A 16-a ediţie TIFF de la A la Z

A 16-a ediţie TIFF de la A la Z

A 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc între 2 și 11 iunie, la Cluj-Napoca. Cel mai important festival de film din România va prezenta 225 de filme (188 de lungmetraje și 37 de scurtmetraje) venite din 53 de ţări. Peste 1.200 de invitaţi români și străini vor fi prezenţi la proiecţiile, concertele, atelierele, dezbaterile și lansările din festival. Pentru o mai bună orientare în uriașul program de filme, concerte și alte evenimente, Ileana Bîrsan vă face câteva sugestii.


A Comediile romantice alternative vor face deliciul publicului în secţiunea tematică de anul acesta, Alt. Rom.Com. Titluri cu cârlig la marele public vor fi proiectate în aer liber nu doar în Piaţa Unirii, ci și la Someș Open Air. „Secţiunea Alt.Rom.Com. își propune să le dea o șansă acestor, să le zicem, comedii romantice alternative care fie vin din zona indie americană sau de pe alte meleaguri, respectând cu religiozitate formula, dar fiind ignorate de multiplex, fie deviază de la reţeta genului și introduc un twist în povestea de dragoste. Altfel spus, râdem, glumim, dar oare eroii rămân împreună la final?“, notează directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.


TIFF are loc anul acesta între 2 și 11 iunie, în mai multe spaţii și cinematografe din Cluj, dar și din afara sa. Biletele pot fi cumpărate și direct de pe mobil, prin intermediul aplicaţiei TIFF2017, pentru fiecare eveniment separat. Există și opţiunea unor carduri care oferă acces la mai multe categorii de proiecţii și spectacole și care fac viaţa mai ușoară celor care rămân mai multe zile la festival.


C Competiţia TIFF dedicată exclusiv regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film este o veritabilă zonă de conflict: povești pe muchie de cuţit, inspirate de evenimente reale sau experienţe personale, situaţii provocatoare și abordări temerare, fabule morale nuanţate sau extreme, semnate de regizori care își asumă riscuri și despre care, cu siguranţă, se va mai auzi. Dintre cele 12 titluri care concurează pentru Trofeul Transilvania, 8 sunt debuturi. ,,Ca-n fiecare an, mă interesează să descopăr acele voci singulare și curajoase care nu joacă precaut și preferă să riște totul pe o carte. În selecţia din acest an, șocul vine de unde te aștepţi mai puţin, emoţia arde la foc mic, dar efectele ei sunt devastatoare, dilemele morale și pariurile formale te scot din zona de confort, iar relaţiile de familie sunt puse la grea încercare înainte ca situaţia să se stabilizeze. Adevărurile vieţii și provocările ficţiunii – aceasta e aventura competiţiei TIFF din 2017’’, conchide Mihai Chirilov. Invitată în juriul competiţiei TIFF, actriţa Clotilde Courau, Prinţesă de Veneţia și Piemont, va putea fi văzută și în În umbra femeilor/L’Ombre des Femmes (r. Philippe Garrel). Alături de ea vor juriza influenta producătoare britanică Elizabeth Karlsen (Carol, Youth, The Neon Bible, Great Expectations, Byzantium, Made in Dagenham, The Crying Game), criticul de film Geoff Andrew (Sight & Sound) și regizorul Marian Crișan. 


Starul francez Alain Delon va sosi pentru prima dată în România la TIFF, unde îi va fi acordat Premiul pentru întreaga carieră. În Piaţa Unirii, pe 9 iunie, publicul îl va întâlni pe legendarul actor francez, la proiecţia specială Afacerea Pigot/Pour la peau d’un flic, thrillerul scris și regizat de el în 1981.


E Printre evenimentele muzicale de neratat se află și concertul susţinut de Thierry Escaich vineri, 9 iunie, la ora 21:30, la orga Bisericii Romano-Catolice ,,Sfânta Treime’’. Unul dintre cei mai importanţi muzicieni francezi ai generaţiei sale și desemnat de patru ori Cel mai bun compozitor al anului în cadrul competiţiei Victoires de la Musique, el va improviza live la orga bisericii, însoţind muzical proiecţia capodoperei lui Fritz Lang, Moartea obosită/Der müde Tod.


Secţiunea Film Food aduce la TIFF trei dintre cele mai noi filme despre arta gastronomică. Experienţele culinare cinematice vor fi însoţite de cine condimentate de cei mai populari chefi din România: Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea. În Soul – ingredientul secret (r. Angel Parra, Jose Antonio Blanco), chef Eneko Atxa și maestrul sushiului Jiro Ono fac o paralelă interesantă între gastronomia spaniolă și cea japoneză. Proiecţia din 5 iunie va fi urmată de o cină pregătită de chef Sorin Bontea. Pe 6 iunie, chef Cătălin Scărlătescu va găti cina de după Savoarea Turciei (r. Luis Gonzalez), filmul despre faimoșii chefi Roca, porniţi pe urmele secretelor bucătăriei turcești. Pe 7 iunie, înainte de a gusta deliciile marca chef Florin Dumitrescu, publicul va urmări Totul despre grătarul argentinian (r. Mariano Cohn, Gaston Duprat), o călătorie în ţara în care grătarul e deopotrivă mâncare și ritual. În fiecare dintre cele trei zile, proiecţiile vor avea loc la Cercul Militar, de la 18:30, iar cele trei cine, la restaurantul Bricks, de la 20:15.


G Biomecanică, suprarealism, creaturi întunecate și obiecte futuriste – artistul elveţian H. R. Giger, maestru al realismului fantastic, va fi celebrat în cadrul unei retrospective. Faimos pentru designul creaturii extraterestre din filmul SF iconic Alien (1979), care i-a adus un premiu Oscar, Giger a creat, în 45 de ani, o colecţie impresionantă de lucrări unice. Portretul H. R. Giger va cuprinde două titluri din seria Alien, ambele regizate de Ridley Scott: primul, cel din 1979, și cel mai recent, Alien: Covenant (2017), care se va lansa anul acesta. Invitaţi speciali la TIFF vor fi regizorul Zev Deans, un pasionat al operei lui și cel care organizează un festival H. R. Giger, și Leslie Barany, fostul agent și prieten apropiat al regretatului artist. Alături de cele două filme Alien, retrospectiva cuprinde două calupuri de scurtmetraje. Primul, The Collaborations of H. R. Giger, surprinde câteva dintre colaborările sale cu alţi artiști: trupa Blondie, pentru albumul Koo Koo, în A New Face of Debbie Harry (1982, F. M. Murer), și pictorii Claude Sandoz și Walter Wegmüller, în Tagtraum (1973, r. J. J. Wittmer). În Swissmade 2069 (1982, r. F. M. Murer), o distopie SF realizată din perspectiva unui extraterestru, Giger își face debutul în design de costume și recuzită.



H În ziua HBO, va putea fi văzut în avanpremieră primul episod din sezonul 2 al serialului Umbre, regizat de Bogdan Mirică. Programul mai cuprinde Planeta Petrila, r. Andrei Dăscălescu (România), Eu sunt Hercule, r. Marius Iacob (România) Beware the Slenderman/Teroarea vine de pe net, r. Irene Taylor Brodsky (SUA), și Houston, We Have A Problem!/Houston, Avem O Problemă!, r. Ziga Virc (Slovenia, Croatia, Germania, Cehia, Qatar).


Marea noutate a ediţiei este InfiniTIFF, un program dedicat inovaţiei și experimentelor, care va fi inaugurat în clădirea fostei Case de Modă din Cluj-Napoca. InfiniTIFF powered by Samsung Gear VR va prezenta o selecţie amplă de filme VR (Virtual Reality), cinema interactiv, proiecţii de filme din era YouTube, alese de vloggeri cunoscuţi, ateliere de creare a unor experienţe VR și o instalaţie unică, adusă în avanpremieră mondială la TIFF – Doom Room, accesibilă doar celor peste 18 ani. 


J Sir Derek Jacobi, actorul britanic, va veni alături de Radu Mihăileanu la premiera filmului Povestea iubirii. Actor și regizor, Jacobi are în portofoliu peste 90 de roluri în filme de cinema și producţii de televiziune, precum The Day of the Jackal (1973), Little Dorrit (1983), Dead Again (1991), Gladiator (2000), Gosford Park (2001), The Riddle (2007), The King’s Speech (2010). În teatru, a obţinut de două ori prestigiosul trofeu Laurence Olivier, pentru interpretarea memorabilă din Cyrano de Bergerac (1983) și A douăsprezecea noapte (2009) și un premiu Tony pentru performanţa din Mult zgomot pentru nimic (1984). Este membru fondator al National Theatre Company din Marea Britanie.


K Una dintre capodoperele lui Buster Keaton, filmul mut The General (1926) va fi însoţit la TIFF de muzica originală a trioul francez Diallèle. Format în 2008 de Romain Bercé și fraţii Sylvain și Mathieu Lemaire (chitară, saxofon, baterie), trioul propune o energie rock pentru un western antrenant, în care cascadoriile spectaculoase ale lui Buster Keaton te ţin cu sufletul la gură. The General/Le Mécano du général a fost inclus în topul celor mai bune 50 de filme din toate timpurile de revista Sight & Sound. Cine-concertul este programat luni, 5 iunie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.



L Loredana va concerta la Cluj într-un tribut adus regretatului compozitor Adrian Enescu, la mai puţin de un an de la dispariţia sa. Bună seara, iubito, O inimă de 16 ani sau Un buchet de trandafiri sunt câteva dintre melodiile care i-au adus succesul, toate fiind semnate de Adrian Enescu. Acesta i-a remarcat vocea pe când avea doar 16 ani, compunându-i în 1987 primul album, Bună seara, iubito, unul de referinţă în muzica pop autohtonă, vândut în peste 1,5 milioane de exemplare. A urmat albumul Un buchet de trandafiri (1989), iar împreună au colaborat la Diva Inamorata (2001).



M O amplă retrospectivă i se dedică regizorului francez Jean-Pierre Melville, considerat precursorul Noului Val francez și cel care a scris un capitol irepetabil în istoria filmului de gen. Melville (1917-1973) a regizat 13 lungmetraje în 25 de ani, reușind să se distanţeze de mișcările cinematografice ale vremii și să-și impună un stil unic, influenţat de cinemaul american al anilor '30. Cinefilii vor avea ocazia rară să se delecteze cu șase dintre operele maestrului francez, totodată șase dintre cele mai bune thrillere ale cinematografiei europene, în copii restaurate: Le Silence de la mer (1949), Bob le flambeur (1955), Léon Morin, prêtre (1961), Le Doulos (1962), L’armée des ombres (1969), Le Cercle Rouge (1970), alături de scurtmetrajul Vingt-quatre heures de la vie d’un clown (1946). Retrospectiva este organizată în parteneriat cu Institutul Francez.



N Regele Belgiei/King of the Belgians, comedia scrisă și regizată de Peter Brosens și Jessica Woodworth, deschide oficial cea de-a 16-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Transilvania vineri, 2 iunie, de la 20:45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Duoul de succes din lumea filmului independent revine cu o poveste irezistibilă ce ia forma unui mockumentary foarte apreciat de critici și de public. În timpul unei vizite de stat în Turcia, regele Belgiei află că, în lipsa lui, ţara pe care o conduce s-a divizat. Decide să se întoarcă acasă, dar o furtună solară afectează toate reţelele de telecomunicaţii. Fără telefon și-n imposibilitatea de a zbura către Belgia, dar cu puţin ajutor din partea unui regizor englez și a unei formaţii feminine bulgare de muzică populară, părăsește ţara și pleacă în aventura vieţii sale, într-un road trip nebun prin Balcani. Personajele pitorești din film vor fi pe scena TIFF, iar una dintre surprizele serii va fi concertul extraordinar al corului „Sirenelor de la Marea Neagră“, formaţia feminină din film, în frunte cu Nina Nikolina, vedetă a muzicii populare în Bulgaria. Grupul din film este format din cântăreţe selectate din coruri faimoase din ţara vecină: The Mystery of the Bulgarian Voices, câștigător al unui Grammy în 1990, Ansamblul Filip Kutev, Slavey Quartet și Cosmic Voices from Bulgaria.


P„N-o să mai ai nevoie de nicio altă trupă, niciodată“, scrie Esquire despre duoul multi-instrumental britanic Public Service Broadcasting, care vine la TIFF cu un concert de neratat. Un mix fascinant de indie, electro și infuzii de pop cu mostre audio din arhivele publice și materiale de propagandă, muzica celor de la PSB va fi însoţită de un show vizual spectaculos. Pe fundal vor rula imagini din arhivele SUA și ale URSS din perioada 1957-1972, din timpul cursei pentru cucerirea spaţiului. Conceptul a fost lansat odată cu albumul The Space Race (2015), primit excelent de marile publicaţii și care i-a adus trupei concerte pe toate continentele. Concertul va avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.



R Vedetă a cinemaului indian, regizorul S. S. Rajamouli va face a doua sa călătorie în afara Indiei la Cluj, pentru a-și prezenta continuarea blockbusterului Baahubali: The Conclusion, franciza indiană cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Rajamouli este unul dintre cei mai influenţi și premiaţi regizori din ţara sa. În 2012, a primit titlul „Entertainer of The Year“ la Star World India, iar anul trecut – distincţia Padma Shri, una dintre cele mai înalte oferite de statul indian. 


S Focus: Slovenia include, pe lângă retrospectiva dedicată cineastului Damjan Kozole, șapte filme din cinemaul sloven apreciate de public și critică. O abordare surprinzătoare a unei tragedii în familie, Copacul/The Tree, candidatul Sloveniei la Oscar 2016, este debutul Sonjei Prosenc. Un alt debut de succes propus de Slovenia la Oscar, Dușmanul clasei/Class Enemy (r. Rok Biček) explorează tensiunile dintre un grup de studenţi și profesorul acuzat că a dus la sinuciderea unuia dintre ei. Multipremiate sunt și Infernul/Inferno – debutul în cinema al scriitorului Vinko Möderndorfer, drama unei familii de muncitori șomeri, și Siska Deluxe (r. Jan Cvitkovič), o poveste amuzantă despre succesul în afaceri și fericirea adevărată. Un clasic, Valea păcii/The Valley of Peace (r. France Štiglic, 1957) este drama de război care i-a adus lui John Kitzmiller trofeul pentru interpretare la Cannes, primul de acest fel oferit unui actor de culoare. Docu-ficţiunea Houston, We Have a Problem! (r. Ziga Virc) încearcă să dezlege miturile legate de programul spaţial iugoslav clandestin din anii '60, iar Blue Velvet Revisited (r. Peter Braatz, 2016) explorează universul suprarealist din capodopera lui David Lynch, proiectată la TIFF într-o versiune restaurată digital. Focus Slovenia este realizat în parteneriat cu Slovenian Film Center.


Una dintre cele mai iubite actriţe de teatru și film din România, Tora Vasilescu va fi celebrată la cea de-a 16-a ediţie a TIFF. La gala de închidere din 10 iunie, de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, actriţa va fi distinsă cu Premiul de Excelenţă pentru meritele sale artistice deosebite și pentru contribuţia adusă cinematografiei românești. După mai bine de 40 de ani de carieră, timp în care a strălucit pe scenă și pe marile ecrane în zeci de roluri memorabile, Tora Vasilescu va fi celebrată la TIFF, unde vor fi proiectate, cu această ocazie, capodopera lui Lucian Pintilie De ce trag clopotele, Mitică? (în care Tora o interpretează cu panaș pe eroina lui I. L. Caragiale, Didina) și filmul Să mori rănit din dragoste de viaţă (1983), una dintre operele remarcabile stilistic semnate de Mircea Veroiu, din distribuţia căreia mai fac parte Gheorghe Visu, Claudiu Bleonţ și Marcel Iureș.


V Adulţii vor avea o secţiune dedicată exclusiv lor la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, numită Carte Blanche Viva Erotica, o selecţie de filme „fără perdea“ din programul Viva Erotica Festival din Helsinki. Descris drept o „splendidă orgie cinematografică“, Viva Erotica Festival adună documentare, filme clasice erotice și producţii avangardiste. Selecţionerii festivalului finlandez, Doris Kuhn și Petteri Kalliomäki, au pregătit un meniu special pentru TIFF în Carte Blanche Viva Erotica, secţiune dedicată exclusiv adulţilor. Spectatorii se vor delecta cu copiile pe 35 mm sau 16 mm ale clasicelor Diavolul în doamna Jones/The Devil in Miss Jones (1973), lansat în era „porno chic“ și regizat de Gerard Damiano, celebru pentru Deep Throat (Premiul pentru întreaga activitate oferit de Adult Film Association of America în 1989), sau Mano Destra (r. Cleo Übelmann, 1986), un studiu erotic cu două lesbiene.

W Evenimente aparte la TIFF vor fi serile de concerte în biserici din Cluj. Pe 6 iunie, Jozef van Wissem, muzician și compozitor olandez stabilit în New York, colaborator frecvent al lui Jim Jarmusch, va cânta melodiile compuse pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive, care i-au adus Cannes Soundtrack Award 2016. Van Wissem este „deopotrivă un compozitor avangardist și un muzician baroc la lăută, prin urmare deloc străin de contradicţii“, scrie The New York Times. A susţinut peste 800 de concerte solo la lăută în întreaga lume, a înregistrat sau cântat live cu Jarmusch, Tilda Swinton sau Zola Jesus, iar muzica sa hipnotică și poetică l-a propulsat printre cei mai valoroși muzicieni contemporani.



Z Zilele Filmului Românesc (ZFR), 8-10 iunie, includ, în acest an, 27 de titluri – 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje –, selecţionate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială. Ca în fiecare an, TIFF-ul va reuni sute de profesioniști români și străini din lumea filmului. În premieră absolută, la TIFF va rula noul film al Iuliei Rugină, Breaking News, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist de televiziune care supravieţuiește unei explozii într-o uzină. Pus în situaţia de a realiza un reportaj in memoriam, el constată că nu știe mai nimic despre colegul care și-a pierdut viaţa. Aniversarea, a șaptea producţie regizată de Dan Chișu, va avea premiera mondială la Cluj. Cu o distribuţie impresionantă – cu nume ca Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos –, este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. În jurul lui, la împlinirea a 94 de ani, se adună familia și prietenii, într-o seară plină de amintiri tulburi și discuţii în contradictoriu.


După premiera mondială de la San Sebastian, producţia Școlii de Film din Berlin Vânătoare, în regia debutantei Alexandrei Bălteanu, va avea prima proiecţie în România la TIFF. Corina Moise, Iulia Lumânare și Iulia Ciochină joacă rolurile unor prostituate urmărite pe parcursul unei zile, sub un pod circulat din apropierea Bucureștiului.



De prima vizionare cu public va avea parte și Ouăle lui Tarzan, cel mai nou documentar semnat de Alexandru Solomon și filmat în Abhazia. Pornind pe urmele legendarei iniţiative a lui Stalin de a crea muncitorul perfect dintr-un hibrid om-maimuţă, regizorul ajunge la o interesantă combinaţie de SF și documentar. Spectatorului îi revine rolul de judecător în Procesul, regizat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan. Documentarul, prezentat tot în premieră mondială, urmărește cazul controversat al lui Mihai Moldoveanu, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susţine că nu a comis-o. Andrei Dăscălescu (Premiul de debut la TIFF 2009 cu Constantin și Elena) revine la TIFF cu Planeta Petrila, noul său documentar despre salvarea – prin cultură – a exploatării miniere recent închise.


Fotograful Cosmin Bumbuţ debutează în regie cu Ultimul căldărar, povestea unei familii de romi forţată să emigreze atunci când nu se mai poate întreţine din propriul meșteșug. Camera obscura (r. Gheorghe Preda) scoate la iveală filme realizate în cinecluburile din comunism, unele dintre ele adevărate capodopere de subversivitate. Varză, cartofi și alţi demoni (r. Șerban Georgescu) expune cu umor și absurdul de rigoare paradoxurile din viaţa producătorilor agricoli locali.


Radu Jude va fi prezent cu două titluri în Zilele Filmului Românesc. Folosind fotografii din colecţia Costică Acsinte, documentarul Ţara moartă prezintă perioada dintre 1937 și anii imediat următori lui august 1944, în ceea ce regizorul numește „fragmente de vieţi paralele“. Spectatorii vor vedea la Cluj și Inimi cicatrizate, inspirat de scrierile și povestea personală a lui Max Blecher. Adrian Sitaru revine la TIFF cu Fixeur, cu Tudor Aaron Istodor în rolul unui jurnalist pus în faţa unei dileme morale, iar de la Berlin vine Ana, Mon Amour, drama psihologică a lui Călin Peter Netzer, pentru care monteurul Dana Bunescu a primit Ursul de Argint. Selecţia de scurtmetraje include 14 filme. Titlurile din acest an sunt semnate de Anca Damian, Adrian Silișteanu, Andrei Huţuleac, Valeriu Andriuţă, Marius Olteanu, Alex Mavrodineanu, Andrei Tănase, Stela Pelin, Tudor Botezatu, Ionuţ Gaga, Conrad Mericoffer, Anton Groves, Damian Groves, Alex Mironescu și Sandra Rad.



Nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, scurtmetrajul Scris/Nescris de Adrian Silişteanu va putea fi văzut pentru prima dată în România. La rândul lui, Prima noapte, de Andrei Tănase, se bucură deja de succes internaţional. Scurtmetrajul a câștigat marele premiu la Dresda și a fost inclus în secţiunea Orizzonti la Veneţia. Trei dintre filme sunt regizate de actori: Când afară ninge, al lui Conrad Mericoffer, OffStage și Chers Amis, debuturile în regie ale lui Andrei Huţuleac, respectiv Valeriu Andriuţă. Producţia franceză Square/ Careu (r. Anca Damian) are parte de o proiecţie specială la Cluj, după premiera de la Cannes 2016.



Comentarii

Mai multe

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Cele mai citite

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

Dansatoarea și coregrafa Judith State: „SIERANEVADA a fost cel mai frumos greu”

"Cei 7 magnifici" - povestea din spatele ecranului

The Black Panther

The Black Panther

Filmul

Filmul "Două lozuri" - anatomia unei comedii

10 motive pentru care să te uiţi la serialul

10 motive pentru care să te uiţi la serialul "Valea Mută"

"Mama. Eseu despre iubire", o expoziţie de fotografii plină cu tandreţe

Marea bătălie  a ecranelor. Film de artă sau film de public?

Marea bătălie a ecranelor. Film de artă sau film de public?

"Valea Mută" - Cronica primului episod

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Reprogramarea premierei filmului „No Time To Die” pentru noiembrie 2020

Cronică de film • Silence

Cronică de film • Silence