijești excelent gazonul, dar și să uzi plantele din grădină, să ajuți legumele să crească gustoase și frumoase sau chiar să îți speli mașina ori geamurile casei. Așadar, furtunul de grădină are multiple întrebuințări. Din acest motiv, este foarte important să alegi unul de calitate, pe care să îl poți folosi cu ușurință, dar care să fie și rezistent. Iată ce trebuie să iei în calcul.
Caracteristicile importante ale unui furtun de grădină
Dacă vrei să alegi un furtun de grădină potrivit nevoilor tale, trebuie să știi că există multe variante de produse de acest fel. Tocmai de aceea, poate fi destul de greu să găsești soluția optimă, însă poți stabili ca repere câteva caracteristici esențiale, care te vor influența atunci când utilizezi în mod regulat un asemenea aparat. Acestea sunt principalele particularități ale unui furtun de grădină:
Tipul de furtun - poate fi extensibil (ușor de deplasat, practic, nu ocupă mult spațiu, poate fi derulat și rulat cu lejeritate), flexibil sau plat (are pereții subțiri, ceea ce îi face să fie destul de sensibili, dar și ușir de rulat în același timp. Trebuie folosit cu atenție, pentru a rămâne mereu drept și a nu fi strangulat), cu picătură (elimină o cantitate destul de mică de apă, este folosit îndeosebi în agricultură în perioadele de secetă agresivă) sau de tip aspersor (potrivit pentru suprafețele întinse, care nu pot fi udate manual. El este montat și trimite cu presiune apă din găuri pe suprafața terenului ce trebuie irigat).
Lungimea - atunci când ai de îngrijit doar o curte foarte mică, este suficient un furtun destul de scurt, de doar 3-5 metri. Însă când ai de udat o suprafață foarte intinsă, este de preferat să te orientezi către un furtun cât mai lungi. Cele mai calitative variante de pe piață pot ajunge și la o lungime de 100 de metri, în așa fel încât să poți acoperi cu ele și o întreagă livadă.
Diametrul și grosimea pereților - cu cât diametrul unui furtun este de o dimensiune mai generoasă, cu atât el va fi mai eficient. Un furtun cu un diametru interior de 12 mm poate face față cu brio unei grădini extinse și o poate uda într-un timp destul de scurt.
Accesoriile - atunci când cumperi un furtun pe care vrei să îl folosești pe o suprafață întinsă, trebuie să iei în calcul faptul că el trebuie să fie ușor de transportat. Tocmai de aceea, este de preferat să mergi pe o variantă de kit, care să implice accesorii precum un cărucior cu suport pentru furtun. Acesta îl va face să fie ușor de manevrat și de tranportat, deoarece cărucioarele dispun inclusiv de roți.
Site-ul TopStrong îți pune la dispoziție o gamă variată de furtunuri de grădină, dintre care poți alege cea mai bună opțiune pentru tine și grădina ta. Trebuie să ții cont de specificul suprafeței pe care o ai de irigat, dar și de celelalte întrebuințări pe care i le-ai putea aloca furtunului. Cu cât el este mai eficient, cu atât îi vei putea găsi mai multe întrebuințări în gospodărie.
Comentarii