Cool people, cool choices
Sandra Stoicovici împarte cu generozitate momente preţioase cu cititorii prin intermediul blogului ei, un spaţiu unde detalii frumoase legate de lifestyle te îndeamnă să visezi la călătorii, la escapade romantice și la ieșiri cu prietenii. Care sunt locurile la care s-ar întoarce și pe care le recomandă, dar și cum ar arăta mesele ideale pentru ea și Matei, alături de care construiește cel mai des little stories, ne povestește chiar ea!
Plăcerea de a mânca și gusturile care ne plac își au rădăcinile și în amintirile în copilărie. Care sunt preparatele care au efect proustian pentru tine?
Dintre preparatele culinare care îmi evocă copilăria, casa părintească sau perioadele petrecute alături de bunica mea, aș menţiona mâncărurile de tip slow-food sau soul food - fripturile coapte îndelung la cuptor cu piure de cartofi, diverse sortimente de pește (eu fiind din Constanţa, la noi în casă se servea foarte des pește), diverse feluri de ciorbe și supe și, ca desert, prăjitura cu vișine și tiramisu (sora mea face unul dintre cele mai bune tiramisu).
Există un fel de mâncare pe care nu l-ai refuza niciodată și pe care ţi-ai dori să știi să îl gătești și tu? Unde îl găsim?
Îmi plac la nebunie midiile cu sos de vin și usturoi și tentaculele de caracatiţă pe plită, iar cele mai bune sunt la Bacaro Port și Bacaro 2, în Portul Tomis, restaurante specializate în pește și fructe de mare, unde mergem să mâncăm aceste preparate de fiecare dată când ajungem în Constanţa.
Pe parte de gătit acasă, am încercat de câteva ori alături de soţul meu, Matei (care este un priceput și pasionat în ale bucătăriei), să facem midii în sos de vin cu usturoi și pot spune că au ieșit destul de aproape de reţeta de la Bacaro. Altfel, pe parte de gătit acasă, aici nu am niciodată emoţii, Matei mă surprinde în fiecare seară, când ajungem de la birou și luăm cina împreună, cu tot felul de mâncăruri delicioase, nu ducem niciodată lipsă de răsfăţ culinar, iar de multe ori preferăm să stăm să gătim acasă tot ceea ce poftim să mâncăm, gustul și aromele preparatelor fiind de multe ori mai bune decât găsim dacă ieșim să mâncăm în oraș.
Atmosfera plăcută, servirea promptă și calitatea mâncării sine qua non pentru o ieșire la masă cu satisfacţie și bună dispoziţie incluse în preţ. Ai găsit în București locuri care să le bifeze pe toate? Care sunt detaliile de care ţii cont când alegi locurile în care mergi să mănânci?
Criteriile după care alegem locurile în care mergem să mâncăm ar fi în primul rând mâncarea și serviciile, dar și, nu neapărat pe locul doi, atmosfera, decorul și mood-ul general. Sunt locuri foarte faine în București, unde le întâlnim pe toate și care ne fac să revenim de fiecare dată.
Dacă ai musafiri care nu au mai fost (sau nu au mai fost de mult timp), în București, unde i-ai duce? Care sunt locurile care crezi că ar trebui neapărat vizitate pentru a simţi din plin atmosfera orașului, inclusiv din punct de vedere culinar?
Printre locurile preferate de noi, unde evident am scoate și prieteni la masă, s-ar număra: Simbio pentru partea de brunch; Modelier sau Switch.eat pentru burgeri, coaste; YOSHI pentru sushi, ramen și mâncare japoneză; PizzaMania pentru cea mai bună pizza din oraș cu maia și Sardin pentru preparate mediteraneene.
Întrucât se apropie cu pași repezi sezonul cald, care ar fi terasele, roof-top-urile sau grădinile/ceainăriile unde consideri că merită să ne petrecem serile?
Pe parte de rooftops, nouă ne place Linea Closer to the Moon, dar multe alte localuri menţionate anterior au ca variantă de vară și grădină sau terasă. O grădină faină este la Simbio și la Edo Sushi & Garden. Dintre localurile cu terasă cozy la stradă, îmi plac Mara Mura sau Frudisiac.
Ne recomanzi 3 locuri pentru întâlniri romantice?
YOSHI este foarte intim și cozy pe partea asta, de asemenea e fain Poesia, unde poţi mânca cele mai bune scoici Saint Jacques, sau Salon Golescu.
Ne recomanzi 3 locuri pentru ieșirile cu prietenii?
La Pâine și Vin este cool de mers cu gașca, locul e fain și mâncarea e bună, dar aș merge oricând și la Sardin sau la Energiea.
Ne recomanzi 3 locuri pentru business meetings sau pentru a lucra în oraș?
Pe parte de întâlniri sau ca să lucrez on-the-go, eu prefer de obicei să merg la cafenele - TwoMinutes, BOB Coffee Lab sau Origo.
Imaginează-ţi că ai musafiri la masă și poţi pregăti meniul selectând preparate din diverse restaurante din oraș. Ce anume ai alege?
Ca să se justifice numărul mare de dish-uri și diversitatea preparatelor, să presupunem că musafirii noștri sunt înfometaţi și gurmanzi și nu se uită la numărul de calorii. În deschidere aș alege un platou antipasto de la Pâine și Vin, cu mix de bunătăţi de la producători locali, apoi o selecţie de pizza de la PizzaMania, după care artileria grea - burgeri de la Hashtag Pub și coaste cu sos BBQ de la Modelier.
Pentru cei care preferă mâncarea mai light, aș merge pe un platou de sushi de la YOSHI sau midii/caracatiţă de la Bacaro (în situaţia ideală în care ar livra din Constanţa la București), iar la desert i-aș trata cu dulciuri semnate Mara Mura sau mix de sortimente de clătite și pancakes de la Maison des Crêpes.
Cum ar arăta restaurantul ideal pentru tine? Cine l-ar decora, cine ar fi Chef și care ar fi din punctul tău de vedere atmosfera care adună oamenii la masă?
Daca ar fi ca vreodată eu cu Matei să avem un bistro al nostru (idee care evident ne-a trecut prin minte la un moment dat), ne-ar plăcea să ne ocupam personal de partea de decor (ambii suntem înclinaţi către zona asta artistică și pasionaţi de design și decor interior), evident sub îndrumarea unui profesionist pe partea de arhitectură și tehnică. Legat de stil, ne place direcţia scandinavă, minimalistă, cu mult lemn, cromatica alb, negru și griuri spălate, plante exotice de decor - monstera, strelitzia. Pe parte de Chefs, i-am alege pe Raymond Blanc, Bobby Flay, Jamie Oliver sau Gordon Ramsey, însă sunt din păcate ocupaţi cu ale lor.
O variantă destul de fezabilă ar fi și Matei, care cu siguranţă ar putea semna un întreg meniu cu preparate-vedetă care să încânte orice gusturi.
Pe parte de mood, am merge pe muzica lounge, jazzy, ceva cozy și care să întregească feeling-ul localului. Undeva pe perete, am mai face un panou mare de tipul moodboard, plin cu fotografii printate ale prietenilor noștri de pe Instagram.
Blog: littlestoriesofmylife.com
Insta: @littlestoriesofmylife
De Ana-Maria Năcioiu
Foto: arhiva personală
Comentarii