Chakre și drumuri revoluţionare
Să îţi povestesc - foarte pe scurt - despre chakrele energetice. Un subiect delicat, care pentru mine a luat forma unei experienţe revelatorii, fără să necesite prea multe explicaţii sau o înţelegere mai profundă decât cea pe care am trăit-o, prin prisma doamnei R.
Această experienţă a devenit rapid studiu de caz pentru mine. Vorbesc în fiecare articol din și despre sufle t, dar a cum vreau să pun și ceva cunoștinţe lângă aceste trăiri. Nu mă erijez în vreun specialist, dar dacă mie mi-a deschis uși încuiate, poate mai găsesc câţiva „încuiaţi“ out there. Deci, ce sunt chakrele? Știm deja că Universul este alcătuit din energie, iar corpul uman nu poate face excepţie de la regulă. Culturile antice știau că toate fiinţele vii au și poartă în ele o forţă a vieţii ce îi animă. Ei au numit aceste centre energetice care se află și care funcţionează în noi toţi: chakre. „Chakra“ este un vechi cuvânt sanscrit, care se poate traduce „roată“. Sunt șapte, în corpul uman, aliniate de la baza coloanei vertebrale până în creștetul capului. Chakrele guvernează stările interioare ale fiecărei persoane. Când cele șapte sunt în echilibru, starea de bine a spiritului și a minţii este și ea una satisfăcătoare. Mai multe poţi citi singurică/ singurel, ave, Google!
Revenind la experienţe ceva mai personale și, așa cum îţi spuneam, revelatorii, printr-o recomandare insistentă, dar călduroasă, am ajuns pe mâinile doamnei R. În primele minute ce au urmat întâlnirii noastre, m-a „citit“ ca pe o carte deschisă și lăsată la vedere. Fără să intru în detalii ce nu-și au rostul aici, pot să spun că, după ce a terminat doamna R. cu mine, simţeam că plutesc. Simţeam că tot plumbul din picioare mi-a fost scos și am rămas cu un sentiment de liniște incomparabil. It all makes sense. Atunci când există un dezechilibru în organism, el se reflectă și în exterior. În textura pielii, în cuvintele pe care le rostim, în energia pe care o degajăm. Vampirii energetici sunt acei oameni care, în urma unui contact cu ei, ne lasă epuizaţi și fără vlagă. Relaţiile defectuoase ne compromit și ajungem, într-un final, să spunem „n-a fost să fie“. Citim cărţi selfhelp și ne dezinformăm. Trăim aceleași insuccese over and over again. Sunt ferm convinsă că atragem ceea ce gândim. Că suntem oamenii cu care ne petrecem cel mai mult timp, că suntem sentimentele pe care le lăsăm să ne domine. Refuzul de a închide un capitol, frica de noutate, lipsa încrederii în ceva mai presus decât tine, toate sunt emoţii rele, care ne dezechilibrează și care ne aduc în aceleași situaţii din care vrem să ieșim.
„Revolutionary Road“ este un film pe care îl recomand, nu pentru povestea de 50s romance gone bad, dintre Kate Winslet și Leo Dicaprio, ci pentru mesajul pe care vrea să-l transmită. April spune: „No one forgets the truth. They just get better at lying“. În replica asta zace toată filozofia mea de viaţă. M-am hotărât, acum ceva timp, să îmi revoluţionez modul de gândire. Să îmi accept trecutul și să nu mai pretind că n-a fost. Să iau viaţa în piept în fiecare dimineaţă, cu aplomb. Aleg să văd binele din oameni, așa cum câţiva au ales să vadă binele din mine. Nu fugi de propriile emoţii, pentru că se vor întoarce mai puternice și vei fi mai puţin pregătit/ă să le gestionezi. Lasă totul să decurgă natural și firesc. Unii oameni vor pleca. Lasă-i. Alţii te vor răni, iartă-i. Bucură-te de cei care rămân și de puţinii care te vor iubi. Iubește-i înapoi, fără rezerve!
Vreau să închei prin a le mulţumi acelor câtorva persoane responsabile pentru binele meu de astăzi. Vă știţi cine sunteţi. Pilonii fundaţiei mele, mă ajutaţi să pun cărămidă peste cărămidă, cu fiecare întâlnire, cu fiecare sfat, cu fiecare atingere. Sunteţi oameni înzestraţi și mă bucur că v-am cunoscut!
De Raluca Bălănică
Comentarii