Nou val de confirmări la Fall in Love Festival

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival



Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: 

De La Soul, 

Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

- All you need is love. And a ticket. Or two. FALL IN LOVE. Come together -


De La Soul (SUA), Robin and The Backstabbers (Ro), Soundopamine (Ro), Șuie Paparude (Ro), The Mono Jacks (Ro), Jurjak (Ro), FiRMA (Ro), Karpov not Kasparov (Ro) și Otherside (Ro) sunt noii artiști confirmați în line-up-ul festivalului Fall in Love, ce va avea loc între 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogoșoaia. Aceștia se alătură numelor deja anunțate:  Liam Gallagher (UK), Disclosure DJ set (UK), Kaiser Chiefs (UK) sau Kovacs (NL).

 

De La Soul (SUA) – pentru prima dată în România, la Fall in Love Festival

 

Trio-ul american de hip hop va cânta în premieră în România la Fall in Love.

Apariția De La Soul în 1987 (Long Island, New York) avea să marcheze scena de hip-hop americană, pe care grupul nu a încetat să o modeleze timp de peste 20 de ani prin îmbinarea surprinzătoare de ritmuri și influențe sau prin versurile pline de mesaje sociale, menite să stârnească dezbateri. 

 

Posdnuos, Trugoy și Maseo, cei trei membri, au format în liceu o trupă care a atras atenția producătorului Prince Paul cu un demo numit „Plug Tunin”. Acesta ce a fost urmat de albumul de debut „3 Feet High and Rising”, considerat drept „o capodoperă a hip hop-ului”, lucru dovedit și de succesul comercial enorm înregistrat de acest material și de recenziile foarte bune primite de la publicațiile de specialitate. Revista „The Source”, spre exemplu, a nominalizat materialul în „Top 100 de albume hip hop din toate timpurile” spunând că acesta „este cu adevărat genial”. Au urmat noi albume de succes, ultimul fiind intitulat „And The Anonymous Nobody” (2016).

În 2006, grupul a primit un Grammy pentru colaborarea avută cu Gorillaz pentru single-ul „Feel Good Inc.” (apărut pe albumul cu numărul doi al Gorillaz, numit „Demon Days”). Iar în 2015, trio-ul a fost nominalizat în „Top 5 Best of” atât de cunoscutul NPR (National Public Radio), cât și de Soul Train (canal TV muzical american).

 

De La Soul sunt recunoscuți pentru contribuția adusă la dezvoltarea subgenurilor jazz rap și alternative hip hop. Iar, compozițiile lansate de acest trio pe piață, le-au adus respectul comunităților muzicale, fie ele de hip-hop, jazz, funk ori soul și au încurajat apariția unor noi grupuri de rap alternative, care au continuat să inoveze.

 

Șuie Paparude

Compusă din Michi (Mihai Câmpineanu), Mihai Dobre (Haute Culture) și Marius Andrei Alexe (MC Bean), trupa a scris un capitol important din istoria muzicii electronice de la noi. Apărută oficial în 1992, în Club A, proiectul aborda inițial un stil alternativ-new-wave. În 1995, au scos primul album, alături de DJ Vasile, intitulat „Șuie Paparude”.

În ultimii 19 ani, Șuie Paparude a rămas o prezență constantă prin intermediul albumelor lansate și al unui stil care a evoluat constant, dar a păstrat, ca fir roșu, statement-ul inițial. Șuie Paparude a fost, de altfel, și prima trupă românească de anvergură care a hotărât să-și pună gratuit albumul la download pe site. La finalul lui 2018, după o pauză creativă de nouă ani, trupa a revenit cu un nou album, numit „Șuie Paparude”, ce include 20 de piese, precum: „Mergem mai departe” și „Omul de gheață”.



 

The Mono Jacks

The Mono Jacks sunt un nume cunoscut al curentului alternative-indie rock din peisajul muzical românesc. Istoria The Mono Jacks a început în 2008, când Doru Trascău, liderul trupei AB4 a pus bazele acestui nou proiect. Stilul abordat scoate la lumină linii de chitară ce topesc tensiunea compozițiilor, amintind de sound-ul trupelor Interpol, Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies. „Now In Stereo”, albumul lor de debut lansat în 2010, a înregistrat un mare succes, iar single-urile „Maria”, „Come Back Girl” sau „Push The Pedal” au invadat radiourile și au făcut ca trupa să devină una dintre cele mai apreciate din peisajul autohton al rockului alternativ.


2011 a adus un nou material discografic, EP-ul „Fortunes”, ce include și cunoscutul hit „Gândurile” – un moment de cotitură la nivel muzical pentru trupă. După o scurtă pauză, The Mono Jacks, a revenit în 2015 cu un line-up fresh și un single nou, „Tablou”, o poveste despre dragoste și oportunități pierdute, piesă care marchează un nou punct de start pentru proiect. A urmat în 2016 „Drumul”, melodie plină de emoție și de single-ul „Un sfert de secundă” (2017). Indiferent de piesa parcursă, ascultătorul va fi cucerit de vibe-urile pline de profunzime și melancolie, completate de energia artiștilor din The Mono Jacks.




Jurjak

Este unul dintre proiectele muzicale în ascensiune pe scena muzicală românească, fondat de George Petroșel, fiul talentat al cunoscutului toboșar Edi Petroșel (Holograf). Absolvent al secției regie-film, Mr. Jurjak a debutat pe scena locală ca toboșar în trupa trip-hop „K&confusion” și ca producător în trupa nu jazz „Virtual Picnic”. Curând după aceea, a fost lansat albumul de debut al lui Jurjak, numit „Lemon Blues” și primit cu reacții pozitive, album urmat la finalul lui 2018 de un al doilea, intitulat „Blues Berry”.




FiRMA

Este una dintre trupele-icon ale rockului alternativ românesc, apărută în 2001. Albumul de debut („La orbire”, 2003) a spart, la vremea lui, toate tiparele. Cu influențe jazz, blues, funk și trip-hop mulate pe sound-ul alternative rock și cu videoclipuri ce au rămas în memoria unei generații, Firma a captivat întotdeauna prin atenția față de detalii dovedită de output-ul lor artistic.




Cu trei nominalizări la MTV European Music Awards în palmares, un al doilea album incitant lansat în 2007 și o colaborare inedită pentru realizarea coloanei sonore live a piesei de teatru „Deșteptarea primăverii” la Teatrul Mic din București (2016-2017), Firma se află acum într-un nou puseu creativ. Energia proaspătă a colectivului de muzicieni este cristalizată astfel în materialul de studio, „Descântece”, lansat pe parcursul a trei ani (vol. 1 în octombrie 2014, vol. 2 în mai 2017). A urmat proiectul discografic „Poezii Alese Vol I”, în decembrie 2018, ce reuneşte un set de nouă piese compuse de Daniel „Rocca” Stoicea pe versurile poeţilor români, clasici şi contemporani – Nina Cassian, Elena Vlădăreanu, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, George Bacovia, Adela Greceanu, Leonid Dimov, Lucian Blaga şi Mihai Eminescu. Muzica interpretată de trupa FiRMA integrează versurile poeţilor, lecturate de ei în studiourile Radio România.


Robin and the Backstabbers (Ro)

Robin and the Backstabbers sunt un nume cunoscut al scenei artistice de la noi, ce și-a făcut apariția în 2010, la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Membrii descriu muzica trupei ca „pop melodramatic”, iar 8 single-uri #1 la Radio Guerrilla și un prim album de succes se numără printre reușitele care i-au adus în atenția pasionaților de muzică.

În 2015, formația a lansat un al doilea disc de studio, „Bacovia Overdrive vol. II: Arhanghel’sk”, a doua parte a viitoarei trilogii intitulate Bacovia Overdrive. Lansarea sa a fost precedată de single-ul „Muzică în cântece”, al cărui videoclip îi regăsește pe membrii trupei alături de mai multe actrițe îndrăgite din teatrul și filmul românesc, precum: Ana Ularu, Diana Cavaliotti sau Andreea Vasile. Single-ul „Cosmonaut”, lansat ulterior alături de un videoclip nostalgic și personal, a apărut pentru a întregi povestea unui celui de-al doilea material apreciat și controversat deopotrivă.

În primăvara lui 2018, povestea trupei continuă cu lansarea unui nou cântec „/în /îm /pre //ună”, vestind viitorul album „Vladivostok”, piesă urmată și de „Oțelu Măcelaru”, cel mai nou single marca Robin and the Backstabbers.



 

Soundopamine (Ro)

Soundopamine este un duo electronic ce s-a făcut remarcat în ultimii ani în peisajul electronic românesc drept o pată de culoare cu groove de vară.


Soundopamine, adică Natasha & Chris, îmbină subtil acorduri și voci calde, pășind cu naturalețe prin jazz, house grooves și tehno. Într-un cuvânt, sunt o poveste muzicală care a început în 2012, când cei doi s-au cunoscut la Universitatea Națională de Muzică București.


De atunci, istoricul sunetelor Soundopamine a fost presărat cu turnee în diferite țări din Estul Europei și cu concerte pe scena unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de la noi.


Procesul lor creativ este influențat de armonia sunetelor și de natura primordială, duo-ul reușind să aducă pe scena locală de muzică electronică un vibe autentic și un sound organic. Ca rezultat, în 2018, efervescența compozițiilor și energia live act-urilor marca Soundopamine le-a adus celor doi nominalizarea printre artiștii români cu cea mai bună ascensiune și o colaborare în Portugalia.




Karpov not Kasparov (Ro)

Cunoscuți pe scena locală, turiștii muzicieni Karpov not Kasparov și-au purtat instrumentele și muzica prin întreaga Europă, răspândind live set-uri pline de energie în numeroase locații alternative din Berlin, Milano, Viena, Florența, Hamburg, Basel, Torino, Brussels, Dusseldorf, Prague, Lille sau Budapesta.

Povestea Karpov not Kasparov este la fel de interesantă, cei doi membri ai acestui duo începând să compună muzică pornind de la regulile și strategiile șahului.  

Deși pare complicat, acest fundament al inspirației muzicale are un rezultat melodios, plin de ritmuri care te inspiră să dansezi, presărat pe alocuri de touch-uri ale folclorului oriental (întrucât șahul este un joc de proveniență orientală) și completat de vibe-urile cluburilor anilor '80.  



 

Otherside (Ro)

Otherside reprezintă un mix fin de soul și downtempo, cu tente suave electronice presărate cu un strop de experimental și cu o nouă direcție.




Despre Fall in Love Festival:

FALL IN LOVE FESTIVAL își va deschide porțile în perioada 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogoșoaia, pentru a sărbători trecerea de la ultima zi de vară la prima zi de toamnă, într-un decor de poveste, alături de unii dintre cei mai iubiți muzicieni ai momentului.


Cei îndrăgostiți de muzică și de vibe-urile pline de energie ale verii, pot marca încheierea sezonului prin participarea la cel dintâi festival al toamnei: Fall in Love, locul în care se pot îndrăgosti de sound-urile muzicienilor străini și români, de natura în care vor dansa pe ritmurile unora dintre cele mai cunoscute hit-uri, de peisajul plin de poveste al domeniului uneia dintre cele mai importante clădiri istorice din România - Palatul Mogoșoaia.


Cei îndrăgostiți de romantismul și de bogăția culorilor toamnei, se vor putea bucura de splendoarea ei la Fall in Love Festival, locul în care vor răsuna primele melodii ale acestui anotimp, în care se vor putea delecta cu concerte, evenimente alternative, specialități culinare, experiențe amuzante și cu plimbări în parcul secular al domeniului Mogoșoaia. 

 

La Fall in Love, festivalierii se vor putea îndrăgosti de arhitectură, de cultură, de natură, de prieteni, de străini, de viață și de muzica plină de energie.


Pe durata celor două zile ale evenimentului petrecute la minunatul domeniu Mogoșoaia, participanții se vor bucura de artiști și DJ-i care vor urca pe scenele festivalului, dar și de o serie de activități alternative, precum: instalații de artă și multimedia, jocuri, photo corner-e inedite, spații de relaxare în natură, plimbări pe marginea lacului, picnic pe pajiștile domeniului, sesiuni de dans, toate asezonate din plin cu delicii vizuale și culinare.

 

Abonamente Fall in Love:

 

Abonamentele, acces general, pentru Fall in Love Festival 2019 sunt disponibile la prețul de 179 lei + taxe/ buc., pe bilete.ro sau pe fallinlovefestival.ro.

 

Facebook page: https://www.facebook.com/fallinlove.ro/

Instagram: https://www.instagram.com/fallinlovero/

Twitter: https://twitter.com/FallInLoveFest1


Despre domeniul Mogoșoaia: 

Concertele și activitățile alternative din cele două zile ale Fall in Love Festival vor avea loc pe domeniul de peste 12 hectare al uneia dintre cele mai importante clădiri istorice din România - Palatul Mogoșoaia. Situat la aproximativ 15 kilometri de București, într-un parc secular aflat pe malul stâng al râului Colentina, domeniul a rămas martor la poveștile scrise de-a lungul a trei sute de ani de istorie.


Palatul Mogoșoaia este o adevărată capodoperă, fiind înregistrată pe lista națională a monumentelor istorice. A fost construită între 1698 și 1702 de către Constantin Brâncoveanu în așa-numitul stil renascentist sau stil brâncovenesc, o combinație de elemente venețiene și otomane. Palatul poartă numele văduvei boierului român Mogoș, care deținea pământul pe care a fost construită clădirea.

 

Despre organizator: 

 

Dragostea pentru muzică și diversitate au fost bazele pentru ALive, un brand care se poate mândri azi cu o echipă ce însumează 18 ani de experiență în organizarea de show-uri de amploare în cadrul a peste 200 de evenimente (concerte/ festivaluri/ evenimente corporate) și reprezentații cu nume precum: Morcheeba, Kings Of Leon, Placebo, LP, Moby, Gorillaz Sound System, The Chemical Brothers, Parov Stelar, Jamie Woon, Jessie Ware, Moderat, Peter Bjorn and John, Sono, Buena Vista Social Club, printre alții.


În parteneriat cu McCann PR: 

McCann PR, desemnată agenția anului în România, este membră a McCann Erickson Romania și afiliată la rețeaua internațională Weber Shandwick. Cu peste 15 ani de experiență pe piața de comunicare, McCann PR este pe locul 1 în România după cifra de afaceri, clienți și recunoaștere, conform Topului Anual al Agențiilor de PR.



Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Între 7 și 11 decembrie,  ajutoarele lui Moș Crăciun te inspiră să alegi cadourile potrivite la Romexpo

Între 7 și 11 decembrie, ajutoarele lui Moș Crăciun te inspiră să alegi cadourile potrivite la Romexpo

Sieranevada și Câini, marii câștigători la Premiile Gopo 2017

Sieranevada și Câini, marii câștigători la Premiile Gopo 2017

Sunt @serbanlorena și iubesc tot ce înseamnă fashion/beauty și dans - Portret de TikToker

Sunt @serbanlorena și iubesc tot ce înseamnă fashion/beauty și dans - Portret de TikToker

„Surpriza de Nepreţuit™” marca Mastercard făcută unui fan Alternosfera la Electric Castle

„Surpriza de Nepreţuit™” marca Mastercard făcută unui fan Alternosfera la Electric Castle