Andreea Raicu - Love Yourself First

Andreea Raicu - Love Yourself First



„Prin intermediul site-ului andreearaicu.ro, am vrut să creez o comunitate de femei cărora să le împărtășesc din experienţele mele, o comunitate în care să mă vulnerabilizez și să mă deschid, unde să le povestesc despre fricile și traumele mele și unde să vadă că nu sunt singurele cu aceste probleme. Și mă bucur că sunt foarte mulţi oameni care își doresc să se descopere și să trăiască în echilibru cu ei.”



Fiecare dintre noi se căută, iar cei mai norocoși se și descoperă. Tu știi deja cine ești? 

Da, și o fac în continuare pentru că e o muncă pe care o faci în fiecare zi, pentru că noi evoluăm și ne transformăm permanent. Am muncit mult să aflu cine sunt din momentul în care am înţeles că este o întrebare la care trebuie să îmi răspund. Până atunci nu mă gândisem niciodată la asta, pentru că generaţia mea nu a avut atât de multă informaţie din această zonă. Mi se pare genial că tinerii din ziua de azi au atât de multe informaţii și pare că cineva îi provoacă constant să-și pună această întrebare. Când eu aveam 18-20 de ani, nu se vorbea despre lucrurile astea. Nimeni nu-și punea problema să-și schimbe radical viaţa sau să nu meargă în direcţia facultăţii pe care a terminat-o. Eu am fost întotdeauna o persoană foarte curioasă și interesată de ce se întâmplă în interiorul meu. Am început să fac psihoterapie de la 20 și ceva de ani, pentru că mi se părea că unele lucruri nu sunt în regulă și atunci am simţit nevoia să înţeleg de ce nu sunt în regulă. Și cred că este un pic anormal ca pentru copil de 6-7 ani filmul lui preferat să fie „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Mă fascina foarte tare comportamentul unui om și felul în care el simte. Dacă m-ai fi întrebat înainte să plec în India cine sunt, ţi-aș fi spus că sunt un om de televiziune, că locuiesc în locul X și că am prietenii Y. După experienţa aia, am realizat că eu nu sunt toate lucrurile astea, că sunt doar niște alegeri, iar eu sunt mai mult decât atât. Și nu mă pot identifica cu ele, pentru că asta ar însemna că, dacă ele dispar, dispar și eu. Atunci am realizat că sunt un om care își dorește să afle ce este important pentru el și am realizat că vreau să fiu sinceră cu mine și în relaţia cu ceilalţi din jurul meu. Să fiu onestă cu mine și să aflu ce-mi doresc eu cu adevărat era cel mai important. De cele mai multe ori ajungem să facem lucruri pentru a fi plăcuţi și iubiţi de ceilalţi, pentru că aceasta este cea mai mare nevoie a noastră. Am mai învăţat că este foarte important să fac ceea ce-mi place și să nu fac compromisuri, să fiu autentică și să nu fac niciodată ceva care nu mă definește.


Corset și pantaloni Raquette, cercei Bon Bijou


Cât de important este să te iubești mai întâi pe tine înainte de a iubi pe altcineva? 

Este vital. Nu poţi să iubești pe nimeni atât timp cât nu te iubești pe tine. Eu am crescut într-o familie profund religioasă și credincioasă, iar în capul meu s-a produs o confuzie și mi-a fost indusă cumva, într-un mod ciudat, ideea că mai întâi trebuie să-ţi iubești aproapele mai mult ca pe tine. Dar dacă ești atent la fraza „iubește-ţi aproapele ca pe tine însuţi”, este evident. Doar că noi trăim într-o societate în care, dacă te pui pe tine pe primul loc, ești văzut ca fiind egoist. Deci, am fost crescută să-i iubesc mai mult pe cei de lângă mine. Iar eu eram foarte mândră de gândirea mea. Între timp am înţeles că eu pot să-ţi fac ţie un bine atât timp cât acel bine nu-mi face mi-e rău. Am învăţat cât de important este să avem resurse și să ne găsim energie pentru a-i putea încărca și pe ceilalţi. Este foarte important să te iubești pe tine mai întâi ca, mai apoi, să poţi oferi și celorlalţi din energia ta.


Cum a fost, pentru tine, călătoria spre a face pace cu tine însăţi? 

Foarte grea. E o călătorie la finalul căreia ai niște realizări fantastice și te simţi incredibil de eliberat. Dar, până atunci, trebuie să te întâlnești cu absolut toţi demonii de care ai fugit, pe care i-ai ascuns și pe care nu ai vrut să-i vezi. Noi ne creăm o imagine despre noi, sunt deștept, sunt punctual, dar astea sunt doar niște măști pe care noi ni le-am pus, este, de fapt, felul în care noi vrem să fim percepuţi de lume. Dar noi suntem foarte multe alte lucruri.


Cât de benefică este o îmbrăţișare venită din partea unui străin? 

Atâta vreme cât simţi că poţi să te conectezi energetic cu omul respectiv, de ce nu? În India, în centrul de meditaţie, te îmbrăţișezi cu foarte mulţi oameni, pentru că ei sunt foarte deschiși și te conectezi la un nivel emoţional. Acolo nu alegi oamenii în funcţie de meseriile lor sau în funcţie de situaţia financiară. Ce e minunat e faptul că toţi suntem îmbrăcaţi la fel, de cele mai multe ori nu știi nimic despre cel de lângă tine, el poate fi un cerșetor sau multimilionar. Știi doar că îmbrăţișezi un om cu care te-ai conectat într-un mod energetic sau emoţional.


Rochie MANURI, cercei Bon Bijou


Dacă toată viaţa ai fost un pesimist convins, cum ajungi să te poţi bucura de lucrurile simple? 

Schimbările nu se fac peste noapte. Până la urmă, niciun lucru extraordinar nu s-a întâmplat peste noapte. Trebuie să muncești pentru ele. În primul rând, trebuie să devii conștient de tot ce este negativ în viaţa ta, iar în momentul ăla deja jumătate din problemă este rezolvată, pentru știi că ai ceva de schimbat la tine. E important să fii prezent în fiecare moment ca să poţi conștientiza. Dacă nu poţi să spui ceva pozitiv, mai bine nu spui nimic. De exemplu, când intri într-o cameră, în loc să spui ce dezordine este aici, mai bine nu spui nimic. Și așa ajungi să te dezveţi de a mai spune lucruri negative. E ca un mușchi pe care îl antrenezi.


Ești adepta machiajului „no make-up look” de foarte mulţi ani. De ce ai făcut această alegere și cum reușești să nu te lași influenţată de trendurile din online? 

A fost o alegere firească. În India am făcut un curs care avea legătură cu primii șapte ani din viaţa noastră. Sunt anii în care se creează toate pattern-urile și ideile după care noi ne trăim viaţa. La mine, una dintre ele era dorinţa de perfecţiune, pentru că așa doreau părinţii mei să fiu. Iar eu îmi doream să fiu perfectă și ajunsesem să am această obsesie de a folosi foarte des Photoshop-ul, pentru că nu puteam să mă accept așa cum eram. În cadrul acestui curs am învăţat să mă accept, am învăţat să mă iubesc și atunci am realizat că nu mai aveam nevoie nici de măști, pentru că machiajul era o mască. Și îmi aduc aminte că, atunci când m-am întors din India, trebuia să merg la un eveniment, iar de la aeroport am venit direct la salonul de machiaj, iar după ce m-am machiat, m-am uitat în oglindă și am avut o senzaţie absolut îngrozitoare. Mi s-a părut că am o mască, deși machiajul era același ca de obicei, dar percepţia mea era diferită. Pentru că ajunsesem să mă accept așa cum eram, cu toate problemele pe care consideram că le aveam și să mă iubesc astfel încât nu mai voiam să le ascund. Plus că eu cred cu tărie că nu-i normal ca la 40 de ani să-ţi dorești să arăţi ca la 20, pentru că nu e firesc. Îmi doresc să am grijă de pielea mea, de felul în care arăt, dar asta nu înseamnă că trebuie să încerc să fiu altcineva decât ceea ce sunt. Mă simt mult mai naturală, mai reală și mult mai autentică când sunt machiată așa. Bineînţeles că sunt momente în care mă machiez mai puternic, în funcţie de ce am de făcut, dar nu este modul în care aleg să fiu zilnic.


salopeta Raquette, cercei Bon Bijou



Ce reprezintă frumuseţea pentru tine? 

Să fiu bine cu mine. Pentru mine frumuseţea ţine foarte mult de felul în care eu mă simt. Cu cât te accepţi și te iubești mai mult, cu atât te simţi mai frumoasă.


Care este cea mai mare dorinţă a ta în acest moment? 

Să fiu sănătoasă. Dacă sunt sănătoasă, pot să fac tot ce-mi doresc. De multe ori luăm sănătatea ca pe ceva ce ni se cuvine, iar atunci când o pierzi realizezi că este mai importantă decât puteai să-ţi imaginezi. Dacă nu o ai, nu mai contează nimic altceva. Iar în legătură cu alte dorinţe, am o listă lungă, dar știu că Dumnezeu mi le va îndeplini dacă sunt potrivite pentru mine și la momentul în care sunt pregătită.


Ai un guilty pleasure? 

Da. Eclerele! Eclerele comuniste, cu ciocolată sau cu ness.


Cum o vezi tu pe Andreea Raicu din exterior? 

Nu atât de blândă cum este pe interior.


Ce ai vrea să transmiţi fetelor din generaţiile care vin din urmă? 

Să înveţe să se cunoască, să se accepte și să se iubească așa cum sunt. Să nu mai schimbe nimic la ele, pentru că o femeie este foarte frumoasă în momentul în care este așa cum este ea. Atunci când nu te simţi bine sau nu te simţi frumoasă, nu trebuie să lucrezi la exterior, ci la interior. Mă doare când văd cât de multe fete frumoase se automutilează cu diverse metode invazive din dorinţa de a fi mai frumoase.


Imaginează-ţi că te-a luat de mână adolescenta Andreea Raicu. Ce sfat ai avea pentru ea? 

Același sfat pe care l-am dat și altor fete și să aibă mai mult curaj, pentru că indiferent ce se întâmplă toate lucrurile trec. Să nu mai ia viaţa atât de tare în serios și să se bucure mai mult de ea, să-și asculte inima și sufletul.


Pantaloni, top și curea din garderoba personală, sacou Styland, cercei Bon Bijou



Împlinirea nu stă în relația cu cântarul, frumusețea autentică nu își dă întâlnire cu bisturiul, iar micile lucruri pe care oamenii le consideră defecte fizice au mai mult farmec decât perfecțiunea construită ca un castel din farduri, fond de ten și pudră. Este mărturisirea uneia dintre cele mai stilate femei din România, care a dat lupta încrâncenată pentru imaginea fără cusur de pe ecrane și din revistele glossy pe bucuria neprețuită de a fi ea însăși, în echilibru cu propriul corp și spirit.




Fotografii: Alex Gâlmeanu 

Interviu de Cristian Niculae 

Styling: Flavia Parpală 

Makeup: Ruxandra Zechiu (Beauty District) 

Hair: Ionela Dobre (Beauty District) 



Comentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!