Secretele produselor mele de înfrumusețare home-made

Secretele produselor mele de înfrumusețare home-made



Home-made este noul trend atunci când vine vorba despre produse de înfrumusețare! Te-ai gândit vreodată cum ar fi să îți prepari cremele de față în propria ta bucătărie? Avantajele acestui trend țin atât de partea financiară, cât și de cea a calității. Să îți faci propriile creme este economic. Cu prețul unui produs cumpărat din magazin poți achiziționa consumabile pentru a face de 5-10 ori mai multe produse în casă, lucru minunat pentru buzunarul tău.


Probabil cel mai important motiv pentru a-ți face propriile produse de frumusețe este controlul asupra ingredientelor. Tot ce vei face în bucătăria ta (dacă nu ești chimist) va fi 100% natural. Vei ști exact ce conțin produsele de pe raftul tău și ce efect pot avea asupra pielii, un aspect important pentru cei care suferă de alergii. Și, nu în ultimul rând, acest trend, „produse home-made”, îți dezvoltă abilitățile creative. Toată lumea iubește să primească daruri lucrate manual, iar când va veni momentul îți vei surprinde prietenele cu un produs de beauty făcut chiar de tine!


Este adevărat că am multe rețete dragi, testate de-a lungul timpului, și m-am gândit să împărtășesc cu tine o parte dintre ele.



Cremă pentru mâini 

Cu doar patru ingrediente, această cremă de mâini este foarte hidratantă. Untul de shea, cel mai bun prieten al pielii tale, stă la baza rețetei mele. De ce am optat pentru acest component? Hidratează foarte bine, este o sursă de vitamina A și E, cu rol reparator și calmant, iar ce îmi place cel mai mult este că intră repede în piele. Uleiul de floarea soarelui calmează pielea iritată și este extraordinar de hidratant, motiv pentru care vei adăuga o cantitate foarte mică. Iar uleiurile esențiale pe care ți le propun au și ele proprietăți benefice: eucaliptul este antiseptic, iar lemongrassul are valori aromaterapeutice, îndepărtând stresul și insomniile. 


Ingrediente: 

85 grame unt de shea 

1 lingură de ulei de floarea soarelui 

10 picături de ulei de lemongrass

4 picături ulei de eucalipt 


Topește într-o cratiță untul de shea și uleiul de floarea soarelui, iar când cele două se contopesc răstoarnă totul într-un bol de sticlă și adaugă picăturile de ulei esențial. Amestecă totul cu un mixer de mână, apoi pune conținutul la frigider pentru 25 de minute sau până când devine aproape solid. Când este gata, scoate amestecul din frigider și mixează compoziția pentru 30-40 secunde, până când devine spumoasă și își dublează cantitatea. Transferă totul într-un borcănaș sau în recipientul în care vrei să ții crema de mâini.




Plasturi pentru punctele negre 

E o nebunie cu aceste benzi, iar eu îți voi recomanda o rețetă pe care o poți face acasă și care conține doar două ingrediente! Și, cel mai important, niciunul dintre ele nu implică parabeni, precum cele din comerț. Ai nevoie de un produs lactat: chefir, iaurt sau lapte. Prefer să folosesc chefir, deoarece conține probiotice, acid lactic și aminoacizi. Toate aceste elemente repară și fac tenul mai catifelat. Celălalt ingredient este gelatina, dar alege una de calitate foarte bună.


Ingrediente: 

1 lingură de gelatină 

1½ lingură de chefir


Amestecă ingredientele într-o oală la foc mic până se topesc, apoi lasă să se răcească conținutul, dar nu de tot, ci atât cât să poți pune amestecul pe piele fără să te arzi. Pune un strat subțire pe toată fața sau doar în locurile unde vrei să îndepărtezi punctele negre. Aplică totul cu o lingură sau cu o spatulă. Lasă să acționeze pe față 10-15 minute, apoi îndepărtează fâșiile la fel cum ai face cu benzile din comerț.




Demachiant 

Promit că acest produs este pe cât de ușor de făcut, pe atât de practic! Este nevoie de doar două ingrediente: ulei de jojoba și vitamina E. Uleiul de jojoba este o ceară lichidă rezultată după presarea semințelor de jojoba. Acest produs este ingredientul din natură cel mai asemănător cu sebumul uman, nu blochează porii și este potrivit pentru toate tipurile de ten. Dacă ai tenul gras, nu te speria, pentru că acest ulei îndepărtează excesul de sebum, permițând porilor să respire. Și, cel mai important, îndepărtează și machiajul waterproof! Vitamina E uleioasă este un antioxidant puternic care protejează pielea. Un sfat de care trebuie să ții cont este că acest demachiant nu trebuie ținut într-un recipient transparent. Lumina va oxida ingredientele! 


Amestecă 60 de grame de ulei de jojoba și o capsula de vitamina E (non GMO), iar opțional 3 picături de ulei esențial (eu folosesc ulei esențial de morcov). Pune ingredientele în borcănel și amestecă-le bine. Când vrei să te demachiezi, masează fața cu o jumătate de linguriță din amestec. Ai să fii surprinsă cât de repede este îndepărtată mascara! Apoi elimină excesul cu discuri demachiante.




Strugurel 

Îți voi da rețeta mea secretă pentru strugurel. Sunt sigură că vei fi la fel de încântată de calitatea lui, iar când vine vorba de preț, stai liniștită! Ingredientele sunt ieftine, iar canti - tatea rezultată îți va ajunge mai bine de jumătate de an.


Ingrediente: 

6 linguri de ulei organic de cocos (poți înlocui cu ulei de măsline sau unt de shea) 

2 linguri de granule de ceară de albine 

1½ lingură de pudră de sfeclă roșie sau pudră de hibiscus, dacă vrei puțină nuanță 

30 de picături din uleiul tău esențial (portocală și scorțișoară, grapefrut și lămâie verde sau mentă și levănțică). Alege mereu un ulei esențial cât mai bun calitativ.


Pune uleiul de cocos și ceara de albine într-o oală cu fund dublu, pe foc mic. Amestecă continuu ca să nu se prindă. Apoi adaugă uleiurile esen - țiale și încet-încet toarnă conținutul în recipiente. Lasă-l să se răcească pentru o oră și apoi te poți bucura de noul tău balsam de buze.




Un serum antiaging

Aplicat înaintea cremei, dimineața și seara, serumul antiaging poate avea un efect miraculos. Pătrunde repede în piele, iar bogăția ingredientelor acționează la nivel celular, stopând procesul de îmbătrânire. Serumul pe care ți-l propun are în compoziție 5 ingrediente naturale, fiecare cu proprietăți importante. Dar haide să le vedem pe rând!


Uleiul de măceșe penetrează adânc straturile pielii, regenerează celulele și crește producția de colagen. Este bogat în vitamina C, Omega-3, Omega-6 și Omega-9, acizi vitali care îți vor reda strălucirea și elasticitatea pielii. Acționează ca agent de hidratare și regenerează tegumentele pielii. Acest ulei are și efect antiaging datorită conținutului de Retinol, o substanță care determină revitalizarea celulelor, estomparea ridurilor și refacerea texturii pielii.


Uleiul de migdale dulci conține acizi grași, vitamine (D, E, B1, B2 și B6), proteine și săruri minerale (calciu, potasiu și magneziu). Acest ulei revitalizează pielea, reface pH-ul, tratează acneea și iritațiile, dar cel mai important e că îmbunătățește circulația sângelui.


Uleiul esențial de chiparos este astringent, antibacterian și antiseptic. Este folosit pentru tratamentul tenului gras și al tenului acneic, pentru tratamentul tenului cuperozic, stimulează capilarele și circulația venoasă.


Uleiul de tămâie are multe proprietăți benefice. Acesta conține alfa și beta thujene, alfa și beta pinene, limonene, camfene, sabinene și myrcene. Cele două substanțe alfa și beta îi dau uleiului proprietățile antibacteriene, antiseptice și analgezice.


Următorul ingredient este uleiul meu preferat. Uleiul de geranium are efecte deosebite în ceea ce privește regenerarea pielii. Este recunoscut pentru distribuirea egală de melanină, conferă luminozitate tenului și este bun tonifiant al pielii. Fetelor, un mic secret: datorită capacității de a stimula circulația limfei și de a elimina toxinele, uleiul de geranium acționează perfect împotriva celulitei.


Ingrediente: 

2 linguri de ulei de semințe de măceșe 

2 linguri de ulei de migdale dulci 

10 picături de ulei de chiparos 

10 picături ulei esențial de geranium 

7 picături de ulei esențial de tămâie


Amestecă toate ingredientele într-o sticluță de 50-60 de ml. Folosește serumul dimineața și seara. Și, ca orice serum, este suficient să aplici doar câteva picături pentru toată fața și pentru zona gâtului.




De Codrina Apostol

Foto: Getty Images



Comentarii

Mai multe

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Cele mai citite

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Top 10 loţiuni micelare

Top 10 loţiuni micelare

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Nuanțe de primăvară - rujurile Yves Saint Laurent

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

Life is your creation

Life is your creation