O voce puternică a noii generații - MIMI

O voce puternică a noii generații - MIMI



Mimi are 20 de ani, a studiat actoria în Londra, are 800.000 de abonaţi pe canalul de Youtube, fiind singurul vlogger român care a avut panel în cadrul unei conferinţe internaţionale a youtuberilor și e super funny. Și, mai presus de toate, este una dintre vocile puternice ale noii generaţii. Subscribed.


Londra m-a învăţat foarte multe lecţii. Pe lângă faptul că am învăţat să supravieţuiesc singurătăţii și chiar m-am „împrietenit” cu ea, am mai învăţat și că dacă muncesc fără să mă opresc, pot să ajung acolo unde îmi doresc.




Ai peste 700.000 de followeri pe Insta și ești foarte cunoscută în mediul online. Am putea să facem acest interviu plimbându-ne pe străzile din București? 

Da, am putea, probabil ne-am opri din 10 în 10 minute pentru câte o poză, dar în rest nu văd de ce nu s-ar putea. Nu evit niciodată locurile aglomerate, îmi place să mă întâlnesc peste tot cu oamenii care apreciază munca mea. Mi-am asumat la un moment dat faptul că am un canal de Youtube cu mulţi urmăritori și că cifrele din online sunt de fapt oameni reali, care vor să interacţioneze cu mine. E cumva normal pentru ei să mă oprească când mă văd pentru că avem deja o „prietenie” online.


Cum te-ai prezenta cuiva care nu știe nimic despre tine? 

Bună, eu sunt Mimi. Nu îmi place să spun prea multe lucruri despre mine, îmi place să las oamenii să mă descopere. Știu că poate sună a clișeu, dar chiar asta fac. Cred că oamenii trebuie să se dezvăluie în conversaţii și să se descopere unii pe alţii. Dacă vrei să mă studiezi înainte, găsești o parte din viaţa mea pe vlog sau pe story!


După cum afirmi chiar tu, video-urile tale sunt de entertainment. Cum crezi că va arăta entertainment-ul peste 10 ani?

Wow, ce întrebare bună. Presupun că o să se mai schimbe platformele în funcţie de nevoile noastre și sper ca toţi creatorii de content capabili să influenţeze mase de oameni să își folosească puterea pentru a introduce mesaje subliminale folositoare și de valoare. Deja există platforme care au aplicat această tehnică de educare a publicului. Uite, spre exemplu, unul dintre vlogurile mele, intitulat „Povestea Dezvirginării”, care are peste 1 milion de vizualizări, este făcut în parteneriat cu Salvaţi Copiii România, pentru unul din proiectele lor de educaţie sexuală.


3 conturi de Instagram pe care le urmărești și 3 pe care ar trebui să le urmărim. 

Urmăresc 630 de conturi pe Instagram, o să-ţi spun care sunt entertainerii mei preferaţi. @ iamcardib @tanamongeau @jeffreestar sunt din segmente diferite și au un singur lucru în comun: simţul umorului, care, din punctul meu de vedere, este cea mai preţioasă calitate a unei persoane publice. Oamenii pe care eu îi admir și cred că ar trebui să îi urmărească toată lumea sunt @theellenshow, @jimmyfallon pentru că sunt niște entertaineri extraordinari, de la care toţi ar trebui să avem câte ceva de învăţat și @ prince_ea pentru că video-urile lui motivaţionale mie mi-au schimbat viaţa.


De unde vine cea mai multă inspiraţie atunci când îţi alegi subiectele? 

În general de la vloggerii englezi pe care eu îi urmăresc de când m-am apucat de vlogging și au fost mereu un model pe acest segment pentru mine, respectiv Caspar Lee și Joe Sugg. Uneori plec de la o temă sau de la o anumită zi (Craciun, V-Day) și încerc să construiesc în jurul ei sau de multe ori pentru brandurile cu care colaborez gândesc o poveste astfel încât produsul lor să fie cât mai natural integrat.




Câte ore pe zi aloci vlogului? 

Îi aloc 24/7 pentru că mai am conturi și pe alte platforme de socializare care susţin activitatea mea de pe Youtube. Când am pornit pe acest drum, aveam nevoie de o ocupaţie în Londra, unde nu cunoșteam pe nimeni și eram atrasă de aceste vedete din mediul online. Nu eram conștientă de amploarea pe care urma să o ia, pur și simplu o făceam din pasiune pentru entertainment, între timp acest hobby al meu s-a transformat într-un stil de viaţă. Nu aș putea să mai văd viaţa fără vlogging și fără prietenii mei de pe Instagram.


De unde vine abordarea asta amuzantă și absurdă (in a good way) a subiectelor? 

Am o pasiune pentru actorie de când aveam 11 ani. Genul meu preferat a fost întotdeauna comedia. Am iubit atât de mult ce făceam încât am început ușor-ușor să integrez simţul umorului dobândit studiind actoria și în viaţa personală, dar mai ales în cea virtuală. Recent am început să creez sketchuri în care dau viaţă unor personaje fictive, cum ar fi, de exemplu, 5 tipuri de cupluri la film. Pentru contentul respectiv am scris un scenariu și împreună cu Bogdan Iancu, actorul principal din filmul Oh, Ramona!, am interpretat niște roluri, vlogul a fost vizionat de peste 700.000 de oameni. Există și anumite bucăţi de content unde practic îmi filmez viaţa mea, spre exemplu am făcut o provocare în care verișorul meu de 7 ani îmi controlează viaţa. Timp de 24 de ore am făcut doar ce a vrut el, până la urmă am ajuns acasă la Selly în Craiova și la Gami în București, m-a costat și o vizită la mall în raionul de jucării. Materialul a ajuns pe locul 2 în trending pe YouTube România și verișorul meu a ajuns celebru pe internet! (PS Părinţii lui știau despre material și ne-au însoţit mereu.)


Ce părere ai despre Colleen Ballinger? 

O urmăresc de dinainte să mă apuc de vlogging, mereu am apreciat-o pentru creativitate și simţul umorului. Nu am folosit-o niciodată ca pe un model, dar râd de fiecare dată când mă uit la vlogurile cu personajul interpretat de ea pe YouTube, Miranda Sings.


Ce înseamnă pentru tine, dar și pentru vloggingul din România, o emisiune de genul Viaţa bate vlogul? 

Pentru mine a fost un proiect de suflet și o plăcere să lucrez cu echipa Pro Tv. Nu mi-a fost ușor să vorbesc în public despre una dintre cele mai urâte experienţe din viaţa mea, respectiv bullying și depresie, dar gândul că aș putea să ajut și alţi oameni cu povestea mea mi-a dat curaj. Also, au fost oameni mai curajosi decât mine în emisiune, au avut niște povești impresionante care m-au făcut să văd lumea cu alţi ochi.


Cum a fost la conferinţa VidCon? 

În fiecare an, se organizează, într-un oraș din Europa și unul din Statele Unite ale Americii, cea mai mare conferinţă a vloggerilor din toată lumea, numită VidCon, unde se ţin workshopuri de perfecţionare a skillsurilor de influencer, conferinţe pe subiectul videografie și social media și fan meetinguri cu fanii vloggerilor invitaţi. Am avut câteva experienţe frumoase cu YouTubeul la nivel internaţional, printre care și VidCon 2018 din Amsterdam, la care am fost speaker la una din conferinţe, unde am vorbit despre succesul meu impresionant într-un timp atât de scurt. A fost absolut superb, am cunoscut vloggeri din sfera vloggingului internaţional, ulterior am și colaborat cu unii dintre ei, m-am simţit foarte bine și a fost prima dată când am putut să mă bucur de abilitatea mea de public speaking în limba engleză.


La ce oră ţi se descarcă telefonul aproape complet? 

Pe la ora 8-9 seara. Folosesc Instagramul minimum 3 ore pe zi, în rest stau foarte mult pe whatsapp și uneori pe YouTube. Cel puţin de 5 ori pe zi postez pe Instagram și folosesc foarte multe aplicaţii de editare foto, recent m-am îndrăgostit de o aplicaţie care se numește Afterlight, folosesc la fel de mult și Snapseed.


Să ne imaginăm că următoarea temă pe care o abordezi este „cum să fii faimos pe net”. Care sunt primii 3 pași? 

1. Vizualizează unde vrei să ajungi, fă asta în fiecare zi. 

2. Muncește în fiecare zi ca și cum ai fi la maraton. 

3. Nu te compara cu nimeni.


Ai studiat actoria în Londra. Cum a fost experienţa asta? 

Una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea. M-am îndrăgostit de Londra din primul moment în care am călcat pe pământ englezesc, a rămas orașul meu preferat din toată lumea și m-aș muta înapoi acolo oricând. Oamenii s-au purtat cu mine extrem de frumos și am învăţat lucruri folositoare în cei doi ani în care am studiat actoria la Westminster Kingsway College. Am înţeles mai bine arta scenică pentru că am avut rolul principal în toate spectacolele și am găsit o viziune diferită asupra lumii la colegii mei, viziune care m-a inspirat și m-a transformat într-o persoană mai bună.


Care este cea mai importantă lecţie pe care ai învăţat-o în Londra? 

Londra m-a învăţat foarte multe lecţii. Pe lângă faptul că am învăţat să supravieţuiesc singurătăţii și chiar m-am „împrietenit” cu ea, am mai învăţat și că, dacă muncesc fără să mă opresc, pot să ajung acolo unde îmi doresc. Unul dintre gândurile care mă făceau să nu dorm nopţi și să îmi sacrific weekenduri încă de când m-am apucat de vlogging a fost să devin internet famous și să ajung să colaborez cu vloggerii mei preferaţi din UK. Munceam atât de mult încât nu aveam nici timp, nici chef de o viaţă socială, era mult mai important să îmi ating obiectivul. După ce am devenit internet famous, am avut și câteva colaborări cu vloggeri internaţionali, unele din ele nu au fost postate încă.


Ai vreo actriţă preferată? Dar un film? 

Nu aș putea niciodată să aleg un singur actor, film sau regizor, mă simt vinovată faţă de celelalte, haha! Iubesc arta, tot ce înseamnă teatru și film, am descoperit că am o pasiune pentru actorie încă de la varsta de 11 ani, studiind îndeaproape această artă mai întâi în București și după la Londra, mi-am dat seama că nu există grad de comparaţie între creaţii artistice și că le iubesc pe toate în mod egal. Pot să spun că prima peliculă care m-a făcut să vreau să privesc mai îndeaproape lumea filmului a fost „Pulp Fiction”. M-a fascinat stilul violent, neobișnuit și misterios al lui Tarantino de a se juca cu personajele, m-a impresionat Uma Thurman, în același film, prin senzualitatea cu care ducea rolul unei femei dependente de plăceri interzise, într-o postură care impunea respect și putea să dea asta de înţeles doar din priviri.


Ce muzică asculţi? 

În ultimul timp sunt extrem de romantică, am tot ascultat pe repeat soundtrack-ul filmului „A Star Is Born” și melodii vechi, cum sunt Wicked Game, Heaven Is A Place On Earth sau La Vie En Rose. 


Hai să jucăm marry/fuck/kill. Trebuie să alegi între Micutzu, Selly și Donald Glover (Childish Gambino). 

Marry Micutzu, fuck Selly și kill Childish Gambino.




Presupun că o să se mai schimbe platformele în funcţie de nevoile noastre și sper ca toţi creatorii de content capabili să influenţeze mase de oameni să își folosească puterea pentru a introduce mesaje subliminale folositoare și de valoare.


Am o pasiune pentru actorie de când aveam 11 ani. Genul meu preferat a fost întotdeauna comedia. Am iubit atât de mult ce făceam încât am început ușor-ușor să integrez simţul umorului dobândit studiind actoria și în viaţa personală, dar mai ales în cea virtuală.



Interviu de Cristian Niculae 

Fotografii: Tiberiu Arsene 

Retouch: Loredana Dumitrache 

Make-up: Dana Argeșan 

Asistentă make-up: Denisa Fleșariu 

Hairstyle: Alex Sârghe 

Styling: Ecaternia Colasiz



Comentarii

Mai multe

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Nikos Bikfalui, băiatul de 12 ani care echilibrează cariera de actor în filmul Transilvanian Ninja cu Olimpiada de Matematică

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!