Spectacole | 03 - 16 februarie 2017
Crima din strada Lourcine - Teatrul Naţional București, 3 februarie, ora 20:00
Pe scena Sălii Atelier, publicul se va întâlni cu o nouă piesă regizată de Felix Alexa, Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche, un maestru al vodevilului, care a încântat generaţii de spectatori din toată lumea, acum, într-o interpretare de mare fineţe – Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Ţăpeanu – şi într-o viziune incitantă, susţinută de scenografia Andradei Chiriac. Gagurile şi răsturnările de situaţie se ţin lanţ în această piesă ce descrie exact graniţa ambiguă dintre aparenţă și realitate, revoltă și resemnare, vinovăţia asumată și instinctul criminal...
Dama de cupă - Teatrul Nottara, Sala „George Constantin“, 8 februarie, ora 19:30
Dama de cupă Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, prezintă spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câștigătoare a Concursului European de Dramaturgie Pop Drama. Spectacolul vorbește, fără încrâncenare, despre relaţii de familie viciate și despre dependenţa de jocurile de noroc, folosindu-se de ludicul și umorul teatrului tradiţional napolitan. Regia artistică: Oana Leahu.
Idolul şi Ion Anapoda - ARCUB, 10 februarie, ora 19:00
O producţie dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice. Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas vor da viaţă unor personaje ce trăiesc relaţii marcate de pasiunea dezlănţuită și plină de contradicţii din anii frumoși ai Bucureștiului interbelic.
Carina pe drumul spre casă - Teatrul Apollo, 11 și 12 februarie, ora 20:00
Carina se pierde de părinţii ei într-unul din mallurile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, trebuie să găsească drumul spre casă. Drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc, fiecare piaţă, fiecare staţie de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina descoperă un oraș colorat și magic...
Ștrumfii – Live on stage - Sala Palatului, 12 februarie, ora 19:00
Marele Ștrumf, Ștrumful iscusit, Ștrumful cel lenes și adorabila Ștrumfette călătoresc pentru prima dată în România, din ţinuturi îndepărtate, pentru a transforma zilele friguroase de iarnă într-o primăvară caldă și primitoare. Până și vrăjitorul viclean, Gargamel, și cei trei păpușari vor însoţi micile creaturi albastre, în fantastica peripeţie a ștrumfilor. Mari și mici, veniţi pe 12 februarie, de la ora 19:00, la Sala Palatului! Bilet: 59-129 lei.
Gala Stelelor Baletului - Teatrul Naţional, 13 februarie, ora 20:00
Gala Stelelor Baletului la Teatrul Naţional! Spectacolul reunește stele ale dansului din cele mai prestigioase companii europene și lucrări de referinţă. Publicul îi va admira și aplauda, într-un spectacol de o graţie desăvârșită, pe: Dinu Tamazlacaru – Baletul de Stat din Berlin, Sonia Vinograd Guidotti – Baletului și Opera din Norvegia, Alexander Smoliyaninov – Teatrul Bolshoi din Moscova, Sabina Yapparova – Teatrul de Balet Mikhailovsky din Sankt Petersburg, Alexej Orlenco și Marina Kanno – Baletul de Stat din Berlin, Denis Veginy și Svetlana Gileva de la Opera Semper din Dresda, Ecaterina Kukhar și Alexander Stoyanov de la Opera din Kiev. BILET: 250 lei.
Butoiul cu fericire - ARCUB, 16 februarie, ora 19:30
Piesa povestește întâlnirea dintre doi oameni complet diferiţi și aparent incompatibili. Ea, Sanda, o chelneriţă trăsnită și amuzantă, care ia totul în glumă, deși nu are o viaţă prea roz, e trecută de prima tinereţe, are cazier, a văzut multe la viaţa ei, trăiește într-un oraș minier, obscur și are un bărbat gelos, singura ei perspectivă fiind participarea la Vocea României, unde să își spună povestea.
Nastasia - Teatrul Masca
Nastasia, după piesa Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu, este premiera care deschide la Teatrul Masca o nouă stagiune de interior. Spectacolul surprinde viaţa colorată a mahalalei bucureștene din anii ’30, cu personaje pitorești și destine teribile, marcate de dragoste și moarte. Din tabloul emoţionant al suburbiilor, se desprinde visul Nastasiei, dominat de conflicte puternice, realism brutal și aspiraţii. Visul Nastasiei transformă ca prin miracol o lume trăind numai din dragoste și moarte într-una a prieteniei, a zâmbetului, a liniștii și a luminii. Cum se va împăca visul Nastasiei cu lumea în care trăiește? Detalii, program și bilete, pe www.masca.ro.
Comentarii