Final de stagiune la Teatrul de Operetă și Musical Ion Dacian
Teatrul Naţional de Operetă şi Musical ''Ion Dacian'' sărbătorește finalul de stagiune. După o stagiune îmbogăţită cu un repertoriu nou, format din operete clasice şi musicaluri, a venit momentul să încheie în forţă. Pe 24 iunie vă propunem premiera unui spectacol-manifest, ''Bonjour, bonne nuit, Paris!'', pentru ca pe 25 iunie să vă introducem direct în povestea de dragoste a Victoriei şi a lui Koltay, la a treia reprezentaţie a operetei ''Victoria și al ei husar'' de Paul Abraham. Actorii Teatrului Național de Operetă și Musical își fac bagajele pentru concediu şi închid stagiunea pe 30 iunie cu opereta în trei acte ''Liliacul'' de Johann Strauss-fiul.
''Bonjour, bonne nuit, Paris!'' este un spectacol despre rezistență, respect, răbdare și, mai ales, despre iubire: de muzica, de teatru, de oameni.'' - Dana Rotaru
''Victoria și-al ei husar'', operetă în trei acte de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, redă povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria și husarul Koltay.
Subiectul operetei și idila celor doi ne poartă, rând pe rând, din peisajul însorit al Japoniei, în pitorescul St. Petersburg, ajungând apoi într-un orășel din Ungaria. Primul război mondial și anii ce i-au urmat pun dragostea lor la mari încercări. Victoria, crezându-și iubitul mort în război, se căsătorește cu un distins diplomat american, pe numele său Cunlight. Însă viața o readuce pe Victoria față în față cu Koltay, prima sa iubire. Deznodământul? Vă invităm să îl aflați!
''Liliacul'' (în germană, ''Die Fledermaus'') este o operetă în trei acte de Johann Strauss - fiul, cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul ''Le Réveillon'' scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la ''Theater an der Wien'', pe data de 5 aprilie 1874.
Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de ''Liliacul''.
Mai puteți găsi bilete puse în vânzare online pe: https://startickets.ro și http://www.ticketstore.ro.
Pentru mai multe detalii legate de spectacolele Teatrului Național de Operetă și Musical ''Ion Dacian'' accesați www.opereta.ro sau pagina de facebook a teatrului.
Comentarii