Kitul oricărei iubitoare de make-up
Indiferent dacă ești novice sau ai experienţă în arta machiajului, este esenţial să ai o trusă cu produse care să îţi permită să creezi orice look îţi dorești. De la beautyblender la pensule kabuki, piaţa este plină de tot felul de cosmetice! Știu cât de derutant poate fi atunci când intri într-un magazin plin de astfel de produse, așa că m-am gândit să îţi fac o listă cu cele care nu trebuie să lipsească din kitul tău! Sunt deja testate și și-au câștigat locul pe raftul din baia mea!
Produse esenţiale pentru faţă
1. Primer
Deși unele persoane nu îl consideră necesar, utilizarea lui reprezintă un pas vital în rutina mea de machiaj. Efectul primerului poate varia (uniformizează culoarea pielii, controlează sebumul, umple porii dilataţi), dar, în general, scopul lui principal este să păstreze pielea netedă și să fixeze machiajul. (MAC Prep + Prime Natural Radiance sau Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter)
2. Fondul de ten
Alegerea corectă a fondului de ten este probabil cea mai importantă parte. Nu este suficient să iei în considerare doar gradul de acoperire dorit, ci și tipul de piele și subtonurile ei. Dacă ești la prima achiziţie sau nu ai nimerit până acum unul potrivit tenului tău, îţi recomand să ceri părerea unui make-up artist și ia câteva eșantioane ca să le poţi testa acasă. Sunt multe site-uri care te ajută să găsești nuanţa potrivită tenului tău: Temtalia’s Foundation Matrix, Findation sau Colormatch. me. (Giorgio Armani Luminous Silk Foundation sau Guerlain Aqua Nude). Dacă vrei un aspect cât mai natural, atunci optează pentru un BB cream. Dacă ești începătoare în arta machiajului, utilizarea unui astfel de produs te va ţine departe de posibile greșeli. Cremele BB vin în mai puţine nuanţe și se adaptează pigmentului tenului tău, fiind mai ușor de aplicat. (Nars Velvet Matte Skin Tint sau L.A. Girl Pro BB Cream)
3. Concealer
Dacă ai probleme cu acneea, cearcănele sau petele pigmentare, concealerul este un must-have! Vei găsi pe piaţă produse cu grad de acoperire mai mare sau mai mic și în nuanţe diferite. Pentru acnee sau pete alege un concealer în nuanţa fondului de ten, iar pentru cearcăne optează pentru tonuri de piersică sau roz. Te sfătuiesc să alegi o paletă, astfel vei economisi bani. (MAC Concealer and Correct Palette sau Laura Mercier Secret Camouflage Palette)
4. Blush
Folosirea unui blush poate schimba întregul makeup. Este acel produs care nu lipsește din trusa mea, oriunde aș călători. Folosirea lui este esenţială, mai ales dacă ai un fond de ten cu grad mare de acoperire. Atunci tenul tău poate să pară tern și fără viață, iar acest produs îi va oferi prospeţimea și naturaleţea. Îl găsești în formule diferite (pudră, cremă, gel, stick) și optează mereu pentru o nuanţă cât mai naturală! Aplică-l în cantităţi mici, dacă nu vrei să arăţi ca un clovn! În general tonurile de piersică și roz se potrivesc unui ten deschis spre mediu, iar nuanţele de mov sau maro se potrivesc tenului închis. Recomandarea mea este să îl aplici de sub pomeţi spre tâmplă, puţin pe bărbie și discret pe tâmple. (Charlotte Tilbury Blush sau Nars Blush)
5. Highlighter
La fel ca multe alte produse de make-up, iluminatorul vine în diferite texturi: pudră, cremă, formă lichidă și stick. Fiecare are propriile sale beneficii, dar pentru începători recomand fie unul tip pudră, fie unul stick, fiind mai ușor de utilizat! Aplică-l pe lungimea nasului, deasupra pomeţilor și sub arcada sprâncenei! Eu îl folosesc și pe post de fard de pleoape atunci când mă grăbesc! (MAC Mineralise Skinfinsh Highlight sau Marc Jacobs Dew Drops Coconut Gel Highlighter)
6. Bronzer
Dacă îţi place un look ușor bronzat (personal, îl iubesc), un bronzer este obligatoriu în trusa ta! Alege unul cu o nuanţă, maximum două, mai închis decât tenul tău și, după ce îl aplici, blenduiește totul cât mai bine pentru un aspect natural. (Guerlain Terracotta sau Bobbi Brown Bronzer)
7. Spray-ul de fixare sau pudra
Rolul acestor produse e similar cu al primerului: să reziste machiajul cât mai mult. Există diferite formule în funcţie de tipul de finisaj pe care îl vrei (mat sau radiant) sau dacă vrei să aibă beneficii asupra pielii (absoarbe sebumul sau oferă hidratare). Tips: Pulverizează spray-ul pe toată faţa, iar pudra aplic-o doar în zona T. (Dermablend Setting Powder sau Prep+Prime Fix Plus MAC)
Produse esenţiale pentru ochi:
1. Primer pentru ochi
Acest produs este esenţial dacă vrei ca fardul de pleoape sau eyelinerul să reziste mai multe de 2-3 ore. Singurul inconvenient este faptul că blenduirea fardului devine mai dificilă după aplicarea acestui produs, dar te asigur că merită! (Urban Decay Eye primer sau Extende Eye Base MAC)
2. Fard de pleoape
Când vine vorba de fardul de pleoape, ai din plin de unde alege! Dacă ești la început de drum în construirea kitului de make-up sau dacă pur și simplu nu vrei să investești mulţi bani, achiziţionează o paletă cu nuanţe neutre, pe care le poţi folosi mereu. (Too Faced Sweet Peach Eyeshadow Palette sau NAKED Heat Palette Urban Decay)
3. Rimel
Mascara pur și simplu întregește machiajul! Este o modalitate simplă dacă vrei să îţi evidenţiezi privirea cu o simplă atingere. Nu necesită mare efort, iar dacă achiziţionezi un rimel bun vei vedea cum genele tale pur și simplu sunt mai dense, mai lungi sau mai curbate! (Roller Lash Benefit sau Instacurl Mascara MAC)
4. Tuș
Iubit de toate femeile, eyelinerul este un produs care necesită un pic de îndemânare. Dar, atunci când ai deprins tehnica, poate da dependenţă. Dacă nu știi cum să îl aplici, nu îţi cumpăra unul lichid, ci optează pentru unul tip stilou sau gel. (Illamasqua Precision Ink sau Black Track MAC Cosmetics)
5. Sprâncene
Optează mereu pentru forma lor naturală! Nu exagera cu pensatul și conturează-le cu nuanţe asemănătoare într-o intensitate cât mai mică pentru un aspect cât mai natural. Eu folosesc un stilou pentru stilizarea lor și un gel incolor pentru fixare. (Anastasia Brow Powder și Anastasia Clear Brow Gel)
Produse esenţiale pentru buze:
1. Luciu de buze
Acest produs, atât de popular, rămâne pe piaţă indiferent de trenduri. Știu că rafturile sunt pline de rujurile mate, dar, dacă ai buze subţiri, stai departe de ele. Un luciu de buze (chiar cu puţină culoare) te ajută să arăţi bine, mai ales când te grăbești! (Lancôme L'Absolu Gloss sau Chanel Rouge Coco Gloss Moisturizing Glossimer)
2. Ruj de buze
Indiferent de formula pe care o alegi, mată sau ușor satinată și hidratantă, trebuie să ai în kitul tău câteva culori de bază. De aceea, îţi recomand Anastasia Lip Palette, o paletă care te va ajuta să asortezi orice machiaj.
Pensulele necesare: Investește în pensule de make-up! Dacă îţi vei achiziţiona pensule de calitate, vei fi uimită cât de mult îţi poate fi ușurată munca și cât de bine va arăta la sfârșit machiajul. O dată pe săptămâna te sfătuiesc să le speli și să le dezinfectezi, chiar dacă le-ai folosit doar pe faţa ta. Kitul tău trebuie să conţină: o pensulă pentru aplicarea fondului de ten, o perie mică pufoasă pentru aplicarea blush-ului și una pentru bronzer, o pensulă evantai pentru aplicarea iluminatorului și una mare stufoasă pentru pudră. Alege două pensule de blending și una pentru aplicarea rujului! Bineînţeles că poţi aplica fondul de ten și concealearul cu un beautyblender!
De Codrina Apostol
Comentarii