Ce trebuie să conțină și de unde cumperi o trusă auto omologată RAR
Atunci când mergi cu mașina pe drumurile publice, te expui unor pericole. Din nefericire, nu poți controla tot ce se întâmplă în trafic. Chiar dacă circuli cu atenție și respectând toate regulile posibile, există în continuare un risc. Poți fi implicat în accidente de pe urma căruia să ai de suferit sau să aibă alte persoane de pătimit. Oricum ar fi, legea obligă șoferii să ia câveta măsuri de precauție în eventualitatea unor întâmplări nefericite. Printre aceste măsuri se află păstrarea în autoturism a unei truse medicale dotată cu echipamentele de bază, necesare pentru a putea acorda primul ajutor unei potențiale victime. Înainte de a alege un astfel de echipament, trebuie să știi că este nevoie să te orientezi către o trusă auto omologată RAR.
Această trusă conține un set de componente obligatorii prin lege, considerate a fi indispensabile pentru situațiile critice. Cu ajutorul acestui material vei putea afla cum arată lista acestor obiecte și de unde poți achiziționa o trusă auto care să respecte toate criteriile impuse de autorități.
Ce conține o trusă auto omologată RAR
Obligativitatea deținerii unei truse medicale de către orice posesor de autoturism este definită prin articolul 8 al Codului Rutier. Trusa face parte dintr-un set mai amplu de elemente care nu au cum să lipsească din arsenalul unui șofer. Pe lângă acest kit medical, mai sunt obligatorii vesta, triunghiurile reflectorizante și extinctorul.
Ordinul nr. 987/2007, emis de Minstrul Sănătății, prezintă lista elementelor care nu au voie să lipsească dintr-o trusă medicală auto, dar face anumite precizări și în legătură cu ambalajul trusei. Acesta trebuie să prezinte anumite particularități, pentru ca poliția să nu amendeze șoferii pe care îi verifică. Iată ce nu trebuie să lipsească dintr-o trusă medicală:
Lista cu elementele conținute de trusă;
Dispozitiv pentru respirație gură la gură, cu filtru sau valvă unidirecțională;
Foarfecă cu vârfuri boante, cu lame care pot tăia material textil gros de minimum 2mm;
Rolă de leucoplast de minimum 2,5 m x 2,5 cm;
Broșură cu instrucțiuni de prim ajutor;
Folie de supraviețuire izotermă de dimensiuni 2,10 m x 1,60 m;
Cel puțin șase ace de siguranță cu dimensiuni de minimum 4 cm;
Fașă elastică de 5 cm x 4 m;
Cel puțin patru plasturi de dimensiuni 6 cm x 10 cm;
Cel puțin cinci pachete de câte 25 de bucăți de conprese de tifon sterile (10 cm x 8 cm);
Cel puțin patru bucăți de fașă de tifon, pentru fiecare dintre variantele de dimensiuni de 5 cm x 4 m și 10 cm x 4 m;
Două bucăți de bandaj triunghiular care nu se poate deforma, cu două laturi de cel puțin 80 cm;
Cel puțin patru bucăți de pansament steril absorbant;
Două perechi de mănuși de unică folosință, din latex sau polietilenă.
Așadar, lista „ingredientelor” pe care trebuie să le conțină o trusă medicală care să respecte rigorile impuse prin lege nu este deloc una scurtă. Tocmai de aceea, șoferii sunt interesați să achiziționeze truse gata puse la punct, care să respecte aceste rigori, dar și pe cele referitoare la ambalaj. Acesta trebuie să fie extrem de etanș închis, pentru a nu permite pătrunderea la interior a substanțelor ce ar putea periclita calitatea elementelor din trusă. Sunt incluse aici umezeala, praful sau carburanții. De asemenea, dimensiunile trebuie să fie corespunzătoare pentru ca trusa să poată fi depozitată în condiții sigure în mașină. Pe trusa medicală trebuie să fie menționate denumirea produsului, dar și adresa și numele producătorului.
De unde cumperi o trusă medicală de calitate
Pentru a fi sigur că alegi o variantă de trusă care să conțină toate elementele impuse prin lege, este necesar să apelezi la vânzători autorizați și consacrați în domeniu. Vesta Magazin oferă soluții complete de truse auto perfect echipate și care îți vor asigura siguranța și liniștea pe drumurile publice.
Comentarii