Filme noi și alte recomandări pentru perioada 16-22 septembrie 2016
Dacă Truman ar vorbi
Comedie, Dramă, 108 minute, din 16 septembrie în cinema
Doi prieteni din copilărie se reîntâlnesc după mulţi ani. Separaţi de Oceanul Atlantic, cei doi şi-au trăit vieţile pe continente diferite, dar la întâlnire se poartă de parcă nu s-ar fi despărţit niciodată. Julian şi Tomas vor petrece câteva zile de neuitat împreună. Vor râde, îşi vor aduce aminte şi vor plânge, pentru că reuniunea lor este şi un rămas-bun. Truman este o odă prieteniei şi dragostei, un portret amuzant şi onest al curajului de a accepta că moartea nu este decât o parte a vieţii.
Nerve: Adevăr sau provocare
Aventuri, Crimă, Mister, SF, 96 minute, din 16 septembrie în cinema
Frumoasa liceană Vee descoperă și prinde gustul unui joc online de adevăr și provocare. Problemele apar atunci când tânăra realizează că fiecare mișcare îi este dictată de o comunitate anonimă de „privitori”.
#Selfie 69
Comedie, 116 minute, din 16 septembrie în cinema
#Selfie69 spulberă mitul potrivit căruia căsnicia nu aduce fericirea... Dar pentru a ajunge la această concluzie, trei grații bune și nebune, Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) și Ana (Flavia Hojda), trebuie să treacă prin capcanele, tentațiile și pericolele ce apar în urma unui pariu total „prăjit”, ce devine viral pe Facebook: care dintre ele se mărită prima în trei zile?! Așa că, plecate de-acasă, atât la propriu, cât și la figurat, ele caută cu înverșunare inelul mult visat de fiecare mireasă latentă. Trei „masculi feroce”, Magi (Vlad Logigan), Alex Călin (Brain) și Levent Sali (Mihai), vor ajunge în vizorul unei periculoase rețele de traficanți de carne vie.
Bridget Jones însărcinată
Comedie, Romantic, din 16 septembrie în cinema
După ce s-a despărțit de Mark Darcy (Colin Firth), Bridget Jones (Renée Zellweger) nu a trăit tocmai un final de poveste. Acum are 40 și ceva de ani și e din nou singură, așa că se decide să se concentreze pe jobul său de producător de știri și se înconjoară de prieteni vechi, dar și noi. Pentru prima dată în viața ei, Bridget simte că are totul sub control, așa că ce ar putea să meargă prost? Însă în viața ei își face apariția un american fermecător, Jack (Patrick Dempsey), pretendent care e tot ce dl. Darcy nu a putut să fie. Printr-o întorsătură neașteptată a sorții, Bridget se trezește că e gravidă, dar are o dilemă, căci nu poate fi decât pe jumătate sigură de identitatea tatălui copilului.
RECOMANDĂRI
NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC
Pentru al șaptelea an, Noaptea Albă a Filmului Românesc va aduce cele mai noi povești regizate de cineaști români, unele în avanpremieră, dar și filme care au făcut istorie. Spectatorii vor avea ocazia să afle detalii din culisele unor producții chiar de la realizatorii lor, într-un maraton cu multe surprize.
Sunt programate Sieranevada, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, și, în avanpremieră, comedia Două lozuri, cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, ce va avea premiera în 7 octombrie. Lor li se adaugă o selecție de scurtmetraje, printre care 4:15 p.m. sfârşitul lumii, de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Șarga, selecționat în competiția de scurtmetraje de la Cannes și premiat recent la Sarajevo, extrem de popularul O noapte în Tokoriki, de Roxana Stroe, distins cu Premiul Special al secțiunii Generation 14plus la Berlin, Ferdinand 13 – primul scurtmetraj regizat de scriitoarea Cecilia Ștefănescu, Raisa (r. Pavel Cuzuioc), o dramă cu Cristina Flutur în rolul principal, sau 7 luni mai târziu, al patrulea film scurt al lui Andrei Crețulescu, cu aceiași Şerban Pavlu, Dorian Boguţă, Rodica Lazăr şi Andi Vasluianu. Maratonul cuprinde și titluri precum Ilegitim (r. Adrian Sitaru), Dincolo de calea ferată (r. Cătălin Mitulescu), Acasă la tata (r. Andrei Cohn), București NonStop (r. Dan Chișu) sau Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase). Marii actori Radu Beligan, Marin Moraru și Mircea Albulescu vor fi rememorați în filme-tribut: După-amiaza unui torționar (r. Lucian Pintilie, 2001), Operațiunea Monstrul (r. Manole Marcus,1976) și La capătul liniei (r. Dinu Tănase, 1982). Un program de scurtmetraje regizate de Ovidiu Bose Paștina va marca 10 ani de la dispariția sa. Vineri, 16 septembrie, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu, Centrul Cultural Casa Artelor, Parcul Titan, Parcul Crângași, J’ai Bistrot București, DESCHIS Gastrobar, unteatru, Make a Point, Clubul de Educație Alternativă.
Kérity, casa poveștilor (2009)
Natanaël are şapte ani şi încă nu ştie să citească. Familia lui primeşte moştenire de la o mătuşă excentrică o casă şi o colecţie de cărţi. Nal descoperă cum cărţile sunt adăpostul tuturor eroilor din literatura pentru copii, iar el trebuie să le apere, pentru că, dacă părăsesc biblioteca, odată cu ele dispar şi poveştile lor. +6 ani Sâmbătă, 17 septembrie, și duminică, 18 septembrie, ora 11:00, Cinema Elvira Popescu
Bondoc (2014)
Documentarul Bondoc, regizat de Mihai Mincan, Cristian Delcea și Mihai Voinea, urmărește povestea lui Dan Bondoc, maestru la şah în vârstă de 78 de ani, care trăieşte singur în Bucureşti. Unicul său vis e să câştige campionatul organizat în memoria prietenului său, marele jucător de şah Victor Ciocâltea. De-a lungul următoarelor zile, Bondoc e prins între bătăliile de pe tabla de şah, teama că nu mai are rost pe lume şi sentimentul că nu mai e un jucător bun. Miercuri, 21 septembrie, ora 20:30, Cinema E. Popescu – premiera de gală în prezența echipei.
Comentarii