Spectacole de neratat în perioada 17-21 ianuarie
Șapte Seri îți prezintă piese de teatru-eveniment ce nu trebuie să le ratezi în zilele ce urmează.
Miercuri, 17 ianuarie I ora 19:15
Fata din curcubeu de Lia Bugnar
Cu: Marcela Motoc
Regia: Lia Bugnar
"Fata din Curcubeu" este o pledoarie pentru păstrarea convingerii că totul pe lume are un sens, chiar dacă acesta se prezintă indescifrabil.
Franceza și româna au făcut un cuplu inedit în spectacolul pe care Marcela Motoc l-a jucat în 2013, la Teatrul de l'Orme, Paris - arondismentul 19, cartier în care au locuit cândva Jacques Brel și Edith Piaf. Româna și franceza se îmbină din nou, în noua versiune propusă de actriță publicului român.
Coproducție Teatrul de Artă București și Asociația Cortina.
Preț bilet de la 31,5 lei/21 lei (studenți/pensionari).
Joi, 18 ianuarie I ora 19:15
Șase din 49 de Spiró György
Cu: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu
Regia: Alexandru Maftei
Premiul pentru Cea mai buna actriță (Dana Voicu) și premiul pentru Cel mai bun actor (Liviu Cheloiu), la Comic 7 B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, septembrie 2017
Selectat în FNT - Festivalul Național de Teatru, 2014
Ce i se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli, atunci când este pus în fața unui bilet câștigător la loto, care valorează 10 milioane de euro? Cei doi, soț și soție, părinți a doi adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă, până la frică paralizantă sau paranoia avansată.
Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet, încet, la iveală, într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică ce culminează cu un gest extrem.
Preț bilet de la 31,5 lei/21 lei (studenți/pensionari)
Vineri, 19 ianuarie I ora 19:15
Să-i îmbrăcăm pe cei goi de Luigi Pirandello
Cu: Simona Popescu, Cristian Șofron, Marius Stănescu, George Constantinescu, Marin Grigore, Anca Bejenaru
Regia: Dan Lăcătușu
Spectacolul își propune să vorbească despre necesitatea, existentă în fiecare om, de a-și creea o proprie realitate echivalentă cu un vis, cu o iluzie. Cine suntem noi în acest vis, în această iluzie pe care ne-o creăm?
Pirandello descrie relația dintre sine și lumea socială, introducând conceptul de "mască". Personajele lui joacă întotdeauna, conștient, un rol în relația lor cu socialul.
Acest rol este difinit de Pirandello ca mască. Masca este aspectul exterior pe care individul, persoana, și-l asumă în cadrul societății, din proprie voință, sau pentru a nu fi judecat de societate. Identitățile sunt create în situații. Ceea ce asigură unitatea unei personalități este, de fapt, seria capacităților de a prelua realitatea externă. Identitățile sunt roluri și măști pe care le folosim pentru a comunica cu alte persoane. Identitățile noastre sunt create de alții.
Spectacolul este realizat în coproducție Teatrul Nottara - Teatrul de Artă București.
Preț bilet de la 31,5 lei/21 lei (studenț/pensionari)
Sâmbătă, 20 ianuarie I ora 20:15
Voyeur de Gardner McKay
Cu: Alexandra Ioniță și Tudor Istodor
Regia: Claudiu Istodor
Premiul pentru interpretare masculină (Tudor Istodor, "Peter") la Undercloud - Festival de Teatru Independent de Orice, 2015
Voyeur este un thriller psihologic de o extraordinară încărcătură emoţională. Protagoniştii spun povestea unui psihopat care hărţuieşte femei şi care, departe de a le agresa fizic, reuşeşte să le ţină sub o continuă teroare, într-un joc al minţii care forţează graniţele moralităţii.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
Preț bilet de la 31,5 lei/21 lei (studenți/pensionari)
Duminică, 21 ianuarie I ora 20:15
Constelații de Nick Payne
Cu: Ioana Barbu şi Marin Grigore
Regia: George Dogaru
Invitat în FNTi - Festivalul Național de Teatru Independent, 2017
Invitat la HomeFest, 2017
O singură relație. Posibilități infinite. Un cuplu care trece dincolo de continuum spațiu/timp să exploreze posibilitățile infinite ale dragostei care-l leagă.
"Constelații" este o piesă despre liberul arbitru și prietenie. Despre teoria multiversului cuantic, dragoste și miere. Marianne este fizician la Universitatea din Sussex, Roland este un simplu apicultor. Se cunosc întâmplător la un grătar. Prima întâlnire nu iese deloc bine. Dar noroc că există și o a doua șansă, și o a treia, și a patra.
Constelații a avut premiera la Royal Court Theatre, Londra, în ianuarie 2012. Apoi, spectacolul a fost transferat la Duke of York’s Theatre, Londra, în noiembrie 2012. Trei ani mai târziu, spectacolul a avut premiera și pe Broadway, la Samuel J. Friedman Theatre, avându-i protagoniști pe Jake Gyllenhaal și Ruth Wilson.
A fost un succes răsunator.
Preț bilet de la 31,5 lei/21 lei (studenți/pensionari)
Bilete online pe mySTAGE.ro și Eventbook.ro.
Foto cover: Cristi Roman
Comentarii