ATRA, destinație de vară în Valea Doftanei
Aflată la doar 90 de minute de București, între munții împăduriți, pe malul lacului Paltinu, Atraeste o apariție aparte în tabloul localurilor clasice de la munte, având un design avangardist, integrat într-un mod ingenios în geometria peisajului.
Cele 9 camere ale pensiunii sunt intim ascunse în panta malului și permit vederea neobstrucționată spre lac, prin geamurile largi și de pe terasa privată a fiecărei camere. Restaurantul gourmet Atra, din cadrul pensiunii, a devenit o destinație în sine, datorită experienței unice, rar întâlnite în pensiunile și vilele de la munte – fine dining în inima munților.
Anul acesta, restaurantul Atra a fost inclus în unul dintre cele mai vechi și respectate ghiduri culinare din lume – Gault&Millau –, cu un punctaj de 13.5 și 2 bonete. Iar la gala de premiere Gault&Millau, Chef Alexandru Dumitru a câștigat premiul Terroir al serii, oferit pentru calitatea ingredientelor, autenticitatea și colaborarea cu producătorii locali. La crearea meniului sezonier a la carte și a celor de tasting, Chef Alexandru se ghidează după conceptul Farm to Table, oferind preparate bazate pe ingrediente de sezon, furnizate de fermierii, ciobanii și producătorii locali, cultivate în grădina restaurantului și culese din pădurile din împrejurimi.
În sinergie cu conceptul de Farm to Table și promovarea produselor românești, lista de vinuri conține exclusiv vinuri ale celor mai apreciate crame românești. În acest demers, Andrei Popa, somelierul in-house, moderează în fiecare seară de sâmbătă o cină food & wine pairing, în care vinurile leagă prietenii cu preparate fine dining pentru a stârni emoții. Cei interesați să petreacă o vacanță activă la Atra pot opta pentru o serie de activități outdoor, cum ar fi offroad cu picnic în vârf de munte, pescuit sportiv, echitație, mountain bike sau caiac.
Comentarii