Chef Florin Dumitrescu a lansat, Românește. Punct și de la capăt

Chef Florin Dumitrescu a lansat, Românește. Punct și de la capăt



Prima carte despre bucătăria românească modernă disponibilă exclusiv în magazinele Lidl


Cartea lansată de Chef Florin Dumitrescu, „Românește. Punct și de la capăt”, marchează o dublă premieră pentru gastronomia românească: este prima oară când un chef publică o carte despre bucătăria românească modernă, dar și prima oară când un chef cu 3 stele Michelin semnează prefaţa pentru o carte a unui autor român. Lansarea a avut loc la Sibiu, în prezenţa a peste 200 de invitaţi, iar amfitrionul evenimentului a fost Andrei Aradits.




„Îmi doresc ca această carte să aducă schimbarea la faţă a bucătăriei românești, să îndemne conaţionalii să gătească acasă românește, (...) îmi doresc să reprezinte o inspiraţie pentru bucătarii din generaţia tânără și să ajute bucătarii din generaţiile mai vechi să vadă noul.” Acesta este mesajul pe care Chef Florin Dumitrescu l-a transmis, vizibil emoţionat, invitaţilor săi sosiţi la Sibiu pentru lansarea oficială a cărţii „Românește. Punct și de la capăt”. Într-un cadru primitor, amenajat chiar în curtea interioară a Muzeului Brukenthal din Sibiu, oraș distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomică Europeană 2019, Chef Florin Dumitrescu și-a întâmpinat oaspeţii pentru a le prezenta povestea celei de-a doua cărţi pe care o semnează.


La evenimentul de lansare de la Sibiu, Chef Dumitrescu a fost înconjurat de familie, de soţie și cele două fetiţe, de prieteni mai vechi sau mai noi, de jurnaliști, bloggeri și colegi de breaslă, printre care Cosmin Seleși împreună cu Tudor, băieţelul său, Don Baxter, Ana Morodan, Laura Giurcanu, Mihai Toader, Anca Surdu și Silviu Pașca, Otravă, Teo Rogobete. În prezenţa celor peste 200 de invitaţi, Chef Dumitrescu a mărturisit că mare parte din meritul acestei cărţi merge către soţia sa, Cristina, cea care a crezut în el și l-a sprijinit în toţi acești ani: „Am reușit să scriu și să concep această carte doar pentru că ea a crezut în ea, doar pentru că ea a crezut în potenţialul meu și pentru că ea s-a ocupat ca această carte să ajungă astăzi în rafturile Lidl."




Ajutat de fetiţele sale să dea autografe 

Vizibil emoţionat, înconjurat de familie, prieteni, jurnaliști și bloggeri, colaboratori, dar și colegi veniţi special la Sibiu pentru lansarea cărţii „Românește. Punct și de la capăt”, Chef Florin Dumitrescu a dat sute de autografe, ajutat de cele două fiice ale sale. Așezate în stânga și în dreapta sa, Ava și Mia au personalizat fiecare carte semnată de tatăl lor cu multe inimioare și animăluţe, după cum le-au inspirat persoanele care stăteau la coadă pentru a primi autografe. Micuţele nu și-au pierdut răbdarea și au semnat împreună cu tatăl lor până la ultima carte, bucurându-se de entuziasmul cu care au fost primite desenele lor.




După Sibiu, imediat la Paris 

Imediat după lansarea cărţii „Românește. Punct și de la capăt” de la Sibiu, Chef Florin Dumitrescu a aterizat la Paris. Împreună cu soţia sa, Cristina, și cele două fetiţe, Ava și Mia, acesta a ţinut să-și respecte promisiunea făcută la lansare. Prima vizită a fost la restaurantul lui Chef Yannick Alléno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondială de fine dining și deţinător a 3 stele Michelin și cel care a și semnat prefaţa celei de-a doua cărţi a lui Florin. Așa se face că „Românește. Punct și de la capăt” a ajuns la celebrul chef francez, chiar în restaurantul Pavillon Ledoyen pe care acesta îl conduce.


Lansată pe 2 septembrie la Sibiu, cartea „Românește. Punct și de la capăt” este disponibilă timp de două luni exclusiv în magazinele Lidl din ţară, la preţul de 49,99 de lei. Renumit pentru pasiunea sa pentru aromele locale, Chef Florin Dumitrescu prezintă în noua sa carte o colecţie surprinzătoare de peste 60 de reţete românești culese din toată ţara și adaptate la vremurile moderne, conform viziunii sale. Fiecare dintre preparatele din carte este prezentat împreună cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numără balmoșul, specific bucătăriilor din Bucovina, storceagul, descoperit în gospodăriile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit în Ţara Moţilor în căutarea reţetelor autentic românești pe care Lidl să le transforme în preparate Cămara Noastră. Cartea este împărţită în patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale și Deserturi – care se bucură de aprecierea unor importanţi chefi care semnează câte un citat pentru fiecare dintre acestea: Gheorghe Vătafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok, Richard Hawke. Totodată, prefaţa primei cărţi despre bucătăria românească modernă este semnată de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondială de fine dining și deţinător a 3 stele Michelin.


Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Humanitas Magheru și magazinul japonez Takumi

Humanitas Magheru și magazinul japonez Takumi

Shakespeare e mai important ca Dumnezeu

Shakespeare e mai important ca Dumnezeu

„Oscar”-ul fantasy pentru un scriitor polonez

„Oscar”-ul fantasy pentru un scriitor polonez

Lecturi care ne îmbogăţesc. Recomandări la sfârşit de iarnă.

Lecturi care ne îmbogăţesc. Recomandări la sfârşit de iarnă.

Geanta de plajă cu cărți

Geanta de plajă cu cărți

Succes românesc la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

Succes românesc la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

Cărți | 21 octombrie - 3 noiembrie 2016

Cărți | 21 octombrie - 3 noiembrie 2016

Paulo Coelho - Hippie

Paulo Coelho - Hippie

850: număr record de evenimente la Gaudeamus 2016

850: număr record de evenimente la Gaudeamus 2016

Cel mai longeviv târg de carte din România începe curând

Cel mai longeviv târg de carte din România începe curând